Oamenii cred că trăiesc, dar de fapt dorm. Care este „somnul” și „trezirea” despre care vorbește toată lumea acum

Oamenii cred că trăiesc, dar de fapt dorm. Care este „somnul” și „trezirea” despre care vorbește toată lumea acum

Publicat de Tudor Mihalache pe 25 July 2022 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Din ce în ce mai mult, oamenii aud și citesc despre somn și trezire. Și mulți încă nu înțeleg ce înseamnă „adormirea” și „trezirea”. Da, nu vorbim despre procese fiziologice. Ci despre starea în care trăim.

Cum să ne dăm seama dacă o persoană „doarme”?

„Somnul” în acest sens înseamnă o stare în care o persoană nu construiește evenimentele vieții sale, ci merge cu fluxul, cum se mai spune „așa cum o vrea Domnul”. Dacă te uiți în jur, vei vedea că așa trăiesc majoritatea oamenilor. Zi de zi, oamenii efectuează aceleași acțiuni, urmează aceleași rute, reacționează automat la evenimente externe. Obiectivele care i-au inspirat cândva le-au uitat și a devenit dificil să-și identifice sentimentele.

1. Starea de anxietate, iritație și frică au devenit obișnuite. Adesea au gânduri despre problemele la locul de muncă, sănătate, familie, datorii etc. O persoană merge la muncă, cufundată în aceste gânduri fără bucurie și nu mai este fericită că a venit o nouă zi, cu soare și cu cântecul păsărilor.

2. Munca pentru majoritatea oamenilor nu aduce plăcere și satisfacție. În consecință, o persoană nu se simte fericită la locul de muncă. Iar după muncă, nu are suficientă putere și energie să se uite la știri sau pe rețelele de socializare. Dar chiar și acolo, se confruntă cu o stare de negativitate. Pentru că aproape în fiecare zi televiziunea și internetul vorbesc despre orori și tragedii, iar oamenii sunt atrași imperceptibil în această negativitate. Starea sa se deteriorează, anxietatea și depresia reapar.

3. Puțini oameni pot rămâne calmi în fața provocărilor. Se implică în conflicte, confruntare și astfel își scad vibrațiile și pierd energie prețioasă. Reacționând automat, rămânând într-o stare de furie, iritare, nemulțumire, nu mai au capacitatea de a-și schimba cursul vieții – aceasta este starea de somn. Și este necesar să ieșim din ea, adică să ne trezim.

Cum și de ce trebuie să te trezești

Cred că este deja clar că o persoană care „doarme” își pierde energia. Iar ceea ce i-a mai rămas este suficient doar pentru a-și menține în viață organismul. În această stare, nu există creativitate, nu se nasc idei noi, nu există dorința de a schimba ceva în viața ta. Este mai ușor să mergi cu fluxul, deoarece energia vitală este insuficientă. Dacă nu schimbi nimic, atunci în timp încep problemele în relații, de sănătate și la locul de muncă.

De aici vine și răspunsul la întrebarea: „de ce se trezesc oamenii?” Pentru a începe să-și gestioneze viața și să creeze evenimentele dorite în ea, în loc să fie victima lor.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache