„Prima reteta pentru fericire este: evita sa meditezi prea mult asupra trecutului.” – Trei adevaruri simple despre fericire!

„Prima reteta pentru fericire este: evita sa meditezi prea mult asupra trecutului.” – Trei adevaruri simple despre fericire!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 February 2019 in De Suflet

Pentru a aprecia fericirea avem nevoie de cate o cazatura sau o palma de la viata. Oare stim care este momentul in care suntem fericite? Cineva spunea “Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata… dar in cautarea ei, merita sa alergi toata viata. ” Asa sa fie?

1. Fericirea se găseşte în interior.

Ea nu are legătură cu felul în care ceilalţi se poartă cu tine. Nici cu contul în bancă, nici cu numărul de genţi sau pantofi, şi în general cu nimic care se află în afara ta. Atunci când eşti fericit, simţi aceasta înlăuntrul fiinţei tale. Ce rost are să o cauţi în altă parte? Chiar dacă e ceva în exterior care pare că a declanşat-o, ea era oricum acolo, dar tu erai atent la altceva. Deci, nu mai aştepta să facă altcineva ceva pentru ca tu să fii fericit. Doreşte-ţi doar asta: să fii fericit. Indiferent de contingenţe.

2. Fericirea este o chestiune de alegere.

Există un proverb care spune aşa: „Înţeleptul e fericit şi în iad, prostul se chinuie şi-n paradis”. Dacă te-ai hotărât să fii fericit, vei cultiva această stare prin toate mijloacele. Vei căuta motive în tot ce te înconjoară, imposibil să nu găseşti. Simplul fapt că respiri e un miracol. Sau că există cerul, păsările, florile şi pisicile. Dacă nu te încearcă nicio dispoziţie poetică sau filosofică, poţi să fii fericit chiar şi pentru că ai o minte simplă, liniştită. E mare lucru în ziua de azi.

3. Fericirea ţine de inteligenţă.

Oricine îşi dă seama că într-o situaţie similară, oamenii reacţionează diferit. Ceea ce pentru unii e nenorocirea lumii, pentru alţii e exact motorul care îi propulsează mai departe. Inteligenţa înseamnă să faci conexiunile cele mai adecvate într-o anumită situaţie. Nu numai cu mintea – şi cu inima, şi cu mâinile, şi cu orice parte a trupului şi sufletului. Cei care sunt orientaţi către fericire, descoperă conexiunile care le sunt necesare. Iar cei care au înclinaţie către a descoperi conexiuni ajung să fie fericiţi.

Iata cateva citate despre fericire care iti vor aduce zambetul :

1. „Fericirea nu poate fi cumparata cu bani si dragostea nu poate fi dobandita cu forta.” – Emile Zola

2. „Fericirea este placerea care nu se repeta.” – L. N. Tolstoi

3. “M-am intrebat daca nu cumva e nevoie sa suferim ca sa discutam serios despre fericire….daca nu cumva drumul spre Paradis trece obligatoriu prin infern.” – Octavian Paler

4. „Alergam dupa fericire pana departe, fie pe mare, fie pe uscat, dar fericirea e aici, aproape.” – Quintul Horatius Flaccus

5. „Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!” – Raymond Ruyer

6. „Ca sa fii fericit, nu este suficient sa gasesti momentul fericirii. Trebuie sa stii sa uiti atat ce-a fost inainte, cat si ce va fi dupa acest moment.” – Konstantinos Tsatsos

7. „Nu vei fi nicicand fericit atata timp cat vei fi torturat ca cineva este mai fericit decat tine.” – Seneca

8. „Fericirea nu are istorie, fiindca istoria nu poate iesi din vesnica surpriza pe care ti-o face fiinta iubita prin insasi existenta ei.” – Marin Preda

9. „Prima reteta pentru fericire este: evita sa meditezi prea mult asupra trecutului.” – Andre Maurois

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!