In acest mare joc numit viata, lumea este oglinda ta. Ea iti reflecta inapoi ceea ce oferi in exteriorul tau. In cazul in care esti inconjurat de durere si tristete, atunci asta proiectezi. In cazul in care nu-ti place reflectia pe care ti-o arata viata, poti face alegerea de a schimba radacina acestei reflectii.
Monitorizeaza-ti gandurile si acorda o atentie deosebita calitatii lor, deoarece gandurile tale detin o putere mult mai mare decat ti-ai putea imagina vreodata. Aceasta este diferenta dintre crearea constienta si crearea inconstienta a vietii. Gandurile care iti trec prin minte se afla intr-o foarte stransa legatura cu ceea ce iti va arata viata. Cu alte cuvinte, vei primi ceea ce transmiti.
Obiectivul in acest joc numit viata este acela de a te trezi din vis si de a deveni un “jucator constient”, de a-ti aminti cine esti cu adevarat in timpul jocului si apoi, de a lucra la lucrurile pentru care ai venit aici cu adevarat. Scopul tau principal in viata este acela de a lucra cu tine, de a te dezvolta si de a te transforma intr-o fiinta mult mai pozitiva si mai iubitoare.
Foloseste-te de emotiile negativa atunci cand acestea isi fac aparitia ca ceea ce sunt cu adevarat, niste instrumente foarte folositoare. Antreneaza-te sa observi rapid momentele in care negativitatea isi face aparitia in interiorul tau. In momentele in care te surprinzi proiectand un gand negativ, aminteste-ti ca toate gandurile creeaza si intreaba-te daca asta este ce iti doresti cu adevarat sa creezi. Raspunzi negativitatii cu mult mai multa negativitate? Sau alegi sa privesti negativitatea ca fiind ceea ce este cu adevarat, un instrument care iti ofera o oportunitate?
Exista o simpla metoda care te va ajuta sa-ti verifici progresul. In ciuda evenimentelor si situatiilor care au loc in jurul tau, cat de iubitoare si armonioase sunt relatiile tale personale? In cate argumente esti implicat de-a lungul unei zile? Aminteste-ti, lumea este oglinda ta. Iti reflecta inapoi reflectia pe care ai proiectat-o tu insuti. De aceea, calitatea relatiilor cu cei din jurul tau este o oglinda excelenta prin intermediul careia iti poti evalua calitatea vietii.
Iata care sunt cele CINCI legi ale oglinzilor spirituale:
Legea #1. Tot ceea ce nu-mi place la ceilalti sau ma deranjeaza, se afla si in interiorul meu, deci tot ceea ce eu critic in celalalt, critic in mine insumi. Luptand impotriva sa, lupt impotriva mea.
Legea #2. In cazul in care sunt afectat emotional atunci cand ceilalti ma critica sau incearca sa ma scchimbe, inseamna ca exista o problema nerezolvata in interiorul meu. Egoul meu este cel jignit, deoarece am un ego foarte puternic.
Legea #3. Daca altii critica ceva la mine, incercand sa ma schimbe, dar pe mine nu ma deranjeaza, in acest caz este problema lor. Aceasta este propria lor neputinta pe care o reflecta asupra mea, pentru ca ei nu pot, nu au curajul sa recunoasca si sa accepte in ei insisi. Nu le convine sau le este teama.
Legea #4. Tot ceea ce pot aprecia in ceilalti, apreciez si in mine. Recunoscand existenta unor calitati in ceilalti, le recunosc existenta si in mine.
Legea #5. Lumea este o oglinda. Daca ma privesc in ea, ma vad pe mine. Daca zambesc, lumea imi zambeste. Daca ma uit urat si ea ma priveste urat. In mod constant lumea ma oglindeste.
Povestire cu tâlc: ”Casa cu o mie de oglinzi”
Cu mult timp în urmă, într-un orăşel din Dacialand, exista o casă cunoscută sub numele de “Casa cu o mie de oglinzi”.
Într-o zi, un căţeluş mititel, vesel din fire, aflând de această casă, s-a hotărât să o viziteze. Bucuros că a ajuns la destinaţie, sărind fericit pe scări, a intrat în casă. S-a uitat pe hol dând din coadă, cu urechiuşele ciulite de emoţie, când ce să vezi! Surpriză! S-a trezit că era privit de alti o mie de căţeluşi fericiți şi prietenoşi care dădeau din coadă ca şi el.
A zâmbit şi a primit înapoi o mie de zâmbete, la fel de calde şi prietenoase. Era normal, doar era casa celor o mie de oglinzi. Când a plecat, s-a gândit: “Este un loc minunat. Mă voi întoarce să-l vizitez şi altădată!”.
În acelasi orăşel, alt câine, care nu era la fel de fericit şi prietenos ca primul, s-a hotărât şi el să viziteze casa. A urcat cu teamă scările, apoi, cu coada între picioare şi cu capul plecat, a intrat în casă.
Când a văzut o mie de câini neprietenoşi uitându-se la el, s-a speriat de i s-a zbârlit părul pe spate, mârâind şi arătându-şi colţii. Când ceilalţi o mie de câini din oglinzi şi-au arătat şi ei colţii, a fugit speriat. Odată ieşit afară, s-a gândit: “E un loc îngrozitor, nu mă mai întorc acolo niciodată!”.
Morala: Toate chipurile sunt oglinzi. Lumea este ca o oglindă. Dacă vei arăta lumii o figură acră, lumea îţi va arăta, la fel, o figură acră; dacă vei zâmbi, lumea îţi va zâmbi şi ea. Mai mult, dacă vei arăta lumii întotdeauna caracterul tău frumos, lumea şi viaţa îţi vor arăta partea frumoasă.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!