Principalele secrete ale prosperității care l-au transformat pe Henry Ford în miliardar

Principalele secrete ale prosperității care l-au transformat pe Henry Ford în miliardar

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Henry Ford nu a urmat un învățământ superior, nu a respectat regulile și a scris cu erori gramaticale până la sfârșitul vieții. Aceste lucruri nu l-au împiedicat să devină una dintre cele mai bogate persoane din lume și să creeze o corporație auto care prosperă și în prezent.

Visul său principal a fost să creeze mașini accesibile, pe care orice persoană din lume le-ar putea conduce. Așa cum vedem, visul său s-a îndeplinit.

De altfel, lui Henry Ford îi aparține fraza cunoscută, pe care comedianții o folosesc și în prezent: “Gimnastica/sportul este o prostie completă. Cei sănătoși nu au nevoie de asta, iar cei bolnavi trebuie să o evite!” În asta consta întreaga sa personalitate – sarcastic, rapid, inteligent și hotărât.

Acesta a fost primul care a spus că ,,dacă li se vor lua banii celor 50 cele mai bogate familii din lume, atunci războaiele și revoluțiile vor înceta”.

La vremea sa, antreprenorul ținea o rubrică în ziar, unde împărtășea periodic gândurile sale cu cititorii. Iată câteva dintre acestea, în care Ford dezvăluie secretele succesului său.

1. Câștigă cine acționează mai repede

Ford era convins că succesul este atins de cei care acționează în timp ce concurenții lor stau să se gândească și să planifice la nesfârșit. În opinia sa, era mai bine să faci o greșeală și să o corectezi rapid decât să nu îți pui niciodată ipotezele în practică.

Idei geniale le vin la toți, dar o să câștige numai cine le pune imediat în practică.

2. Eșecul nu este motivul de a renunța

Ford observa corect că majoritatea oamenilor renunță la primele eșecuri, renunță la jumătatea drumului și nu își duc inițiativele până la capăt. Aproape niciunul dintre ei nu a suferit un eșec final, ci și-au abandonat visul singuri!

De aceea, el nu s-a panicat niciodată dacă ceva nu a mers bine și a folosit întotdeauna toate căile posibile pentru a rezolva problemele. “Sunt mult mai mulți oameni care au renunțat decât cei învinși”, spunea Ford și avea dreptate.

De asemenea, ne încuraja să nu privim eșecurile ca pe o tragedie, ci ca pe o oportunitate de auto-perfecționare, de îmbunătățire a procesului de muncă.

3. Oricine poate inventa!

Ford știa cum să se conecteze la o stare specială, să intre într-o stare specială care i-a fost accesibilă încă din naștere. Cu toate acestea, el credea că ideile geniale sunt ca niște entități care planează în aer și oricine poate să le prindă din zbor. Mulți pur și simplu nu le aud și nu le acordă atenție.

Ford recomanda să formulăm clar cererea, să înțelegem ce vrem, apoi “să uităm de asta și să ne ocupăm de treburile noastre. Apoi ideea va veni în mod neașteptat, așa a fost întotdeauna”.

4. Schimbarea – cheia succesului și a vieții lungi

Henry Ford a trăit 84 de ani și spunea adesea că nu trebuie să te oprești niciodată, deoarece viața este o mișcare constantă. Mișcarea trebuie să fie nu doar în corp, ci și în minte. Nu degeaba psihologii moderni sfătuiesc persoanele în vârstă să învețe în mod constant lucruri noi, să-și antreneze creierul.

Capacitatea de a te schimba, de a te adapta la timpurile actuale este una dintre legile de bază ale afacerilor. Dacă rămâneți blocat în trecut, întotdeauna vor apărea concurenți mai agili care vă vor depăși datorită tehnologiilor moderne.

“Oamenii mor atunci când încetează să se schimbe, iar înmormântarea este doar o formalitate”, spunea într-o zi Ford.

5. Nu există sarcini imposibile

Ford era convins că dacă simți entuziasm, niciun obstacol nu te va opri. Orice, chiar și o sarcină dificilă, poate fi descompusă în bucăți mici și realizată pe porțiuni.

Dacă vă gândiți constant la viitor, nimic nu vă va părea imposibil. Ford credea, de asemenea, că orice mecanism sau obiect poate fi îmbunătățit la nesfârșit. Nu există limită pentru perfecțiune!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!