Respecta aceste 4 legi si vei avea o viata mai buna

Respecta aceste 4 legi si vei avea o viata mai buna

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2017 in Dezvoltare Personala

Cu toții ajungem într-un moment când simțim că s-au acumulat prea multe situații stresante care ne răpesc capacitatea de a fi fericiți și a răspândi iubire și dorim liniște și armonie.

Pentru a ne feri de boli, este bine să încercăm să găsim tehnici de a elimina stresul și toată energia negativă pe care am înmagazinat-o în corp. Cele patru practici descrise mai jos sunt eficiente în debarasarea de greutățile pe care le purtăm cu noi zi de zi.

1. Iertarea

Un eveniment care te-a marcat negativ a rămas în memoria corpului și exercită o putere asupra ta. Prin iertare, acea putere scade și dispare în final. Nu este benefic să trăiești în trecut și să duci o povară permanentă a situațiilor care te-au supărat. Acestea nu se mai pot schimba și nu sunt justificate gândurile precum “daca aș fi făcut altfel poate ar fi fost mai bine”.

Iertarea te va elibera și te va ajuta să trăiești doar în prezent, mai relaxat și mai fericit.

2. Fii indulgent cu propria persoană

Dacă altcineva te-ar vorbi de rău, nu te-ai simți deloc confortabil. Prin urmare, nu trebuie să gândești negativ nici despre propria persoană indiferent dacă ești sau nu mulțumit cu alegerile pe care le-ai făcut.

De fiecare dată când ai tendința să te autocritici, profită de moment pentru a schimba gândul cu unul pozitiv. Învață să fii fericit cu tine însuți pentru a putea să le oferi celorlalți ce ai mai bun. Ai încredere în forțele proprii și ai grijă în primul rând de tine, simte-te bine în pielea ta.

3. Nu te victimiza

Într-o zi care a mers prost ai tendința să crezi că toată lumea te-a persecutat și ți-a dorit răul. Victimizarea este cea mai nepotrivită într-o astfel de situație și te seacă de energie, ducând chiar până la depresii severe.

Este bine să te obișnuiești cu gândul că nu poți controla ceea ce fac sau spun ceilalți, și nici anumite evenimente. În schimb, poți aborda o atitudine proactivă și să privești obstacolele ca pe oportunități, mesaje din partea Universului, care îți pun la dispoziție o lecție de viață.

Acceptă că toate se întâmplă cu un scop, dezvoltă-ți răbdarea și practică recunoștința cât mai des posibil. Este benefic să rostești zilnic “Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc”.

4. Nu lăsa pe alții să te descurajeze

Atunci când începi un proiect nou sau te pregătești de o schimbare majoră în viața ta te poți aștepta ca cei din jurul tău să aibă păreri bune sau rele, în funcție de mentalitatea și obiceiurile fiecăruia. Doar pentru că cineva consideră inițiativa ca fiind sortită eșecului, nu înseamnă că trebuie să renunți, ci să treci totul prin filtrul propriei minți.

De cele mai multe ori, acei oameni care sunt sceptici și te descurajează nu au încredere în propriile capacități și nu pot accepta că alții pot reuși. Nu lua totul personal, fii convins de ceea ce vrei să faci și acordă-ți un moment de conectare cu Sinele Superior dacă ai îndoieli…

Aceste practici combinate te pot conduce spre atingerea unui echilbru ideal în viață și schimbarea modului de gândire cu ajutorul lor te va ajuta să privești totul mai obiectiv.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!