Puterea gândului: gestionarea realității

Puterea gândului: gestionarea realității

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 August 2024 in Spiritualitate

Puterea gândului este principalul instrument al magilor și esoteriștilor, prin care fiecare poate să își gestioneze propria realitate. Cum funcționează acest instrument uimitor și cum putem să stăpânim arta gândirii creatoare? Despre toate acestea, vom discuta în acest articol.

Ce este puterea gândului și cum funcționează

Gândul este o unitate de energie – un val mental emis de conștiință și îndreptat către realizarea unui scop.

Fiecare gând contribuie la conturarea imaginii finale a viitorului. Deși materializarea gândului în timp este adesea greu de observat din cauza întârzierii, acest lucru nu îi reduce importanța.

Puterea gândului depinde de intenția și încărcătura emoțională care i se atribuie. Convingerea în dreptul tău de a obține ceea ce dorești, dorința puternică de a atinge obiectivul propus și o stare emoțională pozitivă umplu cu energie imaginea mentală, apropiind momentul materializării.

Frica și îndoiala blochează fluxul de energie către obiectiv și inversează direcția materializării într-o direcție negativă.

Revizuirea celor mai rele scenarii în gânduri, în special însoțită de emoții intense, contribuie la dezvoltarea evenimentelor negative.

De ce dorințele nu se îndeplinesc

1. Gândul este material. Însă, într-o singură zi, o persoană poate genera mii de forme mentale, multe dintre ele fiind incompatibile sau chiar contradictorii. Această agitație a minții risipește puterea gândului în numeroase direcții inutile. Sfera mentală a conștiinței celor cu o „minte neliniștită” seamănă cu un ghem de licurici care se mișcă haotic, împingându-se unul pe altul de pe traiectoria inițială. Din această cauză, niciun gând nu este adesea realizat în forma ideii inițiale.

2. Gândurile și dorințele contradictorii creează impulsuri energetice cu direcții opuse. Unitățile de energie emise în direcții opuse se anulează reciproc și, fără a atinge obiectivul, se risipesc în spațiu. Pe de altă parte, gândurile cu o energie similară intră în rezonanță și se unesc, crescându-și de câteva ori puterea și capacitatea de materializare.

Fenomenele energetice ale gândurilor:

1. Fuziune – când imaginile mentale orientate în aceeași direcție se unesc, producând un efect de sinergie. Două unități de energie similare, unite, produc un efect mai mare decât suma forțelor lor separate. Acest efect poate fi exprimat prin formula: 1+1=3.

2. Schimb – când două imagini mentale diferite, dar nu contradictorii, se unesc și creează un rezultat nou. Dorința poate fi realizată, dar nu exact cum te așteptai, însă cu un rezultat general pozitiv.

3. Anihilare – când energia a două gânduri opuse se anulează reciproc. Atunci, dorința nu se îndeplinește deloc, deși aparent s-au depus eforturi. De exemplu, vizualizezi ceea ce îți dorești, dar în același timp îți permiți să ai accese periodice de necredință.

Annihilarea este rezultatul întâlnirii unui gând constructiv cu frica, care duce la distrugerea reciprocă a fluxurilor energetice opuse „vreau” și „dar dacă nu pot?”.

Astfel, în funcție de modul în care acționează acest fenomen și ce gânduri interacționează între ele, realizarea dorinței tale poate fi aproape de ideea inițială, departe de aceasta sau chiar să nu se producă deloc. Acesta este motivul pentru care uneori practicanții sunt confuzi și ajung să creadă că puterea gândului nu funcționează.

Puterea gândului și pierderea energiei

Problema consumului inutil de energie pentru gânduri nefolositoare constă în instabilitatea naturală a minții.

De obicei, oamenii nu își monitorizează și nu își controlează fluxul gândurilor. Mulți, adesea, nici măcar nu își amintesc ce gândesc în cea mai mare parte a timpului. Din acest motiv, o mare parte din puterea gândului se risipește în spațiu pe imagini întâmplătoare, care rareori corespund dorințelor reale ale oamenilor.

Fără un control conștient, creierul se ocupă cu orice găsește: trece prin situațiile din trecut, revizitează temerile despre viitor, se îndoiește, fantezează, analizează. Cu toate acestea, cea mai mare parte a activității mentale, pentru care consumăm energie, nu aduce niciun beneficiu.

Gânduri care provoacă pierderi de energie:

Rememorarea situațiilor din trecut. Excepție face analiza unei situații din trecut pentru a trage concluzii și a rezolva o problemă nerezolvată. Problemele nerezolvate din trecut absorb o parte din resursele energetice. Rezolvarea acestora eliberează noi rezerve de forță.

Gânduri despre un viitor îndepărtat. Pe de o parte, gândurile despre viitor sunt un aport energetic la viitorul tău. Acest lucru poate fi util în planificarea și vizualizarea obiectivelor. Dar dacă imaginile viitorului sunt prea departe de realitate, este o risipă de energie. Obiectivele trebuie să fie realiste și realizabile în timp, altfel probabilitatea de a le atinge este foarte mică.

Frica și îndoiala. Aceștia sunt principalii dușmani pe calea către un obiectiv. Puterea gândului este susținută de credință, iar neîncrederea în propriile forțe este calea spre eșec. Îndoiala este antagonistul credinței, care este o condiție esențială pentru orice materializare.

Două principii mentale

Fiecare gând este un cuantic de energie cu o anumită forță, frecvență și direcție.

Gândul are o natură torsiunii. Adică, direcția gândului nu este determinată de sarcină, cum ar fi în cazul particulelor atomului, ci de direcția rotației sale în jurul propriei axe.

Gândurile negative creează câmpuri torsiune cu spinul în sens invers acelor de ceasornic, a căror energie este orientată către distrugere și risipire – creșterea entropiei.

Puterea gândurilor unei persoane orientate către creație și pozitiv creează torsiuni de dreapta. Astfel de vortexuri (de o altă magnitudine și putere) participă la menținerea ordinii cosmice. Un exemplu în acest sens este legea atracției, ca garanție a integrității oricărui sistem.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!