O rețetă simplă: Calea către longevitate și tinerețe cu doar un pahar de apă caldă

O rețetă simplă: Calea către longevitate și tinerețe cu doar un pahar de apă caldă

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dorința unei vieți eterne și ale tinereți nesfârșite planează în mintea oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. De multe ori, oamenii de știință din toate generațiile au anunțat că a fost găsit un astfel de elixir. Dar timpul a arătat că nu există un astfel de remediu miraculos. Până acum cunoaștem mai multe reguli ale unei vieți sănătoase: nutriție adecvată, somn sănătos, atitudine pozitivă, activitate fizică.

Dar ne lipsește cel mai important lucru. Și despre asta au vorbit oamenii de știință și înțelepții antici. Este vorba despre apă.

Este adevărat, medicina modernă a recomandat recent să beți mai multă apă – până la 2 litri, dar nu toată lumea ascultă și respectă aceste recomandări.

În secolul al X-lea, Avicenna a dat recomandări cu privire la utilizarea apei pentru a nu dăuna sănătății.

Doar apa poate prelungi cu adevărat viața. Vindecătorii din est au vorbit despre acest lucru. Și medicina modernă este de acord cu acest lucru.

Bătrânețea reprezintă uscarea corpului. Este adevărat faptul că, odată cu vârsta, o persoană bea mai puțină apă. Și, ca urmare, turgorul pielii scade, ridurile devin mai mari, mușchii își pierd puterea de odinioară, sângele devine mai gros și apar probleme cu vasele de sânge. Și, în general, o persoană „îmbătrânește o dată cu apariția ridurilor”, care sunt denumite de obicei „vârstă”

Dar ceea ce trebuie să știți este cum să transformați apa într-un elixir al tinereții, într-un medicament. Medicina orientală recomandă:

1. Un pahar cu apă trebuie băut dimineața imediat după trezire, cu înghițituri mici. În acest caz, apa ar trebui să fie caldă, 40-45 de grade. O astfel de apă nu stresează corpul ca apa rece la trezire și nu necesită consum de energie a corpului pentru a o încălzi.

Chiar dacă nu ai chef să bei și nu vei putea bea imediat un pahar cu apă, o poți face încet cu înghițituri mici. În timp, apa va deveni un obicei, iar rata consumului său poate fi crescută treptat la 2 sau mai multe pahare.

2. Mic dejun – cu o jumătate de oră înainte de masă. Este bine să efectuați o astfel de „terapie cu apă” înainte de fiecare masă, de asemenea cu o jumătate de oră înainte de mese. Acest lucru va ajuta la reducerea dimensiunii porției și, prin urmare, va ajuta la pierderea acelor kilograme în plus.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!