Sfaturi de la Parintele Cleopa pentru o minte curata si luminata

Sfaturi de la Parintele Cleopa pentru o minte curata si luminata

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 April 2018 in De SufletSpiritualitate

Parintele Cleopa a fost unul dintre cei mai mari duhovnici din Romania, iar invataturile sale au fost si vor fi un reper pentru toti crestinii din tara noastra.

Parintele Cleopa a explicat studentilor de la teologie cat de important este sa ne pastram mintea curata pe tot parcursul vietii.

Parintele Cleopa ne dezvaluie cele patru arme pentru pastrarea mintii curate

Vointa

Pacatele, dupa cum spune parintele Cleopa, bat la usa mintii noastre in fiecare moment al existentei. Ele vin, insista si raman, indiferent de momentul sau de starea pe care o avem. De aceea, e nevoie de multa vointa pentru a le tine la distanta. Iar noi, oamenii am fost inzestrati de catre Creator cu aceasta putere: vointa.

”Indata ce ne-am trezit, simtim cu mintea daca se apropie un pacat de minte sau un gand rau; ca orice gand rau este un sarpe ganditor, adica un diavol. Si indata ce l-am simtit ca se apropie, sa ne impotrivim; cu arma bunei voiri ( cu vointa ) ne impotrivim sa nu-l primim, caci avem aceasta putere”, scrie noulpamant.

Atentia

Mai apoi, e nevoie de atentie. Caci vointa nu poate functiona singura, fara ajutor. Avem nevoie sa fim permanent in ”garda”, sa ne „pazim spatele” zi si noapte. Caci doar fiind atenti la momentul in care pacatele se indreapta spre mintea noastra, le vom putea combate.

Rugaciunea
Pentru ca reusita sa fie garantata, mai este nevoie de o arma extrem de importanta, rugaciunea. Fara ea, sustine parintele Cleopa, procesul pastrarii mintii curate este aproape imposibil. Daca nu exista comunicare si conexiune cu Divinitatea, nu exista nici implinire si evolutie.

Smerenia

Si nu in ultimul rand, avem nevoie de smerenie:

”Ne trebuie smerenie ! Sa ne trezim cu mintea, sa ne impotrivim pacatului cu mintea, sa chemam pe ” Doamne Iisuse … ” si sa avem mare smerenie a inimii si cunostinta de sine, fiindca ne luptam cu demonii cei mandri”, spune parintele Cleopa. Iar smerenia este un atribut pe care ar trebui sa-l aiba fiecare om, nu neaparat in aceasta lupta, ci si in viata de zi cu zi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Îti cunosti cu adevărat valoarea?

De cate ori ne indoim de valoarea noastra, de ceea ce meritam intr-adevar si de ceea ce putem realiza?

Acum gandeste-te bine.

Incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

1. Spune care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume.

2. Spune care sunt ultimele 5 castigatoare de la Miss Univers.

3. Spune 10 castigatori ai premiului Nobel.

4. Spune care sunt ultimii 5 castigatori ai premiului Oscar cel mai bun actor sau actrita.

Cum merge? Rau? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu isi aminteste care erau cei mai buni ieri. Iar aplauzele se duc! Si trofeele se umplu de praf! Castigatorii se uita!

Acum raspunde la urmatoarele:

1 – Spune 3 profesori care te-au ajutat in formarea ta

2 – Spune 3 prieteni care te-au ajutat in momente dificile

3 – Gandeste-te la cateva persoane care te-au facut sa te simti special

4 – Spune numele a 5 persoane cu care iti petreci timpul.

Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenta in viata ta nu sunt cele cu cele mai bune rezultate, cu multi bani sau multe premii…

Sunt cele care isi fac griji pentru tine, care au grija de tine si care stau oricum cu tine.Chiar daca nu esti asa cum sunt ei sau chiar daca nu esti intr-o perioada buna financiara.

Gandeste-te o clipa…viata este foarte scurta! Tu, pe ce lista esti? Nu stii?… Afla!

Nu esti printre cei faimosi, dar esti printre cei la care m-am gandit ca vor citi aceste randuri.

“O lumanare nu pierde nimic daca aprinde o alta…”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!