Prin puterea gândului, poți schimba nu doar sănătatea, ci și înfățișarea – un lucru de care trebuie să ții cont pentru a fi mulțumit de tine.

Prin puterea gândului, poți schimba nu doar sănătatea, ci și înfățișarea – un lucru de care trebuie să ții cont pentru a fi mulțumit de tine.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 August 2023 in Dezvoltare PersonalaFrumuseteLecții de viațăSpiritualitate

Starea noastră de sănătate fizică și înfățișarea depind de starea gândurilor noastre, pe care dorim să le îmbunătățim într-o anumită măsură, asemenea sănătății noastre. Deși am discutat deja despre sănătate, subiectul înfățișării a fost evitat.

Totuși, multe doctrine japoneze și chinezești, precum fiziognomia (arta citirii chipului), susțin că înfățișarea noastră este o reflecție directă a gândurilor și emoțiilor noastre pozitive.

Odată ce gândurile devin negative, nu doar starea noastră de spirit și sănătatea se deteriorează, ci și înfățișarea – nu ne privim cu bucurie și cei din jur observă că ceva nu e în regulă.

Iată câteva reguli de care ar trebui să ții cont pentru a fi mulțumit de tine:

1. Gândirea pozitivă și atitudinea personală

Când oamenii încep să gândească pozitiv, par să înflorească atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți. Observați că într-o stare rea de spirit vă simțiți rar bine și căutați în mod constant defecte – de parcă propriile trăsături ale feței s-ar distorsiona, dar, de fapt, problema este mai mult în mintea noastră.

2. Sunteți obosiți și nu vă culcați la timp

Oboseala schimbă într-adevăr aspectul fizic, dar în mare măsură oboseala aduce gânduri negative (“Sunt atât de obosită, mă simt foarte obosită etc.”). Dacă repetați asta de la o oră la alta, situația nu se va schimba.

3. „Sunt urâtă”

Astfel de gânduri duc la atitudini negative. Dacă credeți asta, ceilalți pot percepe subconștient acest lucru, în special oamenii empatici. În plus, subconștientul va face tot posibilul să facă această atitudine evidentă, iar reflexia în oglindă cu siguranță nu va fi plăcută. De mult timp s-a stabilit că cei din jur ne percep diferit față de felul în care ne percepem noi înșine.

4. „Sunt bătrână, voi îmbătrâni în curând”

O persoană care trăiește cu gândul la timp, îmbătrânește foarte repede, asta au stabilit demult cercetătorii, așadar cu cât gândim mai puțin la faptul că ceva va veni curând, cu atât mai mult timp ne va trece până când ne vom confrunta cu acel lucru. Încercați să puneți problema altfel – „sunt încă foarte tânără”. Același lucru se poate spune și despre gândurile despre ceea ce gândesc oamenii despre tine – concentrarea asupra unui lucru doar agravează percepția de sine și a înfățișării.

5. De asemenea, nu trebuie să te compari cu nimeni

Eu sunt eu și nimeni altcineva, fiecare are plusurile și minusurile sale. Mereu vor fim oameni mai buni ca noi, la fel cum vor fi și oameni mai răi decât noi.

6. Cearta de sine și adoptarea de atitudini negative – tot ce spui despre tine se întoarce înapoi.

Îmbunătățirea înfățișării este posibilă folosind anumite practici:

  • vizualizarea schimbărilor (închipuiți-vă ce doriți să îmbunătățiți și să schimbați la voi: imaginați-vă în prezent)
  • auto-sugestia (repetarea anumitor fraze și atitudini)
  • imaginați-vă cum v-ați schimbat și cum veți arăta în viitor.

De asemenea, puteți utiliza înțelepciunea și afirmațiile.

Pe baza experienței mele, vă spun un singur lucru – nu vă spuneți “Vreau”, în niciun caz – această frază produce rezultate neprevăzute și de neimaginat, de multe ori cu pierderea altor lucruri, însă este posibil să obțineți ceea ce doriți cu ea, totuși, mai bine să nu o folosiți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!