În timp ce majoritatea oamenilor încearcă să se adapteze la standardele și tiparele din jurul nostru, există și o parte care refuză să se lase dirijați de acestea. Preferă să nu se ia după mulțime. Mai mult, sunt fericiți că nu au nimic de-a face cu ceea ce consideră neimportant.
În ciuda sunetului similar al cuvântului, persoanele singuratice nu se simt deloc singure. Mai mult, acestea sunt concepte complet diferite. Dacă cineva se simte singur, nu este singur, ci mai degrabă opusul. De regulă, persoanele singure fac ele însele această alegere: se înconjoară de un număr mic de oameni pentru că doar așa se simt confortabile.
Bârfa și vorbele fără rost nu sunt pentru ele
Dacă ai reușit să te împrietenești cu unul dintre adevărații singuratici, poți considera că ești foarte, foarte norocos. Nu că se consideră superiori celorlalți, dimpotrivă, sunt oameni foarte realiști și sobri. De aceea se gândesc de trei ori dacă trebuie să includă această persoană sau acea persoană în mediul lor înconjurător. Persoanele singuratice sunt excelente la analiza oamenilor și a situațiilor de viață, iar singurătatea pentru ei nu este plictiseală, ci un motiv pentru o gândire sănătoasă.
Ele încearcă să evite persoanele obsedate de banalități
Această abordare extrem de inteligentă a vieții le ajută să îi înțeleagă mai bine pe ceilalți, precum și motivele comportamentului lor. Există două tipuri de singuratici: introvertiți și extrovertiți. Ele diferă în ceea ce privește comportamentul și compania dorită, dar în cele din urmă avantajele lor asupra oamenilor sunt mai mult sau mai puțin aceleași.
Extrovertiții singuratici își aleg atent prietenii
Extrovertiții singuratici pot comunica cu ușurință cu oricine la alegere. Nu au nici cea mai mică dificultate în stabilirea de noi relații, aceste relații sunt de obicei puternice și profunde și nu sunt deranjate de mulțimile mari.
Pot comunica cu oricine, dar asta nu înseamnă că o vor face. Astfel de oameni devin singuri tocmai pentru că nu vor să fie prieteni și să comunice cu nimeni. Sunt mult mai dispuși să-și trăiască singuri viața decât să se înconjoare cu zâmbete false. Este ușor să comunicați cu ei, dar până când nu vă vor cunoaște mai bine, își vor păstra ușor distanța și vor trata perspectiva dezvoltării unei relații cu o cantitate echitabilă de scepticism.
Dacă ai reușit să te apropii de un extrovertit singuratic, probabil ai trecut multe teste pe care nici nu le bănuiai. Și dacă calitățile v-au permis deja să ajungeți la inima unei astfel de persoane, cel mai probabil, veți rămâne prieteni mulți ani.
Introvertiții singuratici sunt retrași și preferă liniștea
Introvertiții singuratici sunt complet diferiți. Se simt incomod în mulțimi sau în locuri zgomotoase, preferând liniștea și pacea. Ei aleg să stea cu un număr mic de oameni a căror companie îi bucură.
Nu veți vedea astfel de singuratici la concerte sau petreceri zgomotoase, ei preferă locurile liniștite, retrase și compania de oameni care le seamănă. Dacă te-ai împrietenit cu un singur introvertit, înseamnă prezența ta este calmă și plăcută. Ei iubesc oamenii cu care se simt apropiați atât intelectual cât și emoțional.
Ești prieten cu un singuratic? Ești norocos
Țineți minte: ambele tipuri de persoane singuratice apreciază cel mai mult inteligența ridicată și emoțiile reale ale oamenilor. Da, nu este ușor să te împrietenești cu ei, dar ca recompensă pentru eforturile tale vei obține prieteni extrem de loiali și de încredere, care sunt gata să fie alături de tine în aproape orice situație. Încercați întotdeauna să fiți sinceri cu ei, chiar dacă ați făcut ceva greșit, mai bine spuneți adevărul. Aroganța și nesinceritatea sunt trăsăturile pe care persoanele singuratice nu le tolerează deloc.