Regenerarea microflorei intestinală: 3 alimente fermentate care vor preveni sute de boli.

Regenerarea microflorei intestinală: 3 alimente fermentate care vor preveni sute de boli.

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Gastrita, inflamația pancreasului, candidoza și colita pot fi vindecate cu ajutorul probioticelor. Din păcate, probioticele din pastile se depun în partea superioară a sistemului digestiv și de multe ori nu ajung în intestine, astfel cheltuiți bani doar pentru a înrăutăți situația.

Din fericire, există produse care conțin foarte multe probiotice și pot ține locul medicamentelor, acestea sunt alimentele fermentate.

Alimentele fermentate sunt alimente obținute prin procese de fermentație. Aceste alimente vor îmbunătăți procesul de digestie și vor echilibra producția de suc gastric. Amidonul, zahărul din legume și fructe sunt transformate de diferite tipuri de bacterii în acid lactic, care este foarte util pentru activitatea tractului gastrointestinal.

Astfel de legume și fructe au o capacitate unică de a îmbunătăți digestia și de a elimina disconfortul asociat cu producția crescută sau insuficientă de suc gastric.

Când producția de acid clorhidric în stomac este scăzută, alimentele fermentate ajută la creșterea acidității sucului gastric. În schimb, atunci când se produce prea mult acid clorhidric, alimentele fermentate ajută la protejarea mucoasei stomacului și a pereților intestinali de efectele sale.

Aceste probiotice naturale cresc producția de vitamine B, acizi grași omega-3, enzime digestive și acid lactic, care ajută la combaterea infecțiilor.

De asemenea, ele conțin și vitamina K1, care este necesară pentru asimilarea calciului, pe care organismul nu îl poate sintetiza singur. Cu ajutorul alimentelor fermentate, astmul, alergiile, bolile de piele și chiar oncologia se pot vindeca mult mai rapid.

Iată 3 dintre cele mai utile și mai accesibile alimente fermentate.

1. Varza murată

Varza murată nu are nevoie de adăugarea de bacterii pentru fermentare, deoarece acestea trăiesc deja pe suprafața ei. Nu uitați să adăugați sare: sarea va suprima creșterea bacteriilor putrefactive până când lactobacilii produc suficient acid pentru a le neutraliza.

Varza murată conține o cantitate mare de vitamina C, care întăreste sistemul imunitar și previne îmbătrânirea prematură a celulelor și țesuturilor. În plus, este bogată în vitamina A, vitaminele B, vitaminele K și U. Aceste substanțe previn apariția multor boli ale tractului gastrointestinal, inclusiv boala ulcerului peptic și ulcerul duodenal. Varza murată conține, de asemenea, mult iod.

2. Murături mixte

Murăturile pot fi făcute după placul fiecăruia. Sunt foarte multe persoane ca pun atât legume, cât și fructe la murat. Puteți pune la murat orice vă place, dar cel mai mult se pun la murat următoarele legume și fructe: gogonele, morcovi, castraveți, țelină, conopidă, ceapă, mere, pepene roșu, pere

Murăturile sunt foarte gustoase lângă o mâncare caldă, într-o zi friguroasă. Cu toate acestea, ele pot fi consumate și ca o gustare, pentru cei cărora le plac foarte mult murăturile. Ele ajută la normalizarea tensiunii arteriale atunci când crește peste măsură și, de asemenea, îmbunătățesc microflora intestinală.

3. Cvas de sfeclă

Pentru a realiza cvas de sfeclă, prima dată tăiați sfecla de mărime medie în felii subțiri. Puneți sfecla într-un borcan de 2 litri, adăugați 1-2 linguri sare grunjoasă, 1 cană de zer, 5 căței de usturoi, 1 linguriță semințe de mărar și umple borcanul cu apa.

Acesta se lasă la fermentat de la 2 până la 5 zile la temperatura camerei, apoi se păstrează borcanul la frigider. Atunci când beți cvas, cel mai bine este să îl diluați cu apă. Această băutură sănătoasă va ajuta la eliminarea diferitelor probleme în activitatea sistemului cardiac.

Este foarte bună pentru a curăța organismul și a stabiliza activitatea intestinelor. De asemenea, cvasul din sfeclă este bun pentru a trata constipația cronică. Băutura elimină excesul și substanțele nocive din organism, îl curăță activ de impurități și de toxine. Această băutură poate ajuta și la arderea grăsimilor în plus.

Recent, numărul de persoane care pun legume la murat a scăzut dramatic. De cele mai multe ori, produsele pasteurizate și rafinate de pe rafturile magazinelor înlocuiesc produsele benefice și sănătoase.

Așadar, vă recomandăm să pregătiți mâncarea acasă pentru a îmbunătăți funcționarea intestinelor, deoarece, după cum știți, intestinele sunt al doilea creier, de care depinde buna funcționare a aproape tuturor organelor.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu privire la orice întrebări aveți despre sănătatea dumneavoastră. Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!