”Pur și simplu nu există rugăciune mai puternică! Aceasta mă salvează mereu! Să fiți binecuvântați!” Nu l-am înțeles niciodată pe tatăl meu când îmi spunea aceste lucruri. Îmi amintesc că am râs de el când eram tânăr. Apoi am descoperit credința și l-am întrebat ce l-a făcut să fie atât de apropiat de Dumnezeu.
Mi-a povestit cum a stat în tranșee în timpul războiului și a spus rugăciunea Tatălui nostru. Spunea rugăciunea de patruzeci de ori, așa l-a învățat bunica mea când a plecat de acasă. Doar el a supraviețuit atunci… Și de atunci a devenit un om profund religios.
Aceasta este într-adevăr o rugăciune foarte puternică! Rugăciunea ne este dată de Domnul nostru Iisus Hristos! Pentru toate problemele din viața noastră!
De asemenea, această rugăciune este liniștitoare.
Împacă soții atunci când au de clarificat o relație. Aduce iubire și armonie în familie.
Calmează copiii făcându-i ascultători. Doar o mamă știe câte gânduri își face atunci când copilul nu este în ochii ei.
Ajută la desfășurarea cu succes a oricăror negocieri de afaceri complexe.
Rugăciunea – „Tatăl nostru” se citește de 40 de ori pe zi – mântuiește, împacă, calmează, protejează.
De ce de patruzeci de ori?
40 – este un număr sacru – 40 de săptămâni o femeie dă naștere unui copil. Avem acest număr codificat.
Perioada de patruzeci de zile este foarte semnificativă în istoria Bisericii ca timp necesar pentru pregătire, pentru primirea darului divin special al ajutorului milos al Tatălui Ceresc.
Profetul Moise a fost onorat să vorbească cu Dumnezeu pe Muntele Sinai și să primească tablele Legii de la El numai după un post de patruzeci de zile.
Israeliții au ajuns în Țara Făgăduinței după o călătorie de patruzeci de ani.
Însuși Domnul nostru Iisus Hristos S-a înălțat la cer în a patruzecea zi după învierea Sa.
Luând toate acestea ca bază, Biserica a stabilit pomenirea în a patruzecea zi după aceea
Hristos a postit 40 de zile în pustie, în cinstea căruia Postul ține 40 de zile; 40 de zile – timpul care a trecut între Învierea lui Hristos și Înălțarea Sa; cupola principalei biserici ortodoxe din lume, Hagia Sofia bizantină din Constantinopol, avea 40 de ferestre circulare „de aer”.
Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfințească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.
Mântuiește-ne pe toți, Doamne! Ne rugam! Amin!