Potrivit unui nou studiu, femeile căsătorite se confruntă cu mai mult stres decât femeile singure

Potrivit unui nou studiu, femeile căsătorite se confruntă cu mai mult stres decât femeile singure

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSanatate

Majoritatea femeilor, încă de tinere, visează să se căsătorească cu un bărbat care să poată avea grijă de ele și de familie.

Dar, în cele din urmă, se dovedește că viața de familie este mai mult ca un test de răbdare decât ca un basm. O observație interesantă a sociologilor și psihologilor: femeile căsătorite se confruntă cu mai mult stres decât femeile singure. Ele suferă mai mult de dureri de cap, depresie și dispoziție proastă. S-a dovedit că bărbații sunt cauza principală a unor astfel de probleme, nici gând îngrijirea copiilor.

Aproape 50% dintre femeile chestionate spun că bărbații le fac mai multe probleme și nervi decât copiii mici. Și asta nu are deloc legătură cu vreo trădare sau abuz. Toate problemele sunt legate de climatul psihologic din familie.

Iată de ce bărbații contribuie la perturbarea armoniei interioare a unei femei.

1. Un bărbat se comportă ca un copil

Nu degeaba oamenii glumesc că primii 35 de ani de copilărie sunt cei mai grei pentru un bărbat. De cele mai multe ori (dar nu mereu) bărbații se comportă ca niște copii, au nevoie de îngrijire constantă, au nevoie să fie ghidați în toate problemele și chiar să ia altcineva decizii pentru ei.

Viața dezordonată în adolescență pare foarte distractivă, dar când un bărbat matur de 40 de ani nu a reușit să își facă ordine în viață, este deja o problemă.

2. Numai mama se ocupă de îngrijirea și educarea copilului 

Îngrijirea zilnică a copilului și educarea lui strictă sunt făcute în principal de mame, în timp ce tații știu doar să se joace cu el și nu se implică așa de mult în creșterea lui. Pe lângă faptul că acest lucru este epuizant pentru o mamă, mai duce adesea și la conflicte între soți, care din nou afectează negativ femeia.

Soțul și soția ar trebui să fie la același nivel atât unul față de celălalt, cât și în ochii copiilor. Un bărbat trebuie să fie și să se simtă ferm responsabil pentru acțiunile sale și pentru familia sa, dacă a decis să facă un astfel de pas.

3. Majoritatea treburilor casnice sunt făcute de femeie

Multe femei se plâng de lipsa ajutorului în treburile casnice din partea soților lor. Dacă înainte bărbatul era angajat în susținerea familiei pe plan financiar, iar femeia se ocupa cu treburile casnice și cu copiii, în ziua de azi amândoi lucrează, dar femeia face în același timp și curățenie, mâncare și se ocupă de copii. Atunci când nu sunt la muncă, soțiile petrec tot timpul pentru nevoile casnice ale familiei, iar bărbații nu fac altceva decât să se relaxeze.

Dacă ambii soți lucrează, distribuirea egală a responsabilităților casnice este unul dintre principalii factori ai unei căsnicii de succes. Trebuie să respectați atât munca cât și timpul de odihnă al celuilalt. În plus, distribuirea rațională a responsabilităților casei vă va permite să terminați treaba mult mai rapid și să aveți mai mult timp pentru voi .

4. Sentimentul constant de vinovăție al soției

Fiindcă o mare parte din responsabilitatea pentru familie și casă revine femeii, ea este cea care se simte vinovată dacă ceva nu merge bine. Vinovăția, pe de altă parte, provoacă stres și te împiedică să faci față sarcinilor de zi cu zi.

În plus, există o categorie de bărbați care scot în evidență toate neajunsurile de acasă și își învinovățesc soțiile pentru comportamentul neadecvat al copiilor lor. Unii bărbați nici măcar nu știu cum arată școala sau grădinița la care merg copiii lor.

Prin urmare, ambii soți trebuie să se ocupe în egală măsură atât de sarcinile casnice, cât ci și responsabilitățile familiei în ansamblu. Este dificil pentru o persoană să facă față tuturor treburilor de una singură. Este important să te simți susținut și înțeles.

Ambii soți ar trebui să-și amintească că stresul cronic în familie duce adesea la divorț și dăunează sănătății. Prin urmare, ar trebui să aveți grijă unul de celălalt și să vă protejați pe voi și pe partener de emoțiile negative.

De asemenea, este important ca femeile să țină cont că un bărbat nu poate ghici mereu care sunt dorințele lor, așa că trebuie să le spună când au nevoie de ajutor.

Voi împărțiți sarcinile casnice cu soțul? Spuneți-ne în comentarii. Dacă v-a plăcut articolul îl puteți distribui ca să îl citească și prietenii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!