Image

Șase legi ale minții pentru găsirea armoniei și fericirii

Publicat de Patricia Esca pe 3 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Șase legi interne pentru găsirea armoniei

1. „Gândurile materiale”

Tot ce ne imaginăm este rezultatul a ceea ce gândim. Dacă o persoană vorbește sau acționează cu gânduri rele, este bântuită de durere. Dacă o persoană vorbește sau acționează cu intenții pure, este urmată de fericire, care, ca o umbră, nu o va părăsi niciodată. Devii ceea ce crezi că ești.

James Allen a spus: „Omul este creierul”. Pentru a trăi corect, trebuie să vă umpleți creierul cu gândurile potrivite. Gândirea ta determină acțiunile; acțiunile tale determină rezultatul. Gândirea pozitivă îți va oferi tot ce vrei; gândirea negativă este un rău care în cele din urmă te va distruge.

2. „Te simți prea mic să începi lucruri mărețe”

“Ulciorul se umple treptat, picătură cu picătură.”

Ralph Waldo Emerson a spus: „Fiecare maestru a fost cândva un elev”. Toți începem de mici, nu trebuie să neglijăm puținul. Dacă ești consecvent și răbdător, vei reuși! Nimeni nu poate reuși peste noapte: succesul vine pentru cei care sunt dispuși să înceapă cu puțin și să lucreze din greu până când ulciorul este plin.

Citeste si  Oamenii de știință susțin că sufletul nu moare - se întoarce înapoi în univers

3. „Iartă”

Împiedicarea furiei este ca și cum ai lua în mână cărbuni fierbinți cu intenția de ai arunca asupra altcuiva; te arzi. Când îi eliberezi pe cei care au fost închiși în închisoarea iertării, te eliberezi pe tine din acea închisoare. Nu vei putea suprima pe nimeni fără să te deprimi și tu. Învață să ierți. Învață să ierți cât mai repede.

4. „Acțiunile tale contează”

Indiferent câte porunci ai citi, oricât ai vorbi, nu au nicio valoare dacă nu le urmezi!

Se spune că: „Cuvintele nu valorează nimic” și pe bună dreptate. Pentru a te dezvolta, trebuie să acționezi; pentru a te dezvolta rapid, trebuie să acționezi în fiecare zi. Slava nu va cădea pe capul tău! Slavă tuturor, dar numai cei care sunt în permanență activi o vor putea cunoaște.

5. „Încearcă să înțelegi”

Stefan Covey a spus: „Încearcă mai întâi să înțelegi și abia apoi încearcă să fii înțeles”. Ușor de spus, dar greu de făcut; trebuie să faceți tot posibilul pentru a înțelege punctul de vedere al „altei” persoane. Când simți că ești plin de mânie, distruge-o.

Citeste si  Sa nu uiti ca scopul acestei vieti este sa traiesti si sa simti fericirea in fiecare zi!

Ascultați-i pe ceilalți, înțelegeți-le punctul lor de vedere și veți găsi pacea. Concentrează-te mai mult pe a fi fericit decât pe a avea dreptate.

6. „Trăiește în armonie”

Armonia vine din interior. Nu o căuta afară. Nu căutați afară ceea ce poate fi doar în inima voastră. Adesea putem privi afară doar pentru a ne distrage atenția de la adevărata realitate. Adevărul este că armonia poate fi găsită numai în interiorul propriei persoane. Armonia nu reprezintă un loc de muncă nou, o mașină nouă sau o nouă căsătorie.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!