De ani de zile, psihologii au descris mai multe aspecte comportamentale ale unei persoane în baza reacţiilor ochilor.
De exemplu, în cazul în care adolescentul nu se uită în ochi în timp ce răspunde la întrebarea părinţilor, el probabil că nu este în totalitate sincer. Sau, pentru a descrie o persoană furioasă, auzim diverse expresii gen „furia a strălucit în ochii ei”. Deci, ochii sunt ca nişte reflectoare ale emoţiilor noastre, sau mai bine zis, ochii sunt „ferestre” prin care alţii au acces la lumea noastră interioară.
Totuşi, ochii ascund mai mult decât atât.
Ştiinţa care studiază irisul se numeşte iridologia. Pentru iridologi ochii sunt „fereastra” spre sănătatea unei persoane. Cum funcţionează această metodă? Iridologul „fotografiază” ochii pacientului, le analizează culoarea, liniile, reţelele şi inelele de structură. El compară apoi rezultatele într-o diagramă, care împarte irisul în zone diferite, ce corespund diferitelor părţi ale corpului. În funcţie de imaginile înregistrate, sugerează anumite modificări ale stilului de viaţă şi de alimentaţie sau diete complete, foarte precise.
Un lucru foarte interesant este culoarea ochilor. Conform site-ului www.medindia.net, aceasta este cheia spre descifrarea personalităţii şi abilităţilor unei persoane. Cantitatea şi tipul de pigment de culoare în iris defineşte culoarea ochilor. La om, din punct de vedere fenotipic, culoarea ochilor se încadrează în una dintre următoarele categorii de bază – cafeniu, albastru sau verde. Ochii căprui sunt cel mai des întâlniţi (datorită naturii lor dominante), urmată de albastru şi apoi de verde.
Alte culori sunt variante care apar ca urmare a diferitelor rapoarte de pigmenţi de culoare prezente în iris. Prin urmare, în afară de cele trei culori menţionate mai sus, vom vedea, de asemenea, oameni care au ochii negri (nativii americani şi asiatici), căprui, gri, verzi şi violet (europenii şi urmaşii lor).
Ochi albaştri (gri)
Posesorii ochilor în culori reci sunt creativi. Energia pe care o emană ajunge pentru realizarea tuturor planurilor şi ideilor, care vor fi susţinute cu succes de oamenii cu ochi în culori calde, oameni care nu au un asemenea potenţial. Energia rămasă peste zi poate fi uşor eliberată într-o discuţie cu un interlocutor cu ochi căprui. Posesorul unor ochi albaştri este atractiv, inteligent, temperamental, comunicativ şi aventuros. Capriciile sunt cel mai mare minus al acestora.
Compatibilitate: culoarea căpruie a ochilor alesului dumneavoastră este cheia spre o viaţă împlinită.
Ochi căprui (negri)
Persoanele cu ochi căprui la fel pot realiza tot ce îşi propun, însă cu ajutorul altor persoane. Ele trebuie doar să înveţe să folosească în favoarea lor necesitatea oamenilor cu ochi albaştri de a se elibera de surplusul de energie. Voinţa, atractivitatea şi capacitatea de a aştepta momentul potrivit sunt atuurile acestor oameni. Posesorii ochilor de culoare închisă au o voinţă de fier, sunt individualişti, ambiţioşi şi geloşi.
Compatibilitate: alegeţi partenerul de viaţă în baza capacităţii acestuia de a se sacrifica pentru dumneavoastră. Un fundament sigur în familie va fi susţinut de un partener cu ochi albaştri sau gri.
Ochi verzi
Culoarea verde se obţine prin mixarea a două alte culori: galben şi albastru. Suprapunerea a două energii presupune căutarea eternă a echilibrului, iar scopul vieţii devine dobândirea liniştii interioare. Persoanele cu ochii verzi sunt foarte gingaşe. Sinceritatea, stabilitatea, bunătatea şi stabilitatea în relaţii sunt ingredientele succesului lor.
Compatibilitate: varianta cea mai potrivită este să alegeţi un partener la fel cu ochi verzi.
Ochi căprui-gri
Posesorilor ochilor de culoare căpruie cu nuanţe de gri le este specifică o natură contradictorie. Pentru dezvoltarea unor relaţii pe termen lung cu o asemenea persoană e nevoie de multă răbdare şi timp. De asemenea, aceşti oameni sunt „dotaţi” cu vitalitate, iniţiativă, pasiune şi putere de a merge mereu înainte.
Compatibilitate: o legătură puternică poate fi creată împreună cu un reprezentant cu aceeaşi culoare a ochilor, sau cu cineva care posedă ochi gri-verzui.
Ochi verzi-gri
Culoarea verde inhibă tirania şi agresiunea purtată de culoarea gri. Însă planurile îndrăzneţe pot rămâne nerealizate din cauza firii neconflictuale a acestor persoane. Posesorii ochilor verzi-gri sunt foarte deştepţi, pragmatici şi romantici în acelaşi timp.
Compatibilitate: partenerul cu ochi verzi-căprui e ideal în cazul în care ambii reprezentanţi sunt cuprinşi de dragoste.
Ochi verzi-căprui
Omul cu astfel de ochi va lua de la alţii tot ce se poate, demonstrând totuşi talentul de diplomat. Răzbunarea şi cruzimea ţin de viziunea filosofică asupra vieţii a acestui reprezentant. Energia acestei culori dă naştere la o voinţă puternică, încăpăţânare şi chiar cruzime.
Compatibilitate: Gri-verzui e culoarea ochilor partenerului ideal de viaţă.
Ochi albaştri vs ochi căprui
Potrivit unui studiu privind relaţia dintre culoarea ochilor şi abilităţile atletice realizat cu treizeci de ani în urmă, oamenii cu ochi căprui s-au descurcat mai bine la activităţi care implică fuga sau sărituri, în timp ce persoanele cu ochi albaştri au înregistrat rezultate mai bune la sport ce implică mişcare mai lentă ca golful. Alte studii susţin că oamenii al căror iris este de culoare închisă reacţionează mai rapid, au reflexe mai bune, comparativ cu oamenii ce au un iris de culoare deschisă.
Cu toate acestea, un alt studiu (realizat cu câţiva ani în urmă) a constatat că subiecţii cu ochi negri sunt mai receptivi la stimulii vizuali şi auditivi decât subiecţii cu ochi de culoare deschisă.
Rapoartele recente prezintă faptul că oamenii cu ochi albaştri sunt mai buni strategi decât oamenii cu ochi negri. Acesta este probabil motivul pentru care sunt buni la sporturile sau la activităţile care necesită planificarea şi structurarea de timp. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani, de asemenea, sugerează o posibilă legătură (bazată pe observaţie şi dovezi ştiinţifice) între culoarea ochilor şi succesele academice.
Iată, de exemplu, Marie Curie, care avea ochii albaştri, a primit Premiul Nobel de două ori! E uimitor că studiile cu privire la abilităţile cognitive ale persoanelor cu ochi albaştri, în comparaţie cu persoanele cu ochi căprui, au fost efectuate încă din 1965!
Sursa: teinformezi.com
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!