Pătrunjelul este o plantă minunată, care combină beneficiile sale pentru sănătate și gustul clasic, care oferă mâncărurilor un gust aparte.
Pătrunjelul trebuie utilizat și consumat mult mai intens acum, când crește și se dezvoltă fără stimulente dăunătoare, doar în mod natural. Cu ajutorul acestuia veți putea efectua un tratament natural și foarte gustos pentru curățarea ficatului și a rinichilor.
Chiar dacă ficatul are capacitatea unică de auto-curățare, este mult mai bine dacă este ajutat, deoarece va fi atât curățat, cât și mai sănătos.
Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din corp și necesită o bună îngrijire și protecție. Pentru sănătatea noastră, precum și pentru funcționarea corectă a altor organe și sisteme, ficatul sintetizează enzime, proteine, glicogen și îndeplinește sarcini vitale de detoxifiere.
Dar ce ne afectează cu adevărat ficatul? Știm că probabil nu v-ați fi gândit la acest lucru, dar viața de zi cu zi foarte activă, munca în intervale lungi de timp sau timpul liber prea scurt poate afecta ficatul, deoarece nu îi acordăm atenția de care are nevoie.
Un alt factor care afectează ficatul este administrarea de anumite medicamente. Dacă luați pastile pentru tratarea anumitor boli cronice, este important să luați și ceva care a vă proteja ficatul de efectele negative ale acestora. Medicamentele tind să suprasolicite ficatul și efectele adverse pot să fie foarte neplăcute.
Există multe modalități prin care ficatul poate fi umplut cu toxine. De exemplu: alimentația nesănătoasă, stresul, medicamentele și chiar insomnia îl vor face să nu-și mai îndeplinească funcțiile la fel de eficient ca înainte.
Totuși, există un aspect pozitiv aici: ficatul este capabil să se regenereze. Problemele, precum bolile hepatice, vor răspunde bine la modificările pozitive ale stilului tău de viață, la alimentația mai sănătoasă și la conștientizarea clară că trebuie să ai mai multă grijă de tine.
Iată 2 rețete care vă vor curăța ficatul și care îi vor îmbunătăți funcționarea:
Ceai de pătrunjel și mentă
Ingrediente: o linguriță de pătrunjel (5 g), o linguriță de mentă proaspătă (5 g), 2 linguri de suc de lămâie (20 ml) și o cană de apă (200 ml)
Pătrunjelul și menta se pun în apa deja clocotită și se lasă pe foc încă 3-4 minute, timp în care se acoperă oala cu un capac. După ce se răcește, puteți pune sucul de lămâie. Acest ceai se bea în fiecare dimineață, cu cât mai mult, cu atât mai bine.
Ceai de pătrunjel, ghimbir și mărar
Ingrediente: o linguriță pulbere de ghimbir, o lămâie, 50 g pătrunjel, 0,5 l apă, jumătate linguriță scorțișoară, o lingură oțet de mere, 50 g mărar.
Tocăm lămâia, menta si pătrunjelul, apoi le punem peste apa fiartă și le lăsăm la infuzat 5-10 minute. După ce s-a răcit, se pune ceaiul la frigider și se bea în fiecare dimineață.
Pentru a obține efectul dorit, trebuie să alternați consumul băuturilor și să aveți o alimentație echilibrată.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.