Semnele care iti arata ca esti o persoana dezvoltata spiritual

Semnele care iti arata ca esti o persoana dezvoltata spiritual

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2018 in Spiritualitate

„Fiecare fiinta separata din Univers se intoarce la sursa comuna. Intoarcerea la sursa este serenitate. Daca nu iti dai seama care este sursa tu te vei pierde in confuzie si tristete. Cand tu vei realiza de unde ai venit, vei deveni tolerant in mod natural, dezinteresat, amuzant, tolerant, binevoitor precum o bunica, plin de demnitate precum un rege”, Lao Tzu.

Desi unele persoane invata si se dezvolta din punct de vedere spiritual mult mai repede decat altii adevarul este ca toti oamenii se indreapta in aceeasi directie. Indiferent ca mergi, te tarasti sau alergi cu totii ne indreptam spre casa.

Iata 8 semne care apar atunci cand cresti si se maturizezi spiritual, lucruri care iti aduc pace si liniste in inima si in viata, facandu-te o persoana umila, plina de compasiune si iubire.

Te regasesti in toate lucrurile

Stii ca esti una cu toate lucrurile, fiintele si creaturile de pe pamant. Si pentru ca inima iti este plina de iubire si compasiune, nu simti nevoia sa judeci, sa invinovatesti sa condamni sau sa critici pe nimeni. Te recunosti in lumea din jurul tau. Te vezi in cei care sunt buni, insa si in cei care sunt rai, in cei care sunt buni la inima si in cei care sunt cruzi, iar aceasta modestie este minunata.

„Sunt fata de 12 ani, refugiata pe o mica barca, ce se arunca in ocean dupa ce a fost violata de pirat. Si sunt si piratul – inima mea nu este inca capabila sa vada si sa iubeasca. Te rog, rosteste-mi numele adevarat astfel incat sa aud toate plansetele si rasetele odata si sa vad ca bucuria si durerea sunt la fel. Te rog, rosteste-mi numele adevarat pentru a-mi deschide inima, iar usa sa ramana deschisa, usa compasiunii”, Thich Nhat Hanh.

Traiesti din perspectiva sinceritatii si a umilintei

Cu cat realizezi mai mult cine esti cu adevarat si motivul pentru care te afli in aceasta lume cu atat vei deveni mai umil si vei avea nevoie de sinceritate.

„Cand ma uit in interior si vad ca sunt nimic, asta inseamna intelepciune. Cand ma uit in afara si vad ca sunt totul, asta inseamna dragoste. Intre cele doua granite se afla viata mea”, Nisargadatta.

Iubesti fara sa te astepti sa fii iubit

Dragostea este cine esti. Esti facut din dragoste. Nu iubesti pentru a fi iubit, iubesti pentru ca iubirea este tot ce ai de oferit.

„Suntem nascuti din dragoste. Dragostea este mama noastra”, Rumi.

Te simti confortabil cu ceea ce nu stii

Stii ca planurile pe care viata le are pentru tine sunt mult mai grandioase si mult mai complexe decat ce ai planuit tu insuti. Tocmai de aceea, ai renuntat la nevoia de control asupra vietii si a invatat sa ai incredere in viata.

„Necunoasterea este adevarata cunoastere. Sa presupui ca stii este o boala. In primul rand, realizeaza ca esti bolnav; apoi te poti indrepta spre sanatate. Maestrul este propriul sau medic. Se vindeca singur de toata cunoastere. Astfel, devine un intreg”, Lao Tzu.

Ai incredere in intelepciunea vietii

Ii permiti vietii sa te ghideze, mergi pe drumul pe care esti menit sa fii si nu pe cel care crezi tu ca ar trebui sa te afli.

„Asa cum cerurile sunt mai sus decat pamantul, tot asa caile mele sunt mai inalte decat caile voastre si gandurile mele decat gandurile voastre”, Isaia 55:6-1.

Nu esti interesat sa devii persoana care cred altii ca ar trebui sa fii

Tot ce-ti doreste este sa devii este ce ti-a pregatit viata si nu ce crede lumea ca ar trebui sa devii. „Fii ceea ce Dumnezeu a vrut sa fii si vei pune lumea pe jar”, Ecaterina de Siena.

Intelepciunea ta vine din interior

Cunostintele pe care le ai vin din sufletul tau, intelepciunea vine din interior. Nu vine din ceea ce au spus sau scris altii, ci din adancul sufletului tau.

Ierti cu usurinta

Desi te mai intalnesti cu oamenii care iti gresesc, te ranesc, te tradeaza sau te dezamagesc, ii ierti pe toti si o faci cu usurinta. De ce? Pentru ca ai inteles ca oamenii nu exprima decat ceea ce sunt ei ca oameni, ca fiinte constiente.

„Intelepciunea trebuie administrata cu dragoste chiar daca inseamna sa intorci si celalat obraz si intotdeauna bine pentru rau, dragoste pentru ura, nonviolenta pentru violenta”, Neville Goddard.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!