Se spune ca oamenii care iubesc ploaia sunt mai fericiti! Iata motivele!

Se spune ca oamenii care iubesc ploaia sunt mai fericiti! Iata motivele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Adu-ti aminte ca fericirea nu depinde de ceea ce esti sau de ceea ce ai. Ea depinde doar de ceea ce gandesti.” – Dale Carnegie;

Esti o persoana care se bucura la culme atunci cand picaturile de ploaie incep sa cada din cer? O prognoza ploioasa iti aduce imagini incantatoare, cum ar fi statul in pat sub o patura calda si ascultatul ploii in timp ce citesti o carte buna?

Daca este adevarat, faci parte dintr-un trib de oameni special cunoscuti sub numele de pluviofil. Prin definitie, pluviofilii sunt oameni care iubesc ploaia. Probabil ca esti obisnuit sa-i asculti pe ceilalti care nu suporta ploaia, sa fie uzi si reci. In tot acest timp, iti imaginezi o ploaie racoroasa de vara si te intrebi cum cineva nu poate aprecia o zi ploioasa. Daca esti un pluviofil, nu numai ca te bucuri atunci cand ploua, dar sunt sanse sa fii o persoana mai placuta si in restul timpului, de asemenea.

In continuare iti vom prezenta cateva dintre motivele pentru care oamenii care iubesc ploaia sunt mult mai fericiti in viata:

1. Se afla in contact cu simturile lor si apreciaza viata din plin – Oamenii care iubesc ploaia sunt oameni care se bucura de experientele lor de viata. Acestia iti pot descrie ploaia in detalii vii, de la sunetul fermecator, pana la modul hipnotic in care fiecare picatura schimba peisajul de partea cealalta a ferestrei. Pluviofilii apreciaza mirosul unei furtuni proaspete si simtul uimitor al picaturilor de ploaie pe piele. Ei cunosc chiar si gustul picaturilor proaspete, in timp ce privesc in sus cu bratele intinse intampinand fiecare ploaie ca pe ceva unic.

2. Ei traiesc momentul prezent – Dr. Matt Killingsworth, un cercetator care studiaza fericirea, a folosit o aplicatie smartphone numita “Track Your Happiness” pentru ca oamenii sa-si raporteze nivelul de fericire in timpul activitatilor specifice in timp real. Ceea ce a aflat a fost ca exista o legatura directa intre fericire si a fi pe deplin prezent in ceea ce faci. Ce modalitate mai buna de a te pierde in momentul prezent in timpul unei ploi?

3. Sunt mai increzatori – Sa recunoastem, daca esti un adult care alearga prin ploaie ca un copil de patru ani, mai mult ca sigur nu-ti pasa prea mult de ce cred ceilalti despre tine. Oamenii care iubesc ploaia sunt de fapt mandrii de asta. Ei sunt cei cool si toata lumea care se afla in casa si care se fereste de ploaie are de pierdut. Chiar daca parul unui pluviofil se uda sau machiajul are de suferit, acestora nu le pasa. Ei arata bine in continuare.

4. Sunt mai rezistenti in momentele dificile – Pluviofilii inteleg foarte bine ca este nevoie de ploaie pentru ca florile sa creasca. Cand lucrurile devin putin dure in viata, acestia sunt cei care iti vor aminti ca si acel lucru va trece. De fapt, ei stiu ca sunt necesare provocari pentru a profita de cele mai bune oportunitati. Nu vei avea parte de curcubeu fara putina ploaie.

5. Ei stiu cum sa pastreze lucrurile in perspectiva – Un adevarat iubitor de ploaie nu ar visa niciodata sa se planga in legatura cu vremea. Sunt cateva picaturi de ploaie, nu apocalipsa. Pluviofilii stiu cum sa priveasca simplele realitati ale vietii si cum sa le puna in context. Daca ai nevoie de un sprijin, gaseste pe cineva care iubeste ploaia. Te va aduce in punctul zen imediat.

6. Ei gasesc frumusetea in tristete – Asa cum ploaia aduce un miros curat si o viata noua, iubitorii de ploaie apreciaza reinnoirea pe care o poate aduce un plans bun. Unul dintre modurile preferate ale unui pluviofil de a petrece o zi ploioasa este de a sta in pat in timp ce vizioneaza ceva emotionant.

7. Ei au un simt acut al propriei mortalitati – Nimic nu face o persoana sa traiasca viata mai din plin decat intelegerea pe deplin a faptului ca aceasta este trecatoare. Desi se bucura sa danseze printre picaturile de ploaie, acestia sunt de asemenea profund introspectivi. O zi furtunoasa ofera oportunitatea perfecta de a contempla viata. Pe masura ce se uita la norii ce se misca rapid si la frunzele care cad din copaci, se gandesc la zilele ce au trecut deja.

Iubitorii de ploaie inteleg adevarata semnificatie a expresiei “Tu traiesti doar o data.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!