Sănătatea în ceașcă: oamenii de știință au dezvăluit trei băuturi simple pentru a preveni tromboza

Sănătatea în ceașcă: oamenii de știință au dezvăluit trei băuturi simple pentru a preveni tromboza

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSecreteSfaturi

Statisticile sunt nemiloase: tromboza ia câte 10 milioane de vieți în fiecare an. Și odată cu apariția noului virus, afecțiunea s-a înmulțit.

Desigur, există metode de control și analize iar acest lucru este bun, dar nu trebuie să uităm că „natura înțeleaptă” se ocupă și de sănătatea noastră. Și chiar mai bine, atunci când proprietățile benefice ale produselor sunt confirmate de știință.

Despre acestea vom vorbi astăzi. Fără îndoială, utilizarea produselor preferate reprezintă doar o prevenire. Prin urmare, înainte de a aduce modificări dietei și de a încerca ceva nou, asigurați-vă că consultați un specialist.

Informațiile sunt furnizate numai în scop informativ și nu sunt o recomandare. Nu ar trebui să le utilizați pentru a diagnostica sau trata problemele de sănătate. Adresați-vă întotdeauna medicului dumneavoastră dacă doriți să vă modificați dieta și obiceiurile alimentare.

1. Suc de rodie. Ce știm majoritatea dintre noi despre acest suc? În cel mai bun caz, știm despre faptul că este bogat în vitamine, minerale și ajută la anemie. Dar aceasta este o mică parte a beneficiilor acestui suc.

Oamenii de știință de la Departamentul de Medicină Experimentală de la Universitatea din Roma, La Sapienza, au descoperit că sucul de rodie este un agent natural de subțiere a sângelui. Previne lipirea trombocitelor și formarea cheagurilor de sânge, prevenind vasoconstricția și coagularea accelerată a sângelui.

Și asta nu este totul despre proprietățile minunate ale rodiei. Femeilor le va plăcea mai ales faptul că acidul elagic din compoziția sa ajută la reducerea ridurilor și a inflamației pielii și, de asemenea, regenerează colagenul.

Există și vești bune pentru persoanele cu inflamație articulară. Potrivit unui studiu realizat de Școala Universitară de Medicină, Case Western Reserve, sucul de rodie poate bloca acțiunea enzimelor care distrug cartilajul articular. Totuși, nu uitați că rodia este doar un fruct sănătos, nu un panaceu. Poate fi folosit pentru prevenire, dar nu și pentru tratament.

2. Ceai de tei. Toată lumea cunoaște beneficiile și gustul excepțional al mierii de tei. Dar ceaiul de tei? De beneficiile acestuia știați? Nu s prepară din frunze, ci din flori. Evident, acesta este motivul pentru care conține atât de mulți antioxidanți: quercetina, care este la modă astăzi, și cumarina și flavonoidele.

Cercetătorii de la Departamentul de Biochimie al Universității Federale de Tehnologie din Nigeria au publicat un articol științific în care au vorbit despre posibilul efect preventiv al ceaiului de tei împotriva infarctului și ischemiei. Ei au explicat acest lucru prin prezența antioxidanților, care ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, și la normalizarea tensiunii arteriale, funcționează ca un diluant natural al sângelui și are un efect antiinflamator.

Medicii spun că, consumul de ceai de tei este benefic atunci când vă confruntați cu situații de stres, anxietate crescută, imunitate slăbită și boli gastro-intestinale. Însă, înainte de a începe orice cură, cel mai bine este să consultați un medic pentru a analiza starea actuală de sănătate, pentru că ce este bun pentru un pacient, poate fi rău pentru altul.

3. Cacao. Oamenii de știință de la Departamentul de nutriție de la Universitatea din California, Davis spun că polifenolii din dietă cu cacao ajută la inhibarea activării trombocitelor și a formării microparticulelor. Datorită acestui fapt, băutura are un efect asemănător aspirinei și poate reduce riscul de deces din cauza bolilor coronariene.

În plus, oamenii de știință cred că zincul din cacao combate stresul oxidativ, promovând longevitatea. Există, totuși, un aspect de care să ținem cont: vorbim despre beneficiile pudrei naturale de cacao fără zahăr.

Credeți că ar fi greu să adăugați aceste băuturi în alimentația dumneavoastră?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!