Sigmund Freud:18 moduri în care vă respingeți propria fericire

Sigmund Freud:18 moduri în care vă respingeți propria fericire

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Toată lumea visează la fericirea supremă, dar aceasta nu este ușor de atins. Chiar și atunci când vă simțiți mulțumiți cu viața voastră și cu cine sunteți, fericirea poate dispărea în orice moment.

Fericirea nu este garantată, nu este previzibilă și nu este foarte stabilă. Prin urmare, trebuie să învățăm cu toții să apreciem ceea ce avem în acest moment.

Iată 18 motive pentru care vă respingeți propria fericire.

1. Nu acceptați ceea ce nu puteți schimba.

Trebuie să înțelegeți că atunci când nu puteți schimba o situație sau o persoană, trebuie să o acceptați așa cum este. Nu lăsați ceea ce nu depinde de voi să vă afecteze.

2. Stați în relații care vă fac rău.

Viața este prea scurtă pentru a vă pierde timpul cu cineva care nu vă înțelege. Dacă nu vă simțiți fericit într-o relație, cel mai bine este să o terminați și să vă căutați pe cineva care vă va face cu adevărat fericit.

3. Mergeți la un loc de muncă de care nu sunteți mulțumit și îl considerați lipsit de perspectivă.

A fost un început excelent pentru cariera voastră, trebuie să fiți recunoscători pentru experiența acumulată, dar trebuie să mergeți mai departe atunci când vine momentul. Oamenii trebuie să caute mereu posibilități de dezvoltare și avansare în carieră.

4. Vă împrieteniți cu oameni toxici.

Faptul că vă cunoașteți de la vârsta de 8 ani nu înseamnă că trebuie să rămâneți împreună în viață. Dacă simțiți că prietenul vostru vă trage în jos, este timpul să vă îndepărtați de acesta.

5. Vă preocupați prea mult de ce cred oamenii.

Străinilor de pe stradă nu le pasă dacă v-ați asortat hainele, dacă sunteți dată cu ruj sau dacă aveți părul nearanjat.

6. Nu vă exprimați emoțiile

Credeți sau nu, dar ținerea emoțiilor înăuntru duce la probleme fizice și mentale. Găsiți un echilibru între tact și sinceritate, și veți vedea o reducere a nivelului vostru de stres.

7. Vă puneți mereu pe ultimul loc.

Trebuie să înțelegeți că sunteți numărul 1 și principala prioritate în viața voastră. Repetați asta ca o mantră până când începeți să trăiți după ea.

8. Vorbiți, dar nu acționați.

Nu vreți să fiți una dintre acele persoane care doar vorbesc și nu fac nimic, nu-i așa? Așa că nu mai faceți planuri complicate pe care nu le veți atinge niciodată și începeți să faceți ceva real în viața voastră.

9. Trăiți mereu peste posibilitățile voastre.

„Buget” este un cuvânt cu șase litere care vă poate salva de la stresul datoriilor și creditelor „întârziate”. Trăiți în limitele corecte. Cheltuiți mai puțin decât câștigați.

10. Nu luați pauză pentru „sănătatea psihică”.

Uneori, trebuie să mai aveți și zile în care nu faceți nimic și vă acordați timp pentru voi înșivă. Aceste pauze sunt benefice pentru sănătatea psihică, pentru a nu simți epuizarea.

11. Vă concentrați pe detalii neimportante.

De multe ori, oamenii se stresează și se agită pentru lucruri neimportante. Dacă acel lucru nu va mai conta mâine sau chiar peste câteva ore, atunci nu are rost să vă stresați din cauza lor.

12. Vă concentrați mereu pe faptul că veți rămâne singuri.

Tuturor ne este frică de singurătate, dar trebuie să înțelegeți un lucru: nu veți rămâne singuri. Dacă asta nu este alegerea voastră.

13. Lăsați alți oameni să vă umilească.

Nu trebuie să lăsați alți oameni să vă afecteze stima de sine, ci trebuie să mergeți prin viață cu capul ridicat și să vă apărați atunci când este cazul.

14. Nu vă acordați timp pentru pasiuni.

Viața este aglomerată, dar nu trebuie să fie legată numai de muncă și obligații. Dacă iubiți să desenați, atunci desenați! Dacă iubiți să dansați, atunci dansați. Faceți ceva pentru voi înșivă.

15. Vă este teamă să încercați.

Nu veți ști niciodată ce se poate întâmpla dacă dați o șansă unei persoane noi, unui nou loc de muncă sau unei noi experiențe. Veți regreta mult mai mult dacă nu încercați.

16. Nu dormiți bine noaptea.

Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră și pentru viața noastră de zi cu zi, așa faceți asta o prioritate. Dormiți 8 ore pe zi.

17. Numărați caloriile ca și cum ar fi cel mai important lucru din viață.

O alimentație echilibrată este bună, dar nu trebuie să faceți o obsesie din asta. Din când în când, nu strică să mâncați și ceva mai caloric.

18. Vreți ca timpul să treacă mai repede.

Nu grăbiți lucrurile. Bucurați-vă de fiecare moment din viața voastră, pentru că la bătrânețe vă veți dori ca timpul să treacă mai încet. Nu amânați viața voastră. Fiți fericiți chiar acum.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!