Sigmund Freud: 15 lucruri interesante despre psihologia comportamentului uman

Sigmund Freud: 15 lucruri interesante despre psihologia comportamentului uman

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Studiile regulate efectuate de psihologi au identificat mai multe lucruri interesante ale comportamentului uman care nu pot argumenta. Exactitatea acestor observații a fost confirmată, deși unii nu sunt de acord cu aceste afirmații.

Caracteristici ale comportamentului uman

1. Persoanele cu un nivel ridicat de testosteron au un sentiment de plăcere atunci când alții sunt supărați.

2. Persoanele nesigure încearcă întotdeauna să-i umilească pe ceilalți. – Și acest lucru a fost dovedit experimental – unui grup de oameni care au realizat un test despre dezvoltarea gândirii logice li s-a spus că rezultatele sunt nesatisfăcătoare și au început în mod activ să-și exprime prejudecățile religioase și naționaliste, în plus, fiind complet încrezători în corectitudinea lor. Cu alte cuvinte, umilirea altora crește stima de sine.

3. Senzațiile tactile influențează comportamentul. – De exemplu, severitatea este asociată cu imperiozitatea și dacă unui angajator i se prezintă un CV într-un dosar greu, atunci subconștient, acesta va lua candidatul în serios. De asemenea, fermitatea este asociată cu inflexibilitatea, de exemplu, dacă o persoană stă constant pe un scaun tare, atunci este reticentă să participe la negocieri. Mulți asociază sentimentul de răceală cu singurătatea, și asprimea cu dificultăți în relații.

4. Oamenii pot încălca promisiunile și se pot comporta imoral dacă știu că nu vor fi nevoiți să-și explice comportamentul. – Dar când sunt la vedere, oamenii tind să se comporte normal. De exemplu, într-una dintre cafenelele cu autoservire, fotografii cu cei care au fost pe acolo erau puse pe pereți și la vederea lor aproape toți clienții curățau masa după ei și nu aruncau gunoaie pe jos.

5. Pentru a minți, trebuie să depuneți mult efort mental – în același timp spuneți o minciună și ascundeți adevărul. – Acest lucru îi obligă pe oameni să folosească propoziții mai scurte în vorbire.

6. Comportamentul unei persoane îi afectează întotdeauna calitățile morale și nu invers. – Pentru că atunci când comit acte imorale, oamenii încep să evalueze într-un mod diferit ce comportament este acceptabil și ce nu.

7. Oamenii privesc în jurul lorîn principal aspectul fizic iar persoanele cu trăsături frumoase sunt considerate mai cinstite, deși acest lucru poate fi o amăgire. – Chiar și profesioniștii în cele mai multe cazuri nu reușesc să stabilească corect dacă o persoană cu un aspect plăcut minte sau nu.

8. Oamenii tind să creadă că cei care au atins bunăstarea financiară sunt din ce în ce mai inteligenți. – Iar cei care trăiesc în sărăcie și suferință își merită soarta. Deși în realitate nu este așa.

9. Oamenii tind să se compare cu ceilalți și în principal din punct de vedere financiar. – Nu e de mirare că există o zicală – „cel mai fericit este cel care are mai mulți bani decât vecinul”. Această frază explică parțial de ce unii rămân nemulțumiți chiar și în cazul bunăstării financiare, deoarece, prin creșterea veniturilor sale, o persoană începe să comunice cu un alt cerc de oameni care sunt mai bogați și, pentru a ajunge la nivelul lor, trebuie să facă mai multe eforturi.

10. Odată cu mânia, crește dorința de posesie.

11. Dacă există o decizie dificilă de luat, majoritatea oamenilor preferă să nu facă nimic, lăsând totul așa cum este.

12. Dacă o persoană pierde controlul asupra unui lucru, poate crede chiar în teoria unei conspirații mondiale, pentru că vede legi care nu există de fapt.

13. Dacă oamenii iau decizii rapid, chiar și cu un rezultat pozitiv, pot apărea sentimente de regret. – Acest lucru se datorează faptului că o persoană simte că se grăbește și nu a avut timp să se gândească mai profund la asta.

14. Nu toate riscurile sunt percepute de oameni în mod egal. – De exemplu, unui bărbat poate să nu-i fie frică să dreseze tigrii, dar ezită să întâlnească o femeie.

15. Majoritatea oamenilor plictisitori sunt prietenoși. – Și încearcă întotdeauna să-i ajute pe ceilalți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!