Sfatul lui Einstein care ajută la dezvoltarea memoriei. Gates și Musk îl folosesc

Sfatul lui Einstein care ajută la dezvoltarea memoriei. Gates și Musk îl folosesc

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 August 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă doriți să deveniți ca unul dintre acei norocoși care absorb informații noi ca niște bureți și nu uită niciodată detaliile importante, vă invităm în lumea internetului. Pe internet există mii de sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să învățați mult mai ușor diferite informații.

Aceste metode pot fi cu adevărat utile din când în când. Cu toate acestea, conform neuropsihologului norvegian Ilva Ostby, ele vor îmbunătăți memoria dumneavoastră doar puțin.

Secretul memoriei excepționale este dezvăluit în cartea sa – o persoană își amintește mai bine informațiile atunci când acestea au o semnificație pentru ea.

Această semnificație poate fi simplă și legată de fapte deja cunoscute nouă. De exemplu, este dificil să vă amintiți numele oamenilor când îi întâlniți pentru prima dată, deoarece aceste nume nu sunt asociate cu nimeni din cercul vostru.

De aceea, conectarea unei persoane pe care o întâlniți pentru prima dată cu o persoană sau amintire deja existentă (de exemplu, „Aceasta este Alexandra, o cheamă ca pe verișoara mea”) – crește probabilitatea că vă veți aminti numele corect.

Unii dintre liderii de afaceri folosesc deja această formulă pentru dezvoltarea propriei lor memorii. Atât Elon Musk, cât și Bill Gates îi sfătuiesc pe cei care doresc să învețe mai rapid să formeze asociații în timpul memorării și să lege informațiile noi de evenimentele importante pentru ei.

În același timp, găsirea sensului în noile amintiri poate însemna ceva mai mult decât doar conectarea lor la fapte deja cunoscute. Cele mai puternice rețele de memorie se formează atunci când învățăm ceva cu adevărat semnificativ și interesant pentru noi și depunem eforturi pentru a înțelege și a ne aminti acest lucru.

Probabil de aceea Einstein i-a explicat fiului său mic cum să învețe să cânte la pian mai repede – în primul rând trebuie să fii pasionat.

„Cântă mai mult la pian piesele care îți plac, chiar dacă profesorul nu ți le cere. Înțelegerea subiectului se realizează cel mai bine atunci când te ocupi de el cu atât de multă plăcere, încât nu observi cum trece timpul. Uneori mă îngrop în munca mea, uitând de prânz”, a scris savantul.

Toate aceste sfaturi indică același lucru – cu cât informația este mai importantă pentru voi, cu atât mai repede o veți memoriza.

Da, poate suna ca o condamnare atunci când este vorba despre memorarea informațiilor pentru un examen la o materie nepreferată.

Dar acum știți cu siguranță: dacă ceva nu merge bine, atunci este posibil ca problema să nu fie în creierul vostru, ci în lipsa de interes.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!