Salata este o perie pentru pereții intestinali. 6 reguli ale unui intestin sănătos:

Salata este o perie pentru pereții intestinali. 6 reguli ale unui intestin sănătos:

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in Sanatate

Microflora intestinală conține aproximativ 500 de specii de bacterii diferite. Echilibrul dintre ele este scutul nostru împotriva problemelor de sănătate. Chiar și la cea mai mică perturbare a acestei armonii, devenim mai puțin rezistenți, obosim mai repede și ne refacem mai încet. Chiar și o infecție minoră vă poate afecta starea de sănătate pentru câteva săptămâni.

Este posibil să prevenim această dezvoltare a evenimentelor? Da, dacă știi să-ți faci instinctul să funcționeze.

Analizează-ți obiceiurile alimentare: ce mănânci, cât și cât de des și dacă bei suficiente lichide. Dacă vă schimbați dieta cu cel puțin 20%, renunțați la o cantitate mare de alimente grase, pregătiți salate și smoothie-uri speciale care funcționează ca o perie pe pereții intestinali și eliminați toate acumulările dăunătoare, atunci intestinul va deveni sănătos și totul va fi normal în procesul de digestie.

6 reguli ale unui intestin sănătos:

Pentru a activa intestinele dimineața, trebuie doar să bei un pahar de apă la temperatura camerei când te trezești și un sfert de oră mai târziu – o ceașcă de ceai de plante. Puteți lua micul dejun după 20 de minute.

1. Nu este suficient să alegeți pur și simplu alimente pentru a îmbunătăți funcția intestinală. Este important să nu te forțezi să mănânci când nu ai poftă de mâncare sau când simți că ești sătul. Acest lucru se întâmplă în timpul bolii, precum și din cauza stresului și oboselii. În primul caz, vasele sunt spasmodice, vilozitățile sunt apăsate strâns pe pereții intestinului și pur și simplu nu poate digera alimentele în mod normal. În al doilea, hormonii de stres interferează cu metabolismul normal.

2. Procesul de digestie începe în cavitatea bucală. Înghițind alimente în bucăți mari, împiedicați funcționarea normală a organelor digestive. Cum să faci intestinele să funcționeze corect? Mestecați alimentele cu mai multă atenție (în special cele grase și grele), și alegeți și alimentele care se digeră mult mai repede: fructe, produse lactate fermentate.

3. O dată pe lună timp de o săptămână, pregătiți o salată specială de legume care, ca o perie, mătură tot excesul de pe pereții intestinului. Pentru a face acest lucru, se rade morcovi și sfeclă crudă, se toacă varza, se adaugă verdeață tocată. Se pun într-un bol și se adaugă 1 linguriță de ulei de măsline și jumătate de linguriță de suc de lămâie.

4. Ce alimente fac intestinele să funcționeze? Urmați regimul de hidratare, ceea ce înseamnă că trebuie să beți cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Un aport suficient de apă reglează perfect activitatea tractului gastrointestinal. Puteți prepara un amestec special care vă activează microflora.

Umpleți un recipient metalic cu chefir, încălziți-l la foc mic până când brânza plutește. Adăugați țelină tocată, mărar și pătrunjel, morcovi și ridichi, ceapă și varză albă. Lăsați la foc mic încă 10 minute, așteptați să se răcească 10 minute. Acest remediu se consumă cu 30 de minute înainte de masă.

5. Baza nutriției pentru un intestin sănătos sunt produsele lactate fermentate. Includeți laptele pasteurizat, chefir, brânză, iaurt natural de casă în alimentația dumneavoastră.

6. Și încă un sfat, chiar dacă nu ține de mâncare, totuși… Încearcă să te miști mai mult, fă sport de cel puțin câteva ori pe săptămână. Dacă sunt antrenați mușchii abdominali și ai spatelui, nu vei suferi de obstrucție intestinală.

În caz de probleme cronice, încercați o dietă pentru funcționarea normală a intestinului. Este necesar să creștem consumul de apă, tărâțe de grâu, pâine integrală, fructe și legume, leguminoase și prune uscate.

În același timp, este important să excludeți pâinea albă, carnea, peștele, ciocolata și așa-numitele produse de patiserie industriale pentru câteva săptămâni.

Multă sănătate!

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest produs nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!