Sfaturi de la neurochirurgi: 7 emoții care ne distrug sănătatea și norocul

Sfaturi de la neurochirurgi: 7 emoții care ne distrug sănătatea și norocul

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in PersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitate

Emoțiile sunt indisolubil legate de starea interioară și energia unei persoane. Prin urmare, este normal să evităm experiențele care nu numai că strică starea de spirit, dar afectează și negativ sănătatea și iau norocul. Asa funcționează.

Cele mai recente cercetări, care sunt raportate în revista Nature Human Behavior, ne vor ajuta la găsirea unui răspuns la întrebarea despre relația dintre sănătatea mentală și cea fizică. Ideea este că sistemul cerebral are două rețele interconectate și fiecare dintre ele trece prin diferite zone ale creierului.

7 emoții distructive

Aceste două rețele funcționează în sincron și ajută sistemele imune, cardiovasculare, metabolice și alte sisteme în echilibru atunci când o persoană este expusă la stres intern și extern (foamea, zgomotul, trezirea etc.). Această reglementare se numește alostazie. În același timp, rețelele de mai sus creează senzații în interiorul corpului uman, altfel – stări de bunăstare generală. Acest fenomen se numește interocepție.

Dacă sentimentele trăite sunt suficient de intense, aceste rețele cerebrale formează emoții, de la tristețe la euforie. Acest sistem reglează corpul și, în paralel, creează senzații în corp. De asemenea, susține fricile sociale și fizice, conexiunile sociale, empatia, moralitatea, memoria, atenția. Și anumite celule ale creierului integrează simțurile externe: vedere, auz, atingere, miros și gust.

Sănătatea și norocul sunt ceea ce își dorește fiecare persoană. Pe asta se bazează fericirea noastră (cu diferite variații). Unele evenimente au un efect pozitiv asupra stării interioare a unei persoane și a fondului său energetic. Dar experiențele negative tind să ne afecteze sănătatea, fericirea și norocul. Cum să evitați emoțiile negative?

Iată o listă de sentimente și experiențe distructive care vă pot distruge sănătatea și deveni un obstacol serios în calea obiectivului dvs.

1. Furie.

Oricine poate ceda furiei. Dar ce se întâmplă cu sănătatea noastră? Într-o stare de furie, vasele noastre de sânge se contractă, ceea ce provoacă creșterea tensiunii arteriale. Și acest lucru este în special resimțit de o persoană cu probleme cardiovasculare.

La un nivel mental, agresivitatea poate împiedica succesul în afaceri, deoarece furia devine adesea un factor în acțiunile și deciziile neprevăzute.

2. Tristețe.

Există multe motive pentru tristețe în viață. Dar trebuie să încercați să evitați această stare și să găsiți o parte pozitivă în toate, altfel vă puteți dăuna sănătății, iar norocul se va îndepărta de dvs. Într-o stare depresivă, o persoană își afectează sistemul respirator: este mai dificil pentru oxigen să pătrundă în plămâni. Pentru mulți, o stare de depresie provoacă obiceiuri proaste, iar acest lucru afectează și sănătatea și fundalul energetic.

3. Invidie.

Dacă observi chiar și cele mai mici semne de invidie în tine, încearcă să elimini complet acest sentiment distructiv. Invidia necesită energie. Ca urmare, nu vă mai puteți apropia de obiectivul dorit. Datorită lacunelor din fondul energetic, puteți dobândi o serie de complicații de sănătate, în special cele asociate cu răcelile, deoarece sistemul imunitar este afectat de invidie.

4. Resentiment.

Resentimentul poate fi cauzat de acțiunile sau cuvintele altei persoane. Acest lucru se poate face intenționat sau neintenționat. Iar cel care este jignit suferă. În timpul unei jigniri, gândurile negative roiesc în cap, provocând o boală psihologică gravă – depresie.

5. Stres.

Dificultăți în viața personală, la locul de muncă, stres mental și fizic prelungit – toți aceștia sunt factori de stres. Într-o astfel de stare, o persoană devine vulnerabilă la boli infecțioase, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și multe altele. Odată cu stresul, tensiunea arterială crește, iar riscul de infarct crește.

6. Frică.

Aceasta este poate cea mai veche emoție care l-a ajutat pe om să-și salveze viața. Dar astăzi, frica provoacă doar incertitudine și alte experiențe negative. Frica încetinește regiunea renală a creierului. Prin urmare, există riscul de a dobândi insuficiență renală.

7. Singurătate.

Aceasta este cea mai mare problemă a vremii noastre. Comunicarea plină de viață și căldură nu va putea fi înlocuită de rețelele sociale sau e-mailuri. Singurătatea subminează armonia interioară, provoacă depresie. Oferă comunicarea ta rudelor și prietenilor, nu te încuia între patru pereți.

8. Șoc.

Situațiile neașteptate (și adesea neplăcute) care sunt șocante nu ne avantajează. În stare de șoc, se observă o puternică adrenalină, al cărei rezultat sunt bătăile puternice ale inimii, anxietate și frică.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!