Puterea ierburilor: ce afecțiuni tratează salvia, rozmarinul, cimbrul și oregano

Puterea ierburilor: ce afecțiuni tratează salvia, rozmarinul, cimbrul și oregano

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Plantele aromatice precum oregano, rozmarin, salvie și cimbru au proprietăți complementare. Fiecare dintre ele are un efect propriu asupra sănătății, iar dacă le consumați regulat împreună, compușii fitochimici și mineralele conținute în ele vor asigura o protecție fiabilă împotriva factorilor patogeni ai lumii moderne.

Puterea plantelor aromatice constă în faptul că sunt foarte apropiate de natura sălbatică – chiar și atunci când sunt cultivate artificial. Ele pot supraviețui și prospera chiar și în condiții nefavorabile – și nu au nevoie de îngrijire specială. Rădăcinile plantelor aromatice eliberează o substanță antifungică specială, care este foarte apreciată de viermii de pământ.

Viermii se adună în jurul rădăcinilor ierburilor, absorb această substanță și, la rândul lor, saturează solul cu oxigen și lasă în urmă lor îngrășăminte utile. Această simbioză oferă ierburilor aromatice proprietățile lor unice de vindecare.

Atenție! Dacă creșteți ierburi în ghivece sau în grădina dvs., atunci nu vor exista viermi de pământ, așadar folosiți soluții minerale și îngrășăminte organice în cantități suficiente.

Beneficiile plantelor aromatice pentru organism:

1. Oregano. Distruge bacteriile neproductive din organism, cum ar fi H. pylori, Streptococcus și E. coli. Previne creșterea excesivă a bacteriilor în intestinul subțire, apariția ulcerelor, inflamația urechii medii și sinuzitei.

Uleiul de oregano este un excelent agent antibacterian, în special în lupta împotriva bacteriei E. coli, care provoacă diverticulită și diverticuloză. De asemenea, are un efect antifungic, negând orice șansă unei boli de piele neplăcute, cum ar fi dermatomicoza.

2. Rozmarin. Un alt remediu antibacterian minunat, specializat în distrugerea bacteriilor rezistente la antibiotice, cum ar fi C. difficile și Staphylococcus aureus cu rezistență multiplă la medicamente, sau MRSA. Aceste bacterii dăunătoare sunt cauza unor infecții grave, pot provoca extinderea colonului și uneori duc chiar la deces.

3. Salvie. Această plantă aromatică luptă împotriva ciupercilor. Consumând în mod regulat salvie, puteți scăpa cu ușurință și rapid de afecțiuni precum epidermofitia piciorului și dermatomicoza inghinală, precum și de infecțiile fungice ale sistemului digestiv. Dacă ați intrat în contact cu mucegai toxic, această plantă vă va ajuta să vă curățați organismul. La fel se întâmplă și cu metalele grele toxice acumulate în tractul gastro-intestinal.

4. Cimbru. Această plantă are proprietăți antivirale, distrugând enterovirusurile, gripa, norovirusul, toate tipurile de herpesvirusuri care cauzează boli autoimune și boala Lyme. Cimbrul este o armă secretă și foarte puternică împotriva virusurilor care atacă creierul sau măduva spinării, provocând boli neurologice.

Includeți în alimentație aceste plante aromatice, dacă suferiți de oricare dintre următoarele:

  • infecție H. pylori, infecție Streptococcus, infecție E. coli,
  • creștere excesivă de bacterii în intestinul subțire, boli ulceroase,
  • faringită acută, infecții ale urechii, sinuzită,
  • diverticulită, diverticuloză, pitiriazis, megacolon,
  • infecție C. difficile, MRSA,
  • gripă, enterovirusuri, norovirus, virusul Epstein-Barr/mononucleoză, citomegalovirus,
  • boala Lyme, toți cofactorii bolii Lyme (inclusiv Borrelia, Bartonella, Babesia și micoplasma),
  • infecții respiratorii, infecții ale gingiilor, țiuială în urechi, holeră,
  • radiculită lombară, fibromialgie, sindromul de oboseală cronică (SFC),
  • lupus, artrita psoriazică, scleroza multiplă (SM), zona zoster, artrita reumatoidă, edeme, migrene,
  • herpes simplex 1 (HSV-1), herpes simplex 2 (HSV-2), HPV-6, HPV-7, HPV-8, HPV-9, HPV-10, HPV-11 și HPV-12, încă nedescoperite de către oameni de știință,
  • inflamația organelor pelvine, boala limfocitelor B, infecții bacteriene, infecții oculare, excesul de amoniac în organism.

Includeți în alimentație plante aromatice, dacă aveți oricare dintre următoarele simptome:

  • durere de stomac, alergii alimentare, durere în cavitatea abdominală, balonare,
  • amețeli, oboseală cronică, anxietate, dureri de cap, greață
  • secreții (de exemplu, vaginale sau oculare), mâncărime anală,
  • mâncărime, bășici, erupții cutanate,
  • tuse, contact cu mucegaiul,
  • toate simptomele neurologice (inclusiv furnicături, amorțeală, spasme, trageri musculare, nevralgie și constricție în piept),
  • inflamația apendicelui, durere în vezica urinară,
  • urechi înfundate, durere în urechi, excesul de mucus, febră, durere în mandibulă.

Sprijin emoțional

Trăind în lumea modernă, ne întâlnim în mod regulat cu situații stresante, așa că nu e de mirare că reacțiile emoționale la ceea ce se întâmplă pot fi intense.

Atunci când începeți să vă stresați și aveți emoții prea intense, pierzând liniștea interioară, apelați la ajutorul plantelor aromatice. Minunata cvartetă: oregano, rozmarin, salvie și cimbru – vă va ajuta să regăsiți echilibrul și să întâmpinați provocările zilnice ale vieții cu noi puteri.

Aceste plante aromatice sunt contemporane cu umanitatea ca specie: într-o formă sau alta, ele au existat de-a lungul veacurilor. În tot acest timp, ele au fost alături de oameni, ajutându-i să se adapteze și să supraviețuiască într-o lume care le prezintă constant noi provocări.

Oregano, rozmarin, salvie și cimbru – ne amintesc cine suntem și cine putem deveni. Ne ajută să ne întoarcem la rădăcinile noastre și să ne extragem forța din adâncul individualității noastre.

Sfaturi

• Folosiți aceste plante aromatice în fiecare zi la prepararea mâncărurilor. Experimentați cu încredere și veți vedea cât de mult se îmbunătățesc preparatele voastre preferate prin adăugarea de puțin oregano, cimbru, salvie și rozmarin.

• Găsiți un loc în viața voastră pentru uleiurile esențiale ale acestor plante – de exemplu, adăugându-le în apă atunci când faceți baie. Acest lucru vă va ajuta să curățați și să aduceți într-o stare armonioasă corpul, mintea și sufletul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!