Sa fii un om bun nu inseamna ca trebuie sa te lasi calcat in picioare! Oamenii buni nu sunt perfecti, dar nu sunt nici nebuni sau prosti.

Sa fii un om bun nu inseamna ca trebuie sa te lasi calcat in picioare! Oamenii buni nu sunt perfecti, dar nu sunt nici nebuni sau prosti.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 June 2019 in Dezvoltare Personala

A fi o persoana buna incepe cu tine insuti. Incepe sa te ingrijesti de tine si de sanatatea ta si apoi vei putea sa raspandesti ce e bun celor din jurul tau.

Uneori este greu sa fii o persoana buna. Unii oameni cred ca ii face sa para prosti sau slabi. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi mai departe de adevar. Este nevoie de rabdare, de putere si de auto-control pentru a fi in mod constant o persoana buna. A fi o persoana buna poate fi o provocare, dar cand esti o persoana buna, nu te simti bine?

Este mult mai usor sa fii fericit – si sanatos – cand incerci mereu sa gasesti binele in ceilalti.

A fi o persoana buna nu inseamna sa fii luat de prost – Fiind o persoana buna este o notiune uneori asociata cu a fi luat de prost. Acest lucru duce la neintelegeri, cum ar fi gandul ca trebuie sa actionezi la fel ca oamenii care te trateaza prost. Cu toate acestea, este important sa iti amintesti intotdeauna sa iei decizii inteligente.

Iata cateva sfaturi pentru a impiedica pe altii sa profite de tine:

  • – Nu lasa pe nimeni sa fie ranit, inclusiv pe tine. Daca cineva te abuzeaza, atunci sanatatea iti este in pericol. Raportarea acestui abuz nu te va face o persoana rea; inseamna ca esti grijuliu si suficient de inteligent pentru a avea grija de tine si de relatiile tale. Raportarea abuzului si obtinerea unui ajutor este cel mai bun lucru pe care il poti face.
  • – Nu lasa oamenii toxici sa te manipuleze. Nu e bine pentru tine sa te supui unor situatii inconfortabile doar pentru a face fericiti pe ceilalti.
  • – Nu permite altora sa te manipuleze.
  • – Nu fi niciodata un martir. S-ar putea sa te gandesti ca a fi o persoana buna inseamna a suferi si a rezista in situatii care nu iti plac.

Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi mai departe de adevar. Nu ai nevoie sa porti problemele altora cu tine. In schimb, trebuie sa le arati rabdare si bunatate cand sunteti impreuna. Nu lasa oamenii sa te raneasca pentru ca esti dragut cu ei. Meriti respect, iubire si atentie la fel de mult ca oricine altcineva, scrie mesajeinspirationale.com.

Fii o persoana buna cu tine insuti – A fi o persoana buna nu este doar o atitudine orientata spre exterior. In plus, trebuie sa te gandesti la tine si sa te tratezi bine si tu! Probabil ca ai auzit ca daca vrei sa iubesti pe altcineva, trebuie mai intai sa te iubesti pe tine insuti. Ei bine, aceasta este exact ceea ce discutam aici. De aceea primul punct este atat de important. Daca doresti sa impiedici oamenii sa profite de tine si sa eviti sa te ia peste picior, trebuie sa fii bun pentru tine mai intai.

Aceasta implica pretuirea proprie si respectul fata de sine in primul rand. Inseamna sa te salvezi pe tine inainte de a-i ajuta pe ceilalti. Acesta nu este un gest egoist; este ceea ce meriti. A fost inradacinata in tine ideea ca gandirea egoista este un lucru negativ. Dar acest lucru nu este nici corect, nici bun.

In timp, vei fi epuizat dupa ce ai fost umilit si mintit, obosit dupa ce ai fost manipulat si iubit numai atunci cand este convenabil pentru altii. Suntem toti oameni. Vei sfarsi prin a deveni o victima sau chiar exact opusul unei persoane bune. Cu totii ne-am saturat sa profite altcineva de noi.

A fi o persoana buna nu este ceea ce ai crezut – Adesea gresim foarte mult cand vine vorba de convingerile noastre despre ceea ce este bun si drept. Iti amintesti ca greselile nu sunt negative, ci cai pozitive de avansare? Ei bine, acelasi lucru se intampla aici. Acum, vom vorbi despre cateva lucruri care iti vor deschide ochii la realitatea a ceea ce inseamna a fi o persoana buna.

Cand este necesar, pleaca – S-ar putea sa te gandesti ca daca nu abandonezi pe cei care te ranesc, acesta este cel mai bun lucru de facut. Cu toate acestea, daca nu te simti bine, daca te manipuleaza si nu esti fericit, ar trebui sa pleci.

Ai dreptul sa spui ceea ce crezi

Cand le spui altora ce vor sa auda, actionezi impotriva a ceea ce crezi cu adevarat si vrei sa spui. Nu te minti, nici pe tine si nici pe ei.

Fii intotdeauna sincer, chiar daca nu ei reactioneaza bine si pot fi chiar raniti.

Poti spune „nu” ori de cate ori doresti – A spune „nu” nu te face o persoana rea. La urma urmei, ai propriile obligatii si probleme. Nu trebuie sa iti sacrifici timpul pentru altii, daca nu poti sau pur si simplu nu doresti acest lucru.

Nu trebuie sa fii perfect – Oamenii buni nu trebuie sa aiba dreptate in legatura cu tot. Ei fac greseli si aleg lucruri gresite ca toti ceilalti. Invata din toate acestea si nu nega sau respinge aceasta realitate.

Acest lucru iti va face si mai bine!

Retine ca a fi bun nu inseamna sa fii victima sau sa lasi pe cineva sa profite de tine. Pretuieste-te, iubeste-te si invata din greselile tale in fiecare zi.

Oamenii buni nu sunt perfecti, dar nu sunt nici nebuni sau prosti.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!