Păstrați sub control nivelurile de acid uric cu aceste rețete eficiente

Păstrați sub control nivelurile de acid uric cu aceste rețete eficiente

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Acidul uric este un este produs prin descompunerea purinelor din organism. O parte din acesta este sintetizată în ficat.

Acidul uric este eliberat de rinichi.

Ești îngrijorat de durerile articulare ? Sau ați observat că articulațiile degetelor sunt inflamate? Aceasta este o alarmă corporală care are ca scop să vă anunțe că cel mai probabil aveți niveluri ridicate de acid uric .

În acest caz, pe lângă recomandările obligatorii ale medicului, ar trebui să acordați atenție dietei. Astăzi, vă vorbim despre alimentele benefice care vă vor ajuta la reducerea nivelului de acid uric din organism.

Cum se reduce nivelul de acid uric?

1. Anghinare

Anghinarele au proprietăți diuretice care vor facilita curățarea organismului de toxine.

Această legumă conține o cantitate mare de minerale și antioxidanți benefici. Pentru a nu-și pierde proprietățile utile, este necesar să le pregătiți corect: anghinarele se gătesc timp de 20-45 de minute într-o tigaie adâncă, cu un capac deschis.

Dacă petalele sunt ușor separate de miezul legumei, înseamnă că este gata de mâncare. Cea mai delicioasă și benefică parte este inima anghinarei.

2. Ceapă

Ceapa este, de asemenea, un mare aliat în lupta pentru eliminarea acidului uric. Consumarea constantă a acestei legume poate reduce nivelurile de acid uric din organism. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați două cepe de dimensiuni medii, să le curățați de coajă și apoi să le tăiați în jumătate, sau după cum doriți.

Apoi fierbeți-le în 1,5 litri de apă până se înmoaie. Ceaiul rezultat trebuie turnat într-o sticlă în care se mai adaugă și sucul unei jumătăți de lămâie. Consumă această băutură pe tot parcursul zilei atunci când simți că îți este sete.

3. Dovleacul

Și dovleacul, ca și anghinarea, are proprietăți diuretice puternice și dovedite.

Dovleacul ajută la eliminarea toxinelor și a altor substanțe nocive care se acumulează în organism. Puteți mânca dovleac fiert sau prăjit – acesta va avea un efect bun asupra întregului corp. Dar să nu adăugați altceva decât scorțișoară, miere și nuci. Dovleacul cu zahăr nu este un medicament, ci un desert.

4. Țelină

Această legumă ajută la normalizarea echilibrului natural al sângelui și al pH-ului. Țelina poate fi consumată crudă sau la cuptor alături de alte legume.

5. Morcovi

Acidul uric nu va fi o problemă pentru dumneavoastră dacă beți regulat suc de morcovi. Sucul de morcovi poate fi combinat cu suc de țelină și mere verzi.

Așa cum am spus la început – acordați atenție dietei. Iată care sunt alimentele care cresc nivelul de acid uric din organism:

  • cârnați afumați,
  • carne roșie,
  • măruntaie,
  • băuturi răcoritoare
  • produse de panificație.

Ai grijă de sănătatea oamenilor pe care îi iubești! Trimite acest articol și prietenilor care au probleme. Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!