O rețetă de băutură pentru curățarea ficatului. Ai grijă de ficatul tău! De el depinde sănătatea tuturor organelor, tine minte…

O rețetă de băutură pentru curățarea ficatului. Ai grijă de ficatul tău! De el depinde sănătatea tuturor organelor, tine minte…

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul este unul dintre cele mai importante fundamente ale sănătății noastre și, poate, singurul organ care poate fi restaurat. Cu toate acestea, dacă nu îi acordați atenție, alte organe, a căror activitate depinde de ficat, vor fi afectate, iar acest lucru va avea un efect de bumerang asupra întregului corp.

„Trebuie să acordăm o importanță sporită ficatului pentru că de el depinde existența tuturor organelor. Țineți minte, este fundația tuturor fundațiilor. Un ficat sănătos înseamnă un corp sănătos ”, a scris savantul și medicul medieval Avicenna despre importanța filtrului nostru natural pentru sănătate.

Majoritatea oamenilor vor spune: „Nu mă doare ficatul, de ce să îmi fac griji?”. Prima parte este adevărată, chiar și atunci când se prăbușește, ficatul chiar nu doare pentru că nu are terminații nervoase. Putem simți greutate și disconfort doar atunci când ficatul este umflat și apasă pe organele învecinate.

În continuare vă vom prezenta o rețetă naturală străveche de detoxifiere a ficatului, care poate fi preparată ușor și rapid acasă. Numai încearcă această rețetă și vei vedea că organismul tău îți va mulțumi.

Dacă simțiți greutate după masă, durere în lateral, slăbiciune, dificultăți de respirație, este timpul să curățați ficatul! Cel mai bine este să faceți acest remediu în sezonul în care se recoltează sfecla, datorită faptului că sfecla în acel moment conține cantitatea maximă de substanțe utile. Încercați să folosiți sfeclă cultivată în grădina dvs. sau cumpărată de la piață.

Ingrediente:

  • 1 pahar sfeclă tocată
  • jumătate cană stafide
  • sucul de la o lămâie
  • 2 pahare apă

Mod de preparare:

1. Curățați și tăiați sfecla roșie în cuburi mici.

2. Turnați apa într-o oală și așteptați până când începe să fiarbă. Când apa fierbe adăugați sfecla și stafidele.

3. Opriți focul, apoi acoperiți oala cu un capac. Se lasă la infuzat 45-60 de minute.

4. Puneți amestecul răcit într-un blender și adăugați zeama de lămâie.

5. După ce se omogenizează bine, strecurați printr-o pânză de brânză.

6. Elixirul natural pentru ficat este gata!

7. Se recomandă să beți remediul câte 200 ml de 2 ori pe zi. Dimineața pe stomacul gol și înainte de prânz.

Sfaturi:

In ziua detoxifierii puteți mânca cereale bine fierte fără sare și unt/ulei. Condimentarea remediului în sine nu este, de asemenea, recomandată. Este mai bine să beți acest remediu într-o zi liberă, datorită faptului că sfecla are un efect diuretic vizibil.

Contraindicații:

În ciuda tuturor proprietăților vindecătoare ale sfeclei, înainte de a curăța ficatul cu ajutorul acestuia, ar trebui să consultați un medic și să analizați argumentele pro și contra. De asemenea, ar trebui să fiți deosebit de atenți în următoarele cazuri:

1. Boli de rinichi și artrită. Există informații care spun că acidul oxalic regăsit în sfeclă este contraindicat persoanelor cu aceste afecțiuni.

2. Tensiune arterială scăzută. Consumul de sfeclă roșie promovează scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate afecta negativ sănătatea hipotensivilor.

3. Nivel ridicat de zahăr din sânge. Sfecla conține mult zahăr, ceea ce poate crește riscul de a dezvolta diabet.

Curățarea ficatului cu remedii populare nu este un panaceu. Pentru a preveni apariția bolilor hepatice, ar trebui să vă schimbați stilul de viață, să pierdeți în greutate și să reduceți cantitatea de grăsime din alimentație. Iar cel mai important este să faceți mișcare!

Ficatul este filtrul corpului nostru, prin care trece tot sângele nostru de 400 de ori pe zi.

Informațiile din acest articol au doar scop informativ și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentului medicului! Înainte de a utiliza orice mijloc de tratament, trebuie să consultați un medic!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!