Reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga rodie în alimentația ta zilnică

Reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga rodie în alimentația ta zilnică

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Chiar și acum mii de ani, oamenii foloseau puterea vindecătoare a semințelor de rodie pentru a trata anumite afecțiuni ale organismului. Acest fruct este chiar numit un superaliment datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Dacă doriți să pierdeți în greutate, să reduceți colesterolul din sânge sau să normalizați echilibrul hormonal în organism, vă recomandăm să îl mâncați în fiecare zi.

Rodia este considerată unul dintre cele mai sănătoase fructe datorită compoziției sale unice și q numărului imens de proprietăți benefice pentru organism. Sucul său conține până la 15 tipuri de aminoacizi, așadar, specialiștii recomandă consumul de rodie cât mai des posibil.

Beneficiile rodiei pentru corpul uman

Majoritatea fructelor conțin nutrienți valoroși. Dar rodia conține doi compuși care o fac specială. Este vorba despre  combinația de punicalagin și acid punicic. Punicalagina este un fitochimic.

Unele studii arată că punicalagina ajută la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer. În același timp, acidul punicic aparține categoriei acizilor grași polinesaturați. Rodia conține multe substanțe bioactive care protejează organismul de daune.

1. Îmbunătățește echilibrul hormonal

Semințele de rodie conțin uleiuri care restabilesc echilibrul hormonal în organism. Acest fruct este deosebit de important atunci când vine vorba de sănătatea femeilor, deoarece ameliorează disconfortul din timpul menstruației, calmează durerile de cap și ajută la menopauză.

2. Acționează ca insulina naturală

Rodia este un fruct sănătos mai ales pentru pentru persoanele care suferă de diabet. Doar o jumătate de linguriță de suc de rodie natural luat de 4 ori pe zi poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

3. Crește nivelul de hemoglobina

Rodiile sunt bogate în fier. Prin urmare, persoanele cu anemie sunt sfătuite să bea câte jumătate de pahar de suc diluat de rodie de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Mai mult, rodia este bogată în vitamine, fibre și potasiu, care promovează circulația sănătoasă a sângelui.

4. Ajută la tratarea problemelor din cavitatea bucală

Substanțele botanice din rodie pot ajuta la combaterea microorganismelor dăunătoare, cum ar fi bacteria Candida albicans și anumite tipuri de bacterii.

Proprietățile antibacteriene și antifungice ale rodiei au fost confirmate de cercetători și pot ajuta la tratarea infecțiilor și aftelor bucale, cum ar fi gingivita, parodontita și stomatita. În plus, coaja fructelor ameliorează durerea în gât și dezinfectează cavitatea bucală în caz de faringită.

5. Reduce tensiunea arterială

Rodia poate scădea tensiunea arterială fără efecte adverse asupra organismului. În plus, acest fruct are proprietăți calmante. Dacă suferi de insomnie și anxietate, specialiștii recomandă consumul de ceai de rodie.

6. Îmbunătățește memoria

Se crede că consumul regulat de suc de rodie timp de cel puțin patru săptămâni îmbunătățește semnificativ performanța memoriei verbale și vizuale.

7. Reduce senzația de foame

Un pahar de suc de rodie va fi o gustare minunată care te va face să te simți sătul pentru următoarele 2 ore. Cel mai probabil, acest efect se datorează conținutului ridicat de polifenoli din acest fruct exotic.

8. Protejează organismul împotriva bolilor sistemului cardiovascular

Bolile de inima se pot dezvolta din mai multe motive, dar unii dintre factorii declanșatori pot fi preveniți cu ajutorul acidului punicic menționat mai sus. Un studiu a constatat că consumul zilnic a 800 de mililitri de suc de rodie timp de patru săptămâni a redus semnificativ nivelul de trigliceride din sânge și a îmbunătățit nivelul de colesterol bun.

Colesterolul HDL „bun” este o proteină importantă de transport al sângelui care elimină excesul de colesterol rău,  reducând astfel riscul de boli cardiovasculare, inclusiv ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral.

Articolul are doar scop informativ și educațional și nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Pentru orice întrebări referitoare la sănătatea voastră, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut articolul, atunci îl puteți distribui ca să îl citească și prietenii dumneavoastră


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!