Unul dintre cele mai puternice tratamente este oțetul de mere. Este apreciat în primul rând pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Îl puteți găsi la orice magazin alimentar și beneficiile pe care le oferă organismului sunt fantastice!
Oțetul de mere nefiltrat, nepasteurizat, crud este cel mai bun pentru sănătate. În primul rând, este apreciat pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice.
Oțetul de mere vă poate îmbunătăți viața în moduri neașteptate. Poate elimina mirosurile neplăcute, poate curăța organismul și, în general, vă poate proteja de o varietate de boli.
Iată care sunt proprietățile oțetului de mere:
1. Calmează durerea în gât.
Oțetul de mere are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor și virușilor. Data viitoare când gâtul începe să vă usture, amestecați un pahar cu apă caldă și patru linguri de oțet de mere. Faceți gargară cu această soluție în fiecare oră pentru a elimina orice bacterie.
2. Calmează senzația de arsură în piept.
Mulți oameni apelează la oțet de mere în locul antiacidelor pentru a calma disconfortul în piept. De multe ori senzația de arsură apare din cauza acidității scăzute. Oțetul natural de mere va umple acest gol și va ajuta la digerarea alimentelor. Pentru a face acest lucru, va fi suficient să dizolvați o linguriță de oțet într-un pahar cu apă.
3. Tratează infecțiile nazale
Oțetul de mere este excelent pentru tratarea infecțiilor nazale. Oțetul conține vitaminele B și E, precum și calciu, potasiu și magneziu. Toate aceste oligoelemente ajută la curățarea cavităților nazale și la calmarea atacurilor de alergie. Data viitoare când vi se înfundă nasul, dizolvați 1 linguriță oțet într-un pahar cu apă și beți.
4. Elimină mătreața.
Aciditatea ridicată a oțetului de mere ajută la normalizarea echilibrului pH-ului scalpului, prevenind creșterea ciupercilor și bacteriilor. Rețetă antimătreață: într-o sticlă cu pulverizator, amestecați niște oțet și apă în cantități egale.
Pulverizați amestecul pe păr (în principal la rădăcină) până când se umezește bine. Înfășurați-vă capul într-un prosop și lăsați timp de 15 minute. Ca rezultat, veți scăpa de mătreață, iar părul va deveni mai voluminos.
5. Calmează crampele nocturne.
Dacă aveți adesea crampe, înseamnă că organismul nu are suficient potasiu. Într-un pahar de apă călduță, puneți 2 linguri de oțet, o linguriță de miere și amestecați bine. Beți un pahar din acest amestec în fiecare dimineață și somnul va deveni mai liniștit.
6. Calmează mâncărimea pielii.
Oțetul de mere este un antiseptic care are efect antifungic. De asemenea, acționează ca un calmant pentru mâncărimile de piele. Aplicați-l local în forma sa pură, astfel încât mâncărimea să dispară.
7. Ameliorează mirosul picioarelor.
Principala cauză a mirosului neplăcut al picioarelor este transpirația. Transpirația în sine este inodoră, este doar apă eliberată prin piele, dar microbii sunt responsabili pentru mirosul neplăcut, care se înmulțesc favorabil în mediul umed.
Oțetul de mere normalizează echilibrul alcalin al pielii și ucide bacteriile. Ștergeți-vă picioarele înainte de culcare cu șervețele înmuiate cu oțet pentru a rezolva această problemă.
8. Tratează senzațiile de balonare și flatulență.
Acest subiect este destul de sensibil și neplăcut, dar nu trebuie să îl ignorați. O linguriță de oțet dizolvată în apă înainte de fiecare masa vă va ajuta să scăpați de balonare și flatulență. Această tehnică va ajuta la „repornirea” tractului gastrointestinal.
9. Alungă mirosurile neplăcute din casă.
Data viitoare când dați banii pe un alt odorizant scump, amintiți-vă că oțetul este excelent la eliminarea „mirosurilor”. Pulverizați un amestec egal de oțet și apă și mirosurile grele nu vă vor mai deranja.
10. Acționează ca un detergent netoxic.
Nu numai bicarbonatul de sodiu, ci și oțetul vă poate ajuta să vă curățați și să vă faceți ordine în casa. Amestecat în proporții egale cu apă, oțetul îndepărtează grăsimea, petele dure și murdăria.
11. Desfundă scurgerea.
Pentru a rezolva problema conductele înfundate, nu este necesar să cumpărați substanțe chimice scumpe. Stingeți jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de oțet de mere. Apoi turnați în scurgere și lăsați o jumătate de oră să acționeze. Apoi puneți apă fierbinte.
12. Îndepărtează mucegaiul.
Pentru a scăpa de mucegai, aplicați oțet pe suprafețele mucegăite cu o sticlă de pulverizare sau ștergeți cu o cârpă umedă. Lăsați oțetul să acționeze o oră, după care clătiți cu apă. Pentru a preveni reapariția mucegaiul, pulverizați oțet în fiecare săptămână pe zona afectată.
13. Îndepărtează petele de pe mobilă.
Dacă amestecați sare și oțet, veți obține un produs pentru a îndepărta petele de pe mobilă.
Dacă acest articol vi s-a părut util, îl puteți distribui ca să afle și prietenii dvs. despre proprietățile oțetului.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.