Image

Sforăitul la femei: de ce poate apărea?

Publicat de Patricia Esca pe 12 September 2021 in Sanatate

Sforăitul este un sunet specific însoțit de vibrații pe care o persoană îl scoate involuntar în timpul somnului. Trebuie remarcat faptul că femeile sforăie mai rar: conform statisticilor, aproximativ patruzeci la sută dintre bărbații de peste treizeci sforăie în timp ce dorm. Dar practica arată că și femeile se confruntă uneori și cu acest lucru.

Sforăitul poate fi un indiciu al prezenței diferitelor probleme în organism. Dacă apare, ar trebui să vă gândiți la motive și, dacă este posibil, să luați măsuri.

De ce sforăie femeile?

Cauzele sforăitului la femei sunt exact aceleași ca la bărbați. Cel mai adesea, femeile emit sunete caracteristice în somn datorită trăsăturilor structurale ale căilor respiratorii superioare, inclusiv a nazofaringelui. De exemplu, cauzele frecvente ale sforăitului pe timp de noapte sunt malocluzia sau un sept nazal deviat.

Desigur, motivul sforăitului la o femeie poate fi diferit. Cei mai comuni factori care îi afectează aspectul sunt:

Boli respiratorii cronice. Trebuie remarcat faptul că toate tipurile de rinită, amigdalită, sinuzită și alte afecțiuni pot duce la sforăit. Unele dintre ele pot proceda aproape imperceptibil pentru o persoană, dar un medic, de exemplu, un otorinolaringolog, este capabil să le determine;

Citeste si  5 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre grupa de sânge

Obezitatea. A fi supraponderal este adesea cauza sforăitului la femei. Motivul este că o cantitate abundentă de țesut adipos afectează permeabilitatea căilor respiratorii . În același timp, persoanele supraponderale pot avea sforăit destul de puternic și neplăcut, motiv pentru care uneori provoacă disconfort celor din jur;

Poziția corpului în timpul somnului. După cum știți, oamenii sforăie mai des când dorm pe spate. Acest lucru se datorează faptului că în această poziție, mușchii faringelui se relaxează foarte mult, motiv pentru care poate apărea un sunet caracteristic.

Ce se întâmplă dacă o femeie sforăie în somn?

În majoritatea cazurilor, sforăitul feminin nu provoacă o reacție negativă acută în familie și prieteni. În plus, uneori este suficient doar să vă întoarceți pe o parte pentru ca sunetul neplăcut să se oprească. Dar dacă sforăitul apare prea des sau aduce disconfort sever relației dvs., atunci în acest caz puteți consulta un medic. Astăzi există un număr mare de metode care pot combate în mod eficient acest fenomen.

Citeste si  Iată o listă completă a problemelor pe care cărbunele activ le rezolvă

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!