Semnificatiile celei mai cunoscute rugaciuni – “Tatal Nostru” – Suntem doar niste pelerini pe acest Pamant, iar la un moment dat calatoria noastra va lua sfarsit.

Semnificatiile celei mai cunoscute rugaciuni – “Tatal Nostru” – Suntem doar niste pelerini pe acest Pamant, iar la un moment dat calatoria noastra va lua sfarsit.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2020 in Articole

Tatal nostru, rugaciune miraculoasa

“Tatal nostru” este cea mai cunoscuta rugaciune crestin-ortodoxa. Cu ea ne trezim in gand si tot cu ea incheiem ziua. In Biblie poate fi citita in varianta mai scurta a lui Luca (11, 2-4) si mai lunga, a lui Matei (6, 9-13).

I se mai spune Rugaciune Domneasca pentru ca Mantuitorul Iisus Hristos le-a transmis-o ucenicilor sai.

Este o rugaciune miraculoasa daca o rostim patrunsi de evlavie si cu sufletul curat. V-ati gandit vreodata la sensurile ei? Daca nu, hai sa descifram impreuna ce vrea sa scoata in evidenta.

Semnificatie

Multi o rostesc fara sa ii desluseasca adevarata semnificatie. Si in loc sa ii ajute, Tatal se intoarce impotriva lor.

De ce? Ca idee centrala a rugaciunii, fiti atenti la o singura fraza. Pentru ca de ea depinde iertarea voastra. Ii cereti zilnic lui Dumnezeu ajutorul: sa aveti ce pune pe masa (“painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi”), il slaviti, va lasati in voia Lui (Faca-se voia Ta), dar adesea pierdeti esentialul.

“Si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri” este ideea la care trebuie sa cugetati.

La un moment dat o persoana bolnava cu trupul, dar si sufleteste, m-a rugat sa il invat aceasta rugaciune. Alta cu inima incarcata de ura o rosteste zilnic. Pe aceasta din urma am intrebat-o: dar tu iti ierti toti gresitii? Si mi-a raspuns ca nu, cu argumente. Ca nu toti oamenii merita iertati, iar Dumnezeu stie de ce ea nu ii iarta si o intelege. Sau cel putin asa crede. Se simte indreptatita sa urasca si sa huleasca in continuare. Iar apoi se intreaba de ce o pedepseste Dumnezeu si trimite boli asupra ei. Daca aceasta persoana nu iarta gresitilor, ea de ce sa fie iertata? Asa trebuie sa gandim cand spunem Tatal nostru.

Sfaturi de viata

Ura si dusmania, conflictele interioare ne imbolnavesc in timp mintea, corpul si sufletul. Parasiti aceasta stare negativa daca vreti ca Cel de Sus sa va auda ruga si sa va raspunda.

Din pacate a ne ruga pentru noi insine si pentru cei apropiati noua ca grad de rudenie nu e suficient, cum suficient nu e sa iertam doar un cerc restrans de apropiati. Cu totii suntem supusi greselii, dar nu cu totii stim sa iertam. Iar Dumnezeu nu ii iarta pe cei care cer indurare, dar poarta pica semenilor.

Data viitoare cand rostiti aceasta rugaciune, faceti o lista cu cei carora le-ati gresit si mergeti sa le cereti iertare. In acelasi timp cautati sa iertati pe cei pacatosi care v-au gresit. Atunci Dumnezeu va tine seama de faptele voastre si se va milostivi in fata faradelelogilor comise cu sau fara voie.

Suntem doar niste pelerini pe acest Pamant, iar la un moment dat calatoria noastra va lua sfarsit. Nu amanati impacarea cu dusmanii si nici cu Dumnezeu. Firul vietii se poate rupe oricand, iar sufletul va pleca impovarat la Judecata de Apoi. Nu il condamnati pe vecie!

Sursa: artarelaxarii.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!