Pisicile sunt renumite pentru indiferența lor față de ceea ce se întâmplă în jurul lor, nu-i așa? Dar oare chiar le pasă cu adevărat ce emoții trăiesc proprietarii lor și cum se descurcă cu sănătatea? În acest articol, veți afla dacă pisicile sunt înzestrate cu superputeri care le permit să simtă bolile umane.
Pisicile simt o boală: adevărată sau ficțiune?
De ce ar crede un sceptic că pisicile pot simți boala? Au aceste animale un fel de superputere? Și cum poate o creatură care nu poate vorbi deloc să aibă o abilitate atât de importantă?
Spunem întotdeauna că pisicile sunt animale uimitoare. Au o spiritualitate dezvoltată și, ca niciun alt animal, sunt conectați cu lumea spirituală. În plus, au o percepție extrasenzorială foarte dezvoltată, ceea ce ne face să credem în capacitatea pisicilor de a simți prezența bolii și chiar abordarea morții.
Dacă pentru a dovedi o anumită abilitate a pisicilor, ni s-ar cere să numim doar un aspect, am spune că: acestea sunt concentrate asupra prezentului. Ai observat că pisicile sunt întotdeauna calme și liniștite? Motivul este că se află într-o stare meditativă permanentă.
Știm cu toții că meditația și atenția aduc ușurare minții, permițându-ne să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Probabil că insensibilitatea minții feline la tot felul de distrageri îi conferă capacitatea de a înțelege lucruri mai importante, cum ar fi boala unei persoane.
Mirosul este superputerea lor
Pe lângă abilitățile spirituale și psihice, pisicile au o altă superputere: simțul mirosului. Prin urmare, ele determină cu ușurință apariția bolii și apariția emoțiilor chiar înainte ca voi înșivă să știți despre ele. Dar cum se întâmplă exact acest lucru?
Corpul nostru se schimbă constant. Respirăm, sângele ne curge prin vene și hormonii sunt produși în mod constant în corp. Dacă funcționarea normală a corpului uman este perturbată, eliberează substanțe, care sunt detectate foarte ușor de mirosul pisicii. Iată un motiv bun pentru a crede că pisicile simt că o persoană are o boală.
Mirosul, la fel ca percepția senzorială, este un instrument important pentru ca o pisică să determine dacă o persoană este bolnavă. Proprietarii de pisici vor spune acum că animalele lor de companie îi ignoră atunci când sunt chemate cu voce tare, dar în realitate aud și știu totul.
Dacă aveți o răceală sau o gripă, vă puteți da seama dacă pisica dvs. știe despre boala dvs. mergând în jurul vostru tot timpul. Ați putea crede că animalul dvs. de companie arată dragoste în acest fel, dar, de fapt, un astfel de comportament poate indica o temperatură corporală crescută și dorința animalului de a profita de ea.
În timp ce unii proprietari sunt încrezători că pisicile lor știu exact când se simt rău, există cei care susțin că animalele de companie i-au ajutat să identifice cancerul și alte boli grave. În prezent, nu există cercetări sau dovezi care să susțină acest fapt, dar cu siguranță mulți au auzit povestea despre cum un bărbat din Canada a găsit astfel o tumoare imensă în plămâni. Și totul pentru că pisica lui miaună toată ziua, întinsă pe piept.
Un alt caz interesant a avut loc cu o femeie din America, care a decis să meargă pentru a fi analize după ce pisica a început să sară constant pe unul dintre sânii ei. Diagnosticul a fost cancerul la sân. Datorită diagnosticului precoce și a unei pisici, femeia a fost salvată.
Dovedit științific sau nu, cel mai bine este să asculți ce încearcă să spună pisica ta. Amintiți-vă, pisicile sunt animale foarte inteligente!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.