Sforăitul la femei: de ce poate apărea?

Sforăitul la femei: de ce poate apărea?

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Sanatate

Sforăitul este un sunet specific însoțit de vibrații pe care o persoană îl scoate involuntar în timpul somnului. Trebuie remarcat faptul că femeile sforăie mai rar: conform statisticilor, aproximativ patruzeci la sută dintre bărbații de peste treizeci sforăie în timp ce dorm. Dar practica arată că și femeile se confruntă uneori și cu acest lucru.

Sforăitul poate fi un indiciu al prezenței diferitelor probleme în organism. Dacă apare, ar trebui să vă gândiți la motive și, dacă este posibil, să luați măsuri.

De ce sforăie femeile?

Cauzele sforăitului la femei sunt exact aceleași ca la bărbați. Cel mai adesea, femeile emit sunete caracteristice în somn datorită trăsăturilor structurale ale căilor respiratorii superioare, inclusiv a nazofaringelui. De exemplu, cauzele frecvente ale sforăitului pe timp de noapte sunt malocluzia sau un sept nazal deviat.

Desigur, motivul sforăitului la o femeie poate fi diferit. Cei mai comuni factori care îi afectează aspectul sunt:

Boli respiratorii cronice. Trebuie remarcat faptul că toate tipurile de rinită, amigdalită, sinuzită și alte afecțiuni pot duce la sforăit. Unele dintre ele pot proceda aproape imperceptibil pentru o persoană, dar un medic, de exemplu, un otorinolaringolog, este capabil să le determine;

Obezitatea. A fi supraponderal este adesea cauza sforăitului la femei. Motivul este că o cantitate abundentă de țesut adipos afectează permeabilitatea căilor respiratorii . În același timp, persoanele supraponderale pot avea sforăit destul de puternic și neplăcut, motiv pentru care uneori provoacă disconfort celor din jur;

Poziția corpului în timpul somnului. După cum știți, oamenii sforăie mai des când dorm pe spate. Acest lucru se datorează faptului că în această poziție, mușchii faringelui se relaxează foarte mult, motiv pentru care poate apărea un sunet caracteristic.

Ce se întâmplă dacă o femeie sforăie în somn?

În majoritatea cazurilor, sforăitul feminin nu provoacă o reacție negativă acută în familie și prieteni. În plus, uneori este suficient doar să vă întoarceți pe o parte pentru ca sunetul neplăcut să se oprească. Dar dacă sforăitul apare prea des sau aduce disconfort sever relației dvs., atunci în acest caz puteți consulta un medic. Astăzi există un număr mare de metode care pot combate în mod eficient acest fenomen.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!