Scopul este autosuficiența. 10 atitudini pentru femei de la un psiholog celebru

Scopul este autosuficiența. 10 atitudini pentru femei de la un psiholog celebru

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitate

Este o diferența între femeile dependente și cele autosuficiente. În acest articol vă vom prezenta ce pașii trebuie făcuți pentru a deveni atât o femeie independentă, cât și o femeie fericită, de succes.

Pașii spre autosuficiența feminină au fost creați de o celebră doamnă psiholog. Dacă te străduiești să ajungi la autosuficiență, cu siguranță ar trebui să citești acest articol.

10 pași esențiali pentru a deveni autosuficientă

1. Susține-ți mereu punctul de vedere

Numai persoana însuși știe ce este mai bine pentru ea. Dar uneori devine înfricoșător să-ți susții punctul de vedere, intervine frica de a-ți pierde slujba, prietenii sau pe cei dragi. Pentru a-ți apăra propria părere, ai nevoie de curaj și să înțelegi că altora s-ar putea să nu le placă și să plece.

Dar atunci când o persoană are curajul să fie mereu sinceră, ca urmare, mediul său se schimbă, relațiile cu ceilalți oameni devin mai bune, iar la sfârsit va fi înconjurată numai cu oamenii care o susțin cu adevărat.

2. Trebuie să nu-ți pese de opiniile celorlalți.

Când o femeie este în armonie cu ea însăși, alte persoane nu pot influența starea ei de spirit. Când nu există armonie interioară, atunci orice critică îi poate afecta stima de sine. Înainte de a reacționa negativ la ceva, trebuie să îți pui întrebarea: „De ce mă consum așa de mult?” De fapt, vorbele negative și criticile afectează o femeie doar dacă ea permite asta, de îndată ce devine independentă, nimic nu o va mai enerva.

3. Fă ceea ce îți place.

Simplul fapt că faci ceea ce îți place te poate inspira și te poate umple de energie. Chiar și cei din jurul tău vor simți entuziasmul cu care lucrezi. O femeie care face ceea ce o pasionează denotă independență și încredere de sine, pentru că nu se teme să fie ea însăși.

4. Nu renunța la interesele tale pentru nimeni.

Dacă o femeie este pasionată de sport, orice hobby, dezvoltare personală, atunci reușește să-și mențină individualitatea și să nu se piardă pe sine pentru îngrijirea unui bărbat. Femeile autosuficiente nu renunță la interesele și plăcerile lor de dragul bărbaților, pentru că nu vor să ducă o viață plictisitoare și monotonă.

Trebuie să ai propriul cerc de prieteni

Când o femeie comunică activ cu alte persoane, se dezvoltă și se inspiră, nu devine plictisitoare și previzibilă. Chiar și ieșitul cu prietenele reprezintă o modalitate minunată de a scăpa de rutină. Ieșiți, plimbați-vă, beți o cafea, discutați despre interesele voastre, despre planuri de viitor.

6. Rămâi misterioasă în fața bărbaților.

Când o femeie știe să tacă în privința lucrurilor personale, ea este cu adevărat interesantă pentru bărbați, pentru că vor să afle mai multe despre ea. Este puțin probabil ca conversațiile prea sincere, în special despre toate problemele, să provoace dorința de a comunica mai departe. Dar dorința de a dezlega un mister este foarte incitantă și emoționantă.

7. Nu lăsa pe nimeni să întreacă limita.

Femeile autosuficiente nu se neglijează niciodată. Respectă ceilalți oameni, înțelegând că au dreptul la propriul punct de vedere, dar în același timp nu permit nimănui să le încalce limitele personale. Când ele reușesc să transmită în jur că au propriile lor reguli și valori, vor fi mai respectate. În același timp, trebuie să-și apere propriile principii fără agresiune, explicându calm părerea lor.

8. Capacitatea de a te prețui pe tine însuți.

Când o femeie își cunoaște valoarea, când este mândră de aspectul și cunoștințele ei, atunci și cei din jur o vor aprecia. Dacă o femeie nu se poate prețui pe ea însăși, atunci nici bărbații nu vor putea să o prețuiască, pentru că ea nu își cunoaște valoarea. Amintește-ți că iubirea de sine te umple de energie și bucurie.

9. Capacitatea de a-ți controla emoțiile.

Femeile autosuficiente se pricep foarte bune să-și controleze emoțiile, așa că uneori pare că sunt prea reci. Ele nu fac crize de furie, chiar și atunci când focul din interior „se aprinde”. Ele nu se obosesc să se consume pentru orice și oricine, preferă să rămână rezervate.

10. Rămâi tu însuți în orice situație.

Femeile autosuficiente, spre deosebire de femeile dependente, rămân ele însele în toate situațiile. Ele fac ce le place, își apără cu ușurință interesele și principiile, comunică doar cu cei cu care doresc.

Astfel de femei aleg doar bărbați demni de ele și nu se mulțumesc cu mai puțin. Iar dacă nu există astfel de bărbați în preajmă, atunci nici singurătatea nu le sperie. Ele știu că e mai bine să fii singur decât să fii cu cineva doar de dragul de a avea o relație.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!