Uneori, oamenii nu înțeleg propriile lor emoții și sentimente, dar există un lucru pe care toată lumea îl înțelege: fiecare persoană este unică. Unicitatea se manifestă în orice domeniu al vieții, inclusiv în familie.
Problemele vieții
Toate problemele vieții cu care ne confruntăm au fost deja experimentate de cineva. Avantajul nostru constă în analizarea experienței altor oameni și aplicarea acesteia în situații actuale.
Toți avem probleme în viață, fără excepție. Pentru a le rezolva, avem nevoie de strategii. Trebuie să începem cu: identificarea problemei; integrarea practicilor de control a acțiunilor noastre pentru a rezolva problema.
Trebuie să înregistrăm rezultatele pe parcursul unei săptămâni și să tragem concluzii din ele. Pe baza acestor concluzii, identificăm domeniul important pentru acțiuni practice și teoretice. După alegerea corectă a strategiei, succesul va fi la îndemână. Nu putem să trăim fără să facem eforturi. Trebuie să ne dedicăm pentru a aduce schimbări în viață.
Schimbările în viață
Ele apar din: cărțile citite, filmele interesante văzute, poveștile rudelor și prietenilor, fenomenele naturale. Primăvara, când natura se trezește, soarele nu doar luminează, ci și încălzește. Mugurii apar pe copaci, iar insectele se trezesc, cerul devine albastru, aerul devine proaspăt. Dacă nu există schimbări, apare plictiseala, iar dezvoltarea omului se oprește.
Sensul vieții
Răspunsul la întrebarea despre sensul vieții poate fi găsit în cartea lui Hermann Hesse, „Siddhartha”. În această carte se găsesc răspunsuri la numeroase întrebări despre stabilirea obiectivelor vieții, schimbare, starea de bine, găsirea liniștii interioare, relațiile cu membrii familiei și prietenii apropiați, atingerea obiectivelor și găsirea fericirii.
Sensul vieții, în opinia autorului cărții, constă în trei cuvinte de bază: a gândi, a aștepta, a posti.
În conținutul cărții este descris un fiu care părăsește casa tatălui său în căutarea cunoașterii și înțelepciunii. Cartea vorbește despre scopuri și intenții. Fiecare persoană visează la ceva și atunci când visul se îndeplinește, devine fericită.
Atunci când vor să atingă un scop, uneori oamenii nu pot înțelege dacă sunt ghidați de genetica lor, educație sau de o misiune care a devenit sensul vieții lor. Cu toate acestea, în absența unui scop, visul nu poate fi realizat.
Scopul te motivează și nu permite abaterea de la drum. Unii numesc acest lucru magie, dar autorul cărții are o altă opinie: el afirmă că fiecare poate atinge un scop, având abilitatea de a gândi, aștepta și posti.
1. Gândirea
Gândirea trebuie să fie îndreptată în direcția corectă, adică să gestioneze schimbările în viață. Dacă lumea interioară nu este în armonie cu dorințele și temerile noastre legate de oamenii din jur, gândurile noastre vor fi confuze.
Trebuie să creăm anumite afirmații mentale și să le transformăm atunci când ne amintim de ele. Gândurile noi nu se stabilesc imediat în conștiință, dar intră treptat în obișnuință. Oamenii încep să reflecteze asupra problemelor care îi preocupă și, în timp, le rezolvă.
2. Așteptarea.
Așteptarea este foarte importantă pentru atingerea obiectivelor propuse. Dacă vrem să avem succes, trebuie să avem răbdare și să știm când să acționăm. Să vă opriți și să așteptați înseamnă să lăsați evenimentele să se întâmple fără a alungi drumul către obiectiv. Acest lucru nu este ușor de făcut, dar este necesar.
3. Postul
Postul presupune limitarea consumului de alimente (carne, ouă, lapte), de vicii și te îndeamnă să fii mai bun. Corpul și sufletul trebuie să fie în armonie pentru a gândi sănătos și a-ți regenera forțele interioare.
Cuvintele „a gândi, a aștepta, a posti” te invită la reflecție. Te întrebi: ce înseamnă să aștepți? Pentru ce este necesar acest lucru?
Ele funcționează atunci când începi să faci ceva. Oamenii trebuie să încerce să-și unească intențiile cu acțiunea. Trebuie să înveți să aștepți fără frică, neliniște și îndoieli. Să fii sigur de decizia ta și să nu te abați de la ea. Mulți oameni se întreabă mereu despre sensul vieții.
Concluzia evidentă este că trebuie să ai încredere în tine însuți și vei ajunge să înțelegi cum trebuie să trăiești. Trebuie să înțelegi că totul este acolo unde trebuie să fie. Trebuie doar să fii tu însuți și să te ghidezi după experiența dobândită.