Patru lucruri pe care câinii le simt mult timp înainte ca oamenii să le observe

Patru lucruri pe care câinii le simt mult timp înainte ca oamenii să le observe

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2023 in CuriozitățiLecții de viațăPsihologie

Desigur, oamenii și câinii au limbaje complet diferite și din această cauză nu pot comunica, dar asta nu înseamnă că patrupezii nu ne înțeleg.

Câinii acordă o atenție deosebită semnalelor verbale și fizice mult mai mult decât oamenii. Ei pot observa anumite lucruri înaintea noastră. Capacitatea lor de a detecta indicii subtile, imperceptibile pentru oameni, este dovedită științific.

Iată care sunt lucrurile pe care câinii le pot simți înaintea oamenilor:

1. Câinii simt schimbările de vreme

Multe persoane văd acest lucru ca pe o legendă, dar oamenii de știință au reușit să dovedească că patrupezii noștri pufoși sunt extrem de sensibili la schimbările de vreme.

Cercetătorii asociază acest lucru cu abilitatea lor de a percepe modificările în presiunea barometrică. De asemenea, ei sunt atenți la umiditatea și concentrația de ozon, care se schimbă înainte de vremea nefavorabilă.

Un studiu a arătat că ei sunt, de asemenea, sensibili la electricitatea statică, ceea ce le permite să simtă apropierea unei furtuni cu fulgere.

2. Câinii simt frica

Este greu de imaginat că un câine poate simți mirosul sângelui tău, dar câinii sunt cu adevărat capabili să îți identifice emoțiile. Ei simt frica, deoarece sunt sensibili la mirosul de adrenalină care apare în sânge.

Probabil, în astfel de situații, câinele tău va încerca să fie lângă tine pentru a te face să te simți mai confortabil.

3. Câinii știu că ,,privirea de cățeluș” funcționează

Este vorba despre acea privire care te face să le dai tot ce vor și care te face să îi ierți atunci când fac lucruri rele. Cine poate rezista în fața lor? Câinii știu că tu nu poți, așa că folosesc această privire în scopurile lor.

Cercetătorii au descoperit că atunci când te uiți cu dragoste la cățelușul tău pufos, creierul tău eliberează oxitocină, un compus chimic care te face să te simți fericit. Câinele tău experimentează aceeași reacție în creier, așa că îi place să te privească.

4. Câinii simt persoanele rele

Atunci când un câine începe să latre la o persoană din senin, acest lucru nu se întâmplă fără motiv. Ei simt schimbările în corpul tău și încep să disprețuiască persoana respectivă.

Acest lucru pare logic, dacă patrupedului nu îi place de acea persoană, atunci nu o poate lăsa să se apropie de stăpânul său. Câinii vor doar să își protejeze stăpânii atunci când se întâmplă acest lucru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!