Iată o listă cu alimente care curăță organismul mai bine decât orice medicament!
1. Varza
Varza conține o cantitate imensă de fibre alimentare care leagă metalele grele și toxinele și le elimină din intestine. De asemenea, varza are acizi organici care au un efect pozitiv asupra digestiei si stabilizează microflora. Cu toate acestea, asta nu este tot. Varza conține vitamina U, care este destul de rară, ea poate elimina substanțele periculoase, participă la sinteza vitaminelor și chiar ameliorează simptomele provocate de ulcer. Puteți consuma varza atât proaspătă, cât și murată.
2. Sfecla roșie
Sfecla roșie este “curățătorul” nr. 1 al organismului. În primul rând, sfecla conține fibre, cupru, fosfor, vitamina C și o serie de acizi benefici care îmbunătățesc digestia și ucid bacteriile putrefactive din intestine. În al doilea rând, sfecla conține substanța lipotropă „betaină”, care face ca ficatul să elimine mai bine toxinele. Și, în al treilea rând, sfecla contribuie la întinerirea organismului datorită acidului folic (se creează mai multe celule noi) și cuarțului (starea pielii, părului și unghiilor se îmbunătățește). Puteți să o consumați fiartă, în supe, în salată sau ca suc.
3. Usturoiul
Peste 400 de substanțe benefice sunt prezente într-un singur cățel de usturoi. Aceste componente reduc nivelul de colesterol din sânge, iar astfel îmbunătățesc circulația sângelui prin desfundarea venelor, și ucid celulele glioblastom multiforme. Substanțele regăsite în usturoi distrug cauza ulcerului gastric, Helicobacterul, precum și viermii, difteria și bacilul tuberculozei. Cel mai bine este să consumați usturoiul crud.
4. Ceapă
Cele mai importante la ceapă sunt fitoncidele, care sunt depozitate în uleiuri esențiale. Fitoncidele distrug majoritatea bacteriilor și ciupercilor în doar câteva secunde. De asemenea, ceapa ajută la îmbunătățirea digestiei și absorbției nutrienților și chiar la îmbunătățirea apetitului. Ceapa conține, de asemenea, o cantitate imensă de sulf, care neutralizează și distruge toate substanțele nocive. Pentru a beneficia de proprietățile cepei, cel mai bine este să o consumați proaspătă, în salată sau sub formă de tinctură.
5. Merele
Merele ajută la funcționarea mai bună a întregului sistem digestiv, datorită pectinei și fibrelor, care „leagă” toxinele și le elimină. Merele cresc apetitul, ajută la producerea sucului gastric și ameliorează constipația. De asemenea, merele distrug agenții cauzali ai virusurilor gripale A, dizenteriei, Staphylococcus aureus. Merele proaspete trebuie consumate numai cu coajă, eventual și sub formă de suc sau sub forma de compot.
6. Avocado
Mulți, din păcate, nu cunosc proprietățile acestui fruct „sudic”. Avocado conține o substanță minunată numită „glutation”, care neutralizează radicalii liberi și protejează celulele de stresul oxidativ. De asemenea, avocado stabilizează nivelul de colesterol din sânge, ajută digestia și furnizează oxigen organismului. De obicei avocado se consumă proaspăt, în salate sau sub formă de pastă pe care o puteți întinde pe pâine.
7. Merișoare
Merișoarele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice antibiotice și antivirale naturale. Merișoarele curăță vezica urinară și căile bacteriilor periculoase. La fel de important este faptul că merișoarele curăță cheagurile de sânge și plăcile de colesterol din vasele de sânge și ajută la combaterea formării radicalilor liberi. Merișoarele pot fi consumate proaspete, cu zahăr, sub formă de suc sau gem.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.