Sfaturi pentru a trece mai usor peste o despartire

Publicitate

Oricât de aiurea ar suna, timpul este singurul remediu care nu dă greş niciodată.

Pur şi simplu, într-o zi te vei trezi mai puternică şi pregătită să mergi mai departe. Însă, până atunci, e foarte multă durere şi analiza a ceea ce a fost greşit şi “cum a putut să-mi facă asta, când eu am crezut că mă iubeşte”. Timpul liber după o despărţire este periculos şi te îndeamnă să te uiţi înapoi. Cei de la marieclaire.com susţin că un bun tratament pentru despărţire face următoarele: umple timpul într-un mod productiv, te face mai puternică şi îţi dă iluzia că timpul trece mai repede şi nu mai încet. Aşadar, cu mult noroc, dacă urmaţi sfaturile de mai jos, e foarte posibil să vă simţiţi mult mai bine.

1. Un pahar de vin cu un prieten

Consumul excesiv de alcool nu-ţi va lua durerea cu mâna, dar un pahar sau două te vor ajuta să fii mai destinsă şi un pic mai relaxată.

2. O melodie

Există o multitudine de cântece care-ţi pot alina sufletul. Este plăcut să asculţi pe cineva care a trecut prin aceeaşi durere ca şi tine sau o melodie care-ţi spune cum să treci peste o ruptură. Puteţi încerca – «Your Ex-Lover is Dead», interpretată de Stars.

3. Cumpărături

Dacă porţi haine noi, te vei simţi mai încrezătoare, plus de asta, e o bună idee să mai ieşi în lume alături de prieteni.

Publicitate

4. Exerciţii

După o despărţire se cumulează foarte multă energie negativă pe care trebuie s-o dai afară cumva. Nu are niciun sens să umbli prin casă şi să te gândeşti cum lucrurile puteau fi diferite. Loveşte un sac de box, aleargă sau fă un curs de yoga şi ai să vezi cum îţi duci mintea în alte părţi.

5. Prieteni, familie, distracţie

E bine ca în aceste momente să-ţi aminteşti că ai prieteni şi familie care vor face orice pentru tine. În trecut, ţi-at petrecut foarte mult timp cu fostul, iar acum a avenit momentul să restabileşti relaţiile cu toţi cei apropiaţi. Ideal ar fi să vorbeşti cât mai puţin despre despărţire. Cu cât vorbeşti mai puţin cu atât va fi mai puţin în mintea ta.

6. Hobby-uri

Aşadar, ai fost într-o relaţie de lungă durată şi n-ai avut timp să cânţi la chitară, citeşti sau iei cursuri de dans. Acum a venit momentul! Vor fi momente în care vei dori să-ţi contactezi fostul iubit şi să-i pui ce gândeşti. Nu face asta. În schimb, scrie-ţi un email. Nu trebuie să scrii «bine», dar ai să vezi că te va ajuta foarte mult să-ţi canalizezi emoţiile. De fapt, după ce scrii tot ceea ce vrei să scrii, nici măcar nu e nevoie să te mai uiţi peste ce-ai compus.

Publicitate
Alte Articole
Relatii
Sfaturi

Testul casniciei – alege o rochie de mireasa si afla daca vei divorta!

Publicitate

Cele mai multe femei au marele vis de a ajunge in fata altarului, la brat cu sufletul pereche, in rochie de mireasa. Cu siguranta fiecare femeie are in minte cum ar trebui sa arate rochia ideala pentru ea.

Urmatorul test te pune la mare incercare. Alege o rochie de mireasa din cele 6 de mai jos si descopera care sunt sansele tale de divort.

Doua dintre rochiile de mireasa de mai jos sunt purtatoare de ghinion, adica au un procent de divort de 80%.

Psihologii si cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca rochia de mireasa spune multe despre personalitatea fiecarei femei, indicand felul in care se poarta in cuplu si unde pot duce certurile frecvente ori incapatanarea.

Descopera daca esti o femeie independenta si vrei ca partenerul sa respecte acest lucru ori pur si simplu ai prea multe pretentii de la partener, ceea ce duce inevitabil la o despartire.

ROCHIA 1: Daca ai ales prima rochie de mireasa, sansele de a divorta sunt scazute (11%). Esti o femeie afectuoasa, extrem de tandra cu partenerul tau si foarte receptiva. Esti capabila sa iti intelegi iubitul atunci cand se afla in dificultate si ii oferi sprijin necontenit.

ROCHIA 2: Daca ti-a tras cu ochiul rochia de la punctul 2, sansele de divort sunt uriase: 80%. Desi pare o rochie simpla, aceasta ascunde multe secrete. Eleganta si simplitatea pot fi un obstacol in carea fericirii tale, mai ales daca partenerul tau de viata isi doreste mereu activitate si diversitate. Relatia voastra poate ajunge la plafonare daca nu iti doresti mai mult de la viata, daca nu iti folosesti creativitatea pentru a tine vie flacara iubirii.

Publicitate

ROCHIA 3: Aceasta rochie de mireasa este una norocoasa. Sansele de a divorta sunt foarte mici, de doar 5%. Poti sa fii o femeie matura, serioasa cand vine vorba de intreprins fapte mari, dar in acelasi timp esti si copilaroasa si crezi mult ca spiritul ludic ajuta relatia sa evolueze.

ROCHIA 4: Sansele de divort sunt ceva mai scazute in acest caz, dar ceva mai crescute decat la rochiile de la numerel 1 si 3, si anume 21%. Tii foarte mult la parerile tale si uneori iti sare tandara cand vezi ca partenerul nu te asculta. Ai impresia ca vorbesti cu peretii si asta te deranjeaza. Ai norocul ca nu tii la suparare si poti aplana usor un conflict aparut intre voi doi.

ROCHIA 5: Sansele de divort sunt foarte ridicate. Ai 80% sansa sa iti parasesti partenerul si asta pentru ca nu te poti abtine sa il corectezi la fiecare pas. Esti o persoana extrem de cicalitoare si vrei ca acesta sa faca tot ce ii spui. Consideri ca daca nu te asculta, nu te iubeste, ceea ce e gresit.

ROCHIA 6: In acest caz, divortul este garantat intr-o proportie de doar 10%. Esti o femeie pasionala, poti fi oricand prietena, sora sau mama iubitului tau, dincolo de rolul de nevasta. Esti prezenta mereu atunci cand are nevoie de tine si nu te deranjeaza daca acesta iti aduce anumite remarci. Consideri ca discutiile intr-o relatie trebuie sa fie constructive si nu poate fi vorba nicidecum de un concurs de orgolii. Nu iti plac deloc relatiile in care unul din parteneri vrea sa domine cu orice pret, chiar si atunci cand celalalt este vizibil slabit de acest razboi psihologic.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle