Psihologia sărăciei: atitudini negative care îți blochează veniturile

Psihologia sărăciei: atitudini negative care îți blochează veniturile

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Încă de la o vârstă fragedă, ni s-a întâmplat ca părinții, în loc să ne învețe cum să visăm, să ne stabilim obiective, să ne dezvoltăm și să obținem ceea ce vrem, să ne învețe exact opusul: că nu trebuie să îți dorești mult, că trebuie să te mulțumești cu ce ai, că trebuie să îți vezi de treaba ta.

De mici ni s-a impus ideea că nu este bine să irosim banii, că este mai bine să îi economisim și să îi păstrăm pentru vremurile grele. În ziua de azi nu prea mai există cazuri când stai cu stres că nu ai ce pune pe masă, dar sentimentul latent de anxietate rămâne în continuare la noi, adesea pe viață. Ne-am obișnuit cu faptul că trebuie să economisim, trebuie să ne pregătim pentru acea ,,perioadă grea”, care e posibil să nu vină niciodată.

Desigur, toate aceste gânduri și obiceiuri mentale sunt distructive și formează treptat psihologia sărăciei. O astfel de persoană nu va obține niciodată rezultatele pe care și le dorește, și dacă o va face, atunci o va face în urma unor eforturi foarte mari.

Semne că psihologia sărăciei te-a afectat:

1. Ai o atitudine negativă sau respingătoare față de bani și de oamenii bogați.

2. Te plângi în mod constant despre viață, partener, loc de muncă, șefi, părinți.

3. Obiceiul de a economisi la orice, de a cumpăra mereu cele mai ieftine lucruri, chiar dacă îți permiți să cumperi și unele mai scumpe.

4. Nu te lasă inima să îți cumperi un lucru scump care îți place cu adevărat, chiar dacă ai bani pentru asta.

5. Ești invidios față de vecinii, colegii de clasă, prietenii și colegii care au mai mult succes.

6. Obiceiul de a te mulțumi cu puțin, de exemplu, cumperi cele mai ieftine haine, mănânci mâncare ieftină și cumperi alimente convenabile.

7. Refuzi să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta, dai vina pe ceilalți și pe circumstanțe pentru toate eșecurile tale.

8. Obiceiul de a economisi bani constant fără un scop specific, de a economisi bani pentru orice eventualitate.

9. Vânezi reduceri peste tot, cauți mereu produse cu preț redus, dar nu cumperi lucruri de care nu ai nevoie doar pentru că sunt la reducere.

Aveți simptome ale psihologiei sărăciei?
Ce semne ale psihologiei sărăciei din cele de mai sus ai? Dacă ai 1-2 este perfect normal, dar dacă ai majoritatea semnelor înseamnă că trebuie să îți schimbi radical mentalitatea dacă vrei să atragi bani, abundență și succes în viață!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!