Sfatul unui neurochirurg: 7 exerciții care vor ajuta la ameliorarea durerilor de spate

Sfatul unui neurochirurg: 7 exerciții care vor ajuta la ameliorarea durerilor de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Durerea de spate a devenit o boală a generației moderne. Din ce în ce mai mulți oameni sunt angajați în activități sedentare, iar cea mai mare parte a acestora suferă de dureri în partea inferioară a spatelui, gâtului și coloanei vertebrale.

În acest articol, vă vom prezenta cele mai eficiente exerciții pentru ameliorarea durerilor de spate. Durează doar 10 minute:

Exercițiul 1.

Iată ce trebuie să faci:

– Întinde-te pe spate și întinde-ți picioarele înainte. Ridică piciorul drept cât mai sus posibil. Al doilea picior trebuie să rămână întins.

– Apucați piciorul ridicat în zona genunchiului și întindeți activ călcâiul în sus.

– Scopul final: piciorul extins stă exact vertical. După ce ați făcut acest lucru, repetați exercițiul cu celălalt picior.

Exercițiul 2.

Iată ce trebuie să faci:

– Stați întins pe spate, îndoiți picioarele la genunchi, trageți genunchii până la piept și înfășurați-vă mâinile în jurul lor.

– În timp ce spatele inferior rămâne lipit de podea tot timpul, încercați să ridicați pelvisul și umerii.

– Mențineți această poziție timp de 3 secunde, apoi coborâți picioarele și relaxați-vă. Repetați de 10-12 ori.

Dacă nu poți să-ți înfășori genunchii cu mâinile, trage doar genunchii la piept cât de mult poți.

Exercițiul 3 .

Iată ce trebuie să faci:

– Stați întins pe spate. Aduceți genunchiul drept la piept și prindeți-l cu ambele mâini. Când efectuați acest exercițiu, relaxați-vă gâtul și lăsați-vă capul pe podea sau pe o pernă mică. Stați în această poziție timp de 10-30 de secunde.

– Repetați aceeași mișcare cu piciorul stâng. Spatele inferior trebuie să stea drept tot timpul. Dacă nu simțiți tensiune în mușchi, nu vă faceți griji, nu este obligatoriu. Acesta este un exercițiu foarte bun pentru picioare și spate.

Exercițiul 4.

Iată ce trebuie să faci:

– Pentru început, stați în genunchi, apoi faceți un pas lung înainte cu piciorul drept. Piciorul drept este îndoit la genunchi la un unghi de 90 de grade.

– Piciorul stâng va rămâne în spate, iar coapsa trebuie să fie cât mai aproape posibil de podea.

– Strângeți mușchii feselor. Rămâneți în poziție până la două minute, apoi schimbați picioarele și repetați exercițiul.

Exercițiul 5.

Iată ce trebuie să faci:

– Stați întins pe spate, apoi îndoiți piciorul stâng la genunchi într-un unghi de 90°. Lăsați genunchiul stâng peste partea dreaptă așa cum se vede în imaginea de mai sus.

– Apoi, cu mâna dreaptă, apăsați piciorul stâng spre podea până când simțiți o ușoară întindere în partea inferioară a spatelui și exterioară a coapsei.

– Picioarele și articulațiile gleznelor trebuie relaxate, iar omoplații trebuie apăsați pe podea. Țineți întinderea ușoară timp de 15-20 de secunde pentru fiecare picior.

Exercițiul 6.

Iată ce trebuie să faci:

– Stați drept în picioare. Aduceți călcâiul stâng la fesa stângă cât de aproape puteți și țineți-l cu mâna. Asigurați-vă că țineți genunchii apropiați. Păstrați-vă echilibrul.

– Dacă este prea dificil, stați lângă un scaun și țineți-l cu cealaltă mână. Mențineți poziția timp de 30 de secunde, apoi repetați exercițiul cu piciorul drept.

Exercițiul 7.

Iată ce trebuie să faci:

– Stai în fața spătarului unui scaun stabil. Puneți mâinile pe spătar îi începeți să vă aplecați în față, menținând spatele drept.

– Cu cât vă aplecați mai mult, cu atât vă mutați mai în spate cu picioarele. Rămâneți în această poziție timp de 5-10 secunde. Astfel de înclinări se pot face și în fața unui perete.

Pentru a scăpa de durerile de spate, asigurați-vă că faceți aceste exerciții cel puțin de 3 ori pe săptămână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!