Puteți preveni demența creierului și boala Alzheimer dacă cunoașteți aceste 10 secrete!

Puteți preveni demența creierului și boala Alzheimer dacă cunoașteți aceste 10 secrete!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Creierul uman are abilități incredibile. Din păcate, boala Alzheimer distruge majoritatea acestor abilități. Demența are consecințe grave, cum ar fi:

  1. – Pierderea memoriei
  2. – Reacții lente
  3. – Dificultate în exprimarea unei opinii
  4. – Schimbări bruște de comportament

Probabilitatea simptomelor pentru boala Alzheimer este de la 60% la 70%.

Însă, acestea pot fi și simptome ale bolii Parkinson, bolii tiroidiene, leziunilor capului, depresiei, modificărilor vasculare, utilizării excesive a produselor farmaceutice și a deficitului de vitamine. Prin urmare, dacă observați orice semne de demență, consultați-vă medicul cât mai curând posibil. De aceea, în acest caz, prevenirea este cea mai bună strategie.

Da, îți poți întări creierul și îl poți proteja de bolile degenerative, inclusiv de boala Alzheimer.

1. Minimizați utilizarea medicamentelor anti colinergice

Problema cu aceste medicamente este că reduc impulsurile nervoase parasimpatice. Pentru cei care nu știu, sistemul parasimpatic are funcția de a controla procesele care apar atunci când corpul doarme. Adică, aceștia sunt nervii care sunt responsabili pentru mușchii plămânilor, tractului urinar, tractului gastro-intestinal și altor părți ale corpului.

Majoritatea hipnoticelor prescrise, medicamentelor antialergice, antidepresivelor și medicamentelor cardiace au un efect anti colinergic puternic în organism.

Există studii care arată că utilizarea regulată a medicamentelor anti colinergice crește semnificativ riscul de a dezvolta demență.

Din acest motiv, mulți profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume încearcă să-și informeze pacienții despre pericolele acestor medicamente și despre cum să le limiteze utilizarea.

2. Deficitul de Vitamina D

Multe studii au descoperit o legătură strânsă între demență și nivelurile scăzute de vitamina D. Încercați să vă expuneți la soare și să luați suplimente de vitamina D (dozajul este stabilit de medicul dumneavoastră). Acest lucru vă va ajuta să evitați multe probleme ale creierului și nu numai.

3. Deficit de Omega 3

Absența sa din dietă poate provoca probleme grave în creier.

4. Deficitul de Vitamine B

Vitaminele precum B12, B6 și acidul folic vă vor ajuta la scăderea nivelului moleculei de homocisteină (HC). Nivelul ridicat al acestei molecule crește semnificativ șansele unei persoane de a dezvolta probleme vasculare. În plus, duce la declin cognitiv pe măsură ce corpul îmbătrânește.

Includeți alimentele bogate în vitamine B în dieta dumneavoastră.

5. Activitatea fizică

Acest lucru ajută la prevenirea multor boli. Drumețiile și ciclismul timp de 30 de minute în fiecare zi au un efect de vindecare asupra întregului corp, în special a creierului.

6. Antrenează-ți creierul

Provoacă-ți creierul rezolvând rebusuri, puzzle-uri sau chiar învățând o limbă străină – toate acestea pot încetini pierderea memoriei.

Un studiu recent a constatat că persoanele care cunosc mai multe limbi au o minte mai clară până la bătrânețe decât cele care știu doar limba lor maternă.

7. Reducerea cantității de alcool și fumatul.

Toată lumea știe că aceste două obiceiuri pot provoca probleme grave de sănătate. Fumătorii sunt cu 45% mai predispuși să dezvolte boala Alzheimer decât nefumătorii. Persoanele care consumă alcool sunt, de asemenea, mai predispuse să dezvolte demență, mai ales dacă consumă prea mult.

8. Protejați-vă capul de răni

Leziunile cresc riscul bolii Alzheimer, așa că fiți foarte atenți. Ori de câte ori faceți sport: skateboard, mersul pe role, bicicletă, folosiți o cască pentru protecție.

9. Comunicare

O bună interacțiune cu oamenii vă protejează creierul de consecințele negative. Comunicați cu prietenii și rudele cât mai mult posibil și în mod regulat.

10. Controlul greutății, colesterolului și tensiunii arteriale

Acest lucru este întotdeauna bun – greutatea ideală și parametrii hormonali echilibrați. Modificările grave ale acestor indicatori pot provoca accident vascular cerebral și probleme cardiace.

O alimentație adecvată, bogată în pește, legume, nuci și semințe, reduce semnificativ riscul de demență.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!