„Prima reteta pentru fericire este: evita sa meditezi prea mult asupra trecutului.” – Trei adevaruri simple despre fericire!

Publicitate

Pentru a aprecia fericirea avem nevoie de cate o cazatura sau o palma de la viata. Oare stim care este momentul in care suntem fericite? Cineva spunea “Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata… dar in cautarea ei, merita sa alergi toata viata. ” Asa sa fie?

1. Fericirea se găseşte în interior.

Ea nu are legătură cu felul în care ceilalţi se poartă cu tine. Nici cu contul în bancă, nici cu numărul de genţi sau pantofi, şi în general cu nimic care se află în afara ta. Atunci când eşti fericit, simţi aceasta înlăuntrul fiinţei tale. Ce rost are să o cauţi în altă parte? Chiar dacă e ceva în exterior care pare că a declanşat-o, ea era oricum acolo, dar tu erai atent la altceva. Deci, nu mai aştepta să facă altcineva ceva pentru ca tu să fii fericit. Doreşte-ţi doar asta: să fii fericit. Indiferent de contingenţe.

2. Fericirea este o chestiune de alegere.

Există un proverb care spune aşa: „Înţeleptul e fericit şi în iad, prostul se chinuie şi-n paradis”. Dacă te-ai hotărât să fii fericit, vei cultiva această stare prin toate mijloacele. Vei căuta motive în tot ce te înconjoară, imposibil să nu găseşti. Simplul fapt că respiri e un miracol. Sau că există cerul, păsările, florile şi pisicile. Dacă nu te încearcă nicio dispoziţie poetică sau filosofică, poţi să fii fericit chiar şi pentru că ai o minte simplă, liniştită. E mare lucru în ziua de azi.

3. Fericirea ţine de inteligenţă.

Publicitate

Oricine îşi dă seama că într-o situaţie similară, oamenii reacţionează diferit. Ceea ce pentru unii e nenorocirea lumii, pentru alţii e exact motorul care îi propulsează mai departe. Inteligenţa înseamnă să faci conexiunile cele mai adecvate într-o anumită situaţie. Nu numai cu mintea – şi cu inima, şi cu mâinile, şi cu orice parte a trupului şi sufletului. Cei care sunt orientaţi către fericire, descoperă conexiunile care le sunt necesare. Iar cei care au înclinaţie către a descoperi conexiuni ajung să fie fericiţi.

Iata cateva citate despre fericire care iti vor aduce zambetul :

1. „Fericirea nu poate fi cumparata cu bani si dragostea nu poate fi dobandita cu forta.” – Emile Zola

2. „Fericirea este placerea care nu se repeta.” – L. N. Tolstoi

3. “M-am intrebat daca nu cumva e nevoie sa suferim ca sa discutam serios despre fericire….daca nu cumva drumul spre Paradis trece obligatoriu prin infern.” – Octavian Paler

4. „Alergam dupa fericire pana departe, fie pe mare, fie pe uscat, dar fericirea e aici, aproape.” – Quintul Horatius Flaccus

5. „Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!” – Raymond Ruyer

6. „Ca sa fii fericit, nu este suficient sa gasesti momentul fericirii. Trebuie sa stii sa uiti atat ce-a fost inainte, cat si ce va fi dupa acest moment.” – Konstantinos Tsatsos

7. „Nu vei fi nicicand fericit atata timp cat vei fi torturat ca cineva este mai fericit decat tine.” – Seneca

8. „Fericirea nu are istorie, fiindca istoria nu poate iesi din vesnica surpriza pe care ti-o face fiinta iubita prin insasi existenta ei.” – Marin Preda

9. „Prima reteta pentru fericire este: evita sa meditezi prea mult asupra trecutului.” – Andre Maurois

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Să fim darnici și recunoscători sunt lucruri care făcute cu sufletul ne pot face viața mult mai frumoasă

Publicitate

“Chiar dacă te afli pe calea cea bună, se va trece peste tine dacă doar stai acolo.” – Will Rogers

Bine faci, bine găseşti spune un vechi proverb românesc . Atunci când dăruiești din suflet fără a aștepta ceva în schimb , Cineva acolo sus, cu siguranță urzește lucrurile în așa fel încât să fii răsplătit ,în timp , cu vârf și îndesat. Este motivul pentru care merită să citim împreună o minunată povestioară despre bunătate, recunoștință , despre oameni minunați și gesturi făcute din suflet pentru suflet.

Într-o zi,un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă, ca să-și plătească studiile la Universitate, găsi în buzunar doar o monedă de zece cenți și îi era foame.

Decise sa ceară ceva de mâncare, la următoarea casă. Dar nervii l-au trădat când îi deschise ușa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.

Ea se gândi că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.

El îl bău încet și după aceea întrebă:

– Cât vă datorez?

– Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama mea ne-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…

Tânărul răspunse:

– Vă mulțumesc din suflet…!

Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile, din cauza sărăciei.

După câțiva ani, femeia se îmbolnăvi grav. Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oraș. Îl căutară pe doctorul

Howard Kelly pentru o consultație.

Când el auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcută.

Publicitate

Doctorul Kelly urca din holul spitalului, în camera ei. Îmbrăcat în halat, doctorul intră să o vadă. Capriciile destinului – era ea, o recunoscu imediat… Se întoarse în sala de vizite, hotarat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea, urmări cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet… După o lungă luptă, a învins boala…! Era, în sfârșit, sănătoasă…!

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr.Kelly ii ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O verifică și o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.

Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale, ca să plătească costul unei intervenții atât de complicate…

În sfârșit o deschise și ceva îi atrase imediat atenția: pe marginea facturii citi aceste cuvinte…
afectiune-alimente-lapte“Plătită integral acum mulți ani, cu un pahar cu lapte.”

Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie și, fericită, îl binecuvântă pe doctor, pentru că-i salvase viața…

O poveste emoționantă din care avem de învățat cu toții, atât cei care dăm , cât și cei care primim. Este vorba despre a dărui și a fi recunoscător.

Binele aduce bine, nu-i așa ? Dacă vrei să te simți bine dăruiește din tot sufletul tău , iar persoana care primește cu siguranță se va simți la fel.

Ș-apoi „când faci tot ce poţi mai bun, nu ştii niciodată ce miracol apare în viaţa ta sau în viaţa altui om”Hellen Keller .

Să fim darnici și recunoscători sunt lucruri care făcute cu sufletul ne pot face viața mult mai frumoasă .

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet