Semnele care iti arata ca esti un om special, caracteristicile sufletului batran si intelept!

Semnele care iti arata ca esti un om special, caracteristicile sufletului batran si intelept!

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 April 2019 in Spiritualitate

“Viața nu înseamnă să te descoperi pe sine ci să te creezi pe sine.” – George Bernard Shaw

Exista un tip special de persoana, in lumea noastra, care se trezeste singur si izolat, aproape de la nastere. Existenta lui solitara nu este dintr-o preferinta sau un temperament antisocial – el este pur si simplu batran.

Batran in inima, batran in minte si batran in suflet, aceasta persoana este un suflet batran care gaseste viziunea sa asupra vietii cu mult diferit si mai matur decat cei din jurul lui. Ca rezultat, sufletul batran traieste viata in interior, paseste pe propria sa cale solitara, in timp ce restul din jurul lui, turma, urmeaza o alta.

9 Semne ce-ti arata ca esti un suflet batran :

Ai tendinta de a fi un singuratic solitar – Pentru ca sufletele batrane sunt dezinteresate de preocuparile si interesele oamenilor din grupurile lor de varsta, le este nesatisfacatoare varianta de a-si face prieteni dintre oameni cu care le este greu sa rezoneze. Aceasta este una dintre problemele majore ale sufletelor batrane cu experienta. Rezultatul este … sufletele batrane tind sa se gaseasca singuri o mare parte din timp. Oamenii pur si simplu nu-i inteleg.

Tu iubesti cunoasterea, intelepciunea si adevarul – acest lucru pare un pic cam grandios si prea nobil, dar sufletul batran in mod natural graviteaza spre partea intelectuala a vietii. Sufletele batrane inteleg in mod inerent ca cunoasterea este putere, intelepciunea este fericire si adevarul este libertate, asa ca de ce sa nu cautam aceste lucruri? Aceste preocupari sunt mai semnificative pentru ei decat citind despre cele mai recente barfe mondene sau cele mai recente scoruri la fotbal.

Tu ai inclinatii spirituale – sufletele batrane emotionale, tind sa aiba firi sensibile si spirituale. Depasirea limitelor ego-ului, care cauta iluminare si incurajarea iubirii si a pacii sunt principalele ocupatii ale acestor suflete. Lor li se pare cel mai intelept, utilizarea timpului pentru implinirea spirituala.

Tu intelegi efemeritatea vietii – sufletele batrane sunt frecvent afectate de amintirea nu numai a propriei lor mortalitati, ci de orice si oricine din jurul lor. Acest lucru face ca sufletul batran precaut si uneori retras, cu intelepciune sa-si dicteaze felul in care isi traiesc viata.

Tu esti ganditor si introspectiv – sufletele batrane tind sa gandeasca mult … despre tot. Capacitatea lor de a reflecta si de a invata din propriile actiuni si cele ale altora este cel mai mare invatator al lor in viata. Un motiv pentru care sufletele batrane se simt atat de batrane in inima se datoreaza faptului ca au invatat atat de multe lectii prin propriile procese de gandire si poseda o perspectiva mare in situatii de viata de la capacitatea lor de a observa in liniste si cu atentie tot ce se intampla in jurul lor.

Tu vezi imaginea de ansamblu – Rareori sufletele batrane se pierd in detalii superficiale de a obtine grade inutile, promovari la locul de munca, locuri de munca bine platite sau vedete TV. Sufletele batrane au tendinta de a privi viata din ochii unei pasari, vazand modul cel mai intelept si plin de inteles prin care sa abordeze viata. Atunci cand se confrunta cu probleme, sufletele batrane tind sa le vada ca dureri temporare si trecatoare care servesc doar pentru a creste cantitatea de bucurie simtita in viitor. in consecinta, sufletele batrane tind sa aiba naturi placide, stabile, ca rezultat al abordarii lor de viata.

Tu nu esti materialist – Avere, statut, faima si cea mai recenta versiune de iPhone … sunt doar plictisitoare pentru sufletele batrane. Sufletul batran nu vede scopul de a urmari lucruri care pot fi luate cu usurinta departe de ei. In plus, sufletele batrane au putin timp si interes pentru lucrurile de scurta durata in viata, deoarece aduc putina semnificatie sau implinire de lunga durata pentru ei.

Ai fost un copil ciudat, greu adaptabil social – Acest lucru nu este obligatoriu intotdeauna, dar multe suflete batrane prezinta semne ciudate de maturitate la varste mici. De multe ori, acesti copii sunt etichetati ca fiind „precoce”, „introvertit”, sau „rebel”, nereusind sa se incadreze in comportamentele de masa. De obicei, acesti copii sunt extrem de curiosi si inteligenti, vazand multe lucruri fara scop, fara rost la profesorii lor, parintii si colegii lor si rezista fie in mod pasiv fie agresiv. Daca poti vorbi cu copilul tau ca si cu un adult – probabil ai un suflet batran pe maini.

Tocmai te simti batran – inainte de a pune un nume pentru ceea ce ai simtit, ai experimentat anumite senzatii ca pur si simplu fiind „batran” in interior. Sentimentele care insotesc un suflet batran sunt, de obicei: un sentiment de circumspectie a lumii, oboseala mentala, rabdare vigilenta, calm si detasare. Din pacate, acest lucru poate fi adesea perceput ca fiind distant si rece, care este doar unul dintre multele mituri ale unui Suflet Batran. La fel cum unii oameni batrani se descriu ca fiind „tineri la inima”, la fel pot fi tinerii „batrani la inima”, arata efemeride.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!