Să dai orice, oricât, oricum…să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb – ce sentiment prețios și atât de rar întâlnit, din păcate…

Să dai orice, oricât, oricum…să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb – ce sentiment prețios și atât de rar întâlnit, din păcate…

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 October 2018 in De Suflet

Gândurile de astăzi m-au purtat departe …la ceea ce facem ca să avem ceea ce ne dorim, la ceea ce lăsăm în urmă, la ceea ce renunțăm sau la ceea ce irosim în dorința nebună de a avea cât mai mult.

M-am gândit la toate cele pe care le avem, dar pe care nu le prețuim. La toate cele care sunt în viața noastră, la toate cele care fac parte din noi, la toate cele care ne-au transformat în cei care suntem astăzi.

M-am gândit serios la tot ce am cumulat în viața asta, la tot ce poartă numele nostru, la tot ce am cumpărat din banii noștri, la tot ce avem, dar nu este suficient.

Și ca o paralelă m-a izbit un gând nebun la ceea ce dăm altora din ceea ce avem noi. Cât de mult am dăruit? Ce am dăruit? Când a fost ultima oară când am dăruit ceva?

Cum stăm la capitolul daruri? Am făcut pe cineva fericit astăzi? Am reușit să facem pe cineva să zâmbească astăzi?

Atunci când dăruim, o facem din ceea ce avem. Din ceea ce am strâns de-a lungul vieții. Bani. Produse. Alimente. Daruri care nu ajută decât pe moment. Daruri care nu țin de cald, care nu țin de foame, care nu ajută să ieși din ceață. Daruri care împacă conștiințe, însă nu și suflete.

De aceea, atunci când dăruim ceva cuiva trebuie să o facem din ceea ce suntem. Să dăruim zâmbete. Speranță. Grijă. Iubire. Empatie.

Darurile cele mai prețioase sunt cele care nu au preț. Cele care nu se numără, nu echivalează cu un serviciu, nu se transformă în datorii.

Cel mai prețios dar pe care-l putem face celor dragi și nu numai este timpul. Timp în care stai și-i asculți. Timp în care-i sfătuiești și le arăți că-ți pasă. Timp în care îi învălui în dragoste și preocupare. Timp în care le inoculezi speranță și credință. Timp pentru ei, timp pentru tine și timp pentru suflet.

Să dai întotdeauna din ceea ce ești. Ca om. Ca prieten. Ca suflet trecut prin viață.

Tu știi care sunt nevoile celor din jur. Tu știi care sunt lipsurile. Tu știi care le sunt așteptările. Tu știi ceea ce așteaptă de la tine.

Nu mâna este cea care stă întinsă ca să primească ceva, ci sufletul este cel care stă și tânjește după un dar special.

Să dai orice, oricât, oricum…să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb. 🙂 – ce sentiment prețios și atât de rar întâlnit, din păcate…

Sursa: anasstassya.wordpress.com

Sa te bucuri mereu de orice intamplare, sa o apreciezi pentru ceea ce are pentru tine. Totul e o energie si in ea te vei scalda si mai apoi vei experimenta!

Totul este strans legat! Asa ca vezi ce ganduri scoti din cap. Iar daca iti vin unele pe care nu le-ai vrea, inlocuieste-le cu altele pe care le vrea inima ta!

Fii bucuros si transmite lumii ceva frumos! Daruieste! Chiar daca nu ai parte de bunuri materiale, daruieste din cele spirituale! Roaga-te pentru cei de langa tine! Emite ganduri de bine si bucurie!

Bucura-te pentru cei de langa tine pentru ca tot binele se rasfrange si peste tine! Caci traim in acelasi vas de amintiri si energii! Traim impreuna si ne influentam reciproc! Asa ca daca vrem o viata mai buna sa incepem prin a fi mai buni impreuna!

Sa ne bucuram in timp ce dam pentru ca doar asa lumea va fi mai frumoasa… cu cat e mai generoasa! 🙂

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!