Singur, dar nu singur sau 5 beneficii ale singurătății

Singur, dar nu singur sau 5 beneficii ale singurătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

4. Smerenie și autosuficiență. Când ești singur, lași lumea să continue fără tine. Tu ești aici – lumea este acolo. Și nimic nu s-a oprit. Se dovedește că nu ești atât de neînlocuit pe cât credeai. Perioadele regulate de astfel de izolare vă sporesc sentimentul de umilință, pe măsură ce ego-ul învață că lumea nu depinde de prezența voastră. Veți învăța, de asemenea, că nu sunteți dependent de nimeni iar aceasta este o realizare foarte inspirată.

5. Sfârșitul comparațiilor dăunătoare. În viața de zi cu zi, de regulă, nu putem să nu ne comparăm cu ceilalți și, de multe ori, ne punem într-o lumină nefavorabilă pe noi înșine. Iar în perioadele de singurătate, chiar dacă vin în momente foarte scurte, ești doar tu. Nu comunici cu nimeni, ceea ce înseamnă că nu ai cu cine să te compari. Este un proces care te ajută cu adevărat să te simți confortabil și încrezător în propria ta lume.

Nu trebuie să cauți peștera unui pustnic pentru a experimenta beneficiile singurătății. Luarea unei decizii conștiente de a fi singur sau mental este un lucru bun pentru tine personal. Doar 15 minute pe zi sunt suficiente pentru a începe.

Nu trebuie să schimbi oamenii. Trebuie să-ți schimbi atitudinea.

Aveți dreptul să alegeți cu cine să fiți și de cine să vă despărțiți, dar nu aveți dreptul să decideți soarta și să controlați viața altor oameni. Experiența fiecărui Suflet este valoroasă, nu toată lumea din această viață trebuie să urmeze calea spirituală, deci dacă interesele sunt diferite, asta înseamnă că și cărările.

Acceptarea și renunțarea fără judecată este o artă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!