O pilda frumoasa despre secretul succesului in viata

O pilda frumoasa despre secretul succesului in viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2019 in Pilde

A fost odata un baiat care isi dorea foarte mult sa afle care este secretul succesului. Intr-o zi a mers in varful unui munte unde locuia un intelept. Ajungand la el l-a intrebat:

– Inteleptule, poti sa-mi spui care este secretul succesului in viata?

Inteleptul a tacut pentru o vreme. Apoi i-a spus tanarului sa-l urmeze, si l-a condus pe tanarul la un rau din apropiere. Au inaintat prin apa pana cand capul tanarului a fost in totalitate acoperit de apa. Baiatul se lupta sa isi tina capul deasupra apei. Spre surprinderea lui, batranul nu incerca sa il ajute. Dimpotriva, ii tinea capul sub apa. Dupa cateva momente, batranul l-a scos din apa si au plecat inapoi spre mal.

Odata ajunsi acolo, inteleptul l-a intrebat:

– Ce iti dorea cel mai mult in timp ce te aflai sub apa ?

Tanarul speriat i-a raspuns:

-Bineinteles ca imi doream sa respir, batran nebun!

Inteleptul i-a replicat indata:

– Fiule, daca iti doresti succesul pe atata cat iti doreai sa respiri, atunci ai aflat care este adevaratul secret al succesului.

Cei 10 „Daca”

1. Daca vrei sa faci un bine, atunci fa-l cand este nevoie.

2. Daca poti sa faci pe cineva fericit, nu sta pe ganduri.

3. Daca dai ceva, nu astepta ca fapta sa se intoarca.

4. Daca primesti ceva, da mai departe.

5. Daca nu poti sa ajuti pe cineva, spune-i-o in asa fel incat sa nu o recepteze ca pe un refuz.

6. Daca poti sa construiesti ceva, nu distruge.

7. Daca poti, fii hotarat in ceea ce spui si ceea ce faci.

8. Daca devii celebru, ramai modest.

9. Daca esti nervos, nu-ti descarca nervii pe altii.

10. Daca faci o observatie, nu jigni.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Axa vietii! Ce schimbari notabile ar trebui sa faci ca sa nu mai irosesti pretiosul timp!

Imaginea de mai sus prezinta o axa a vietii care se desfasoara intre 0 si 80 de ani. Numarul 80 este aproximativ si depinde de locul in care traiti si stilul de viata.

Fiecare liniuta de pe axa reprezinta 10 ani, deci poti trai mai mult de 80 de ani sau mai putin, nimeni nu stie cu precizie cand vei muri.

Iata ce se intampla in mod normal in societate, ne nastem, copilarim, dupa care devenim adolescenti, dupa care in jurul varstei de 18-20 de ani incepem sa lucram. si lucram, lucram, lucram pana in jurul varstei de 65 de ani. Deci, dupa cum poti vedea, majoritatea vietii noastre se rezuma la munca. Este foarte important sa iti petreci acest timp facand ceva ce iubesti cu adevarat.

Perioada copilariei este una foarte frumoasa, iar perioada pensiei, are si ea frumusetile ei (exceptand bolile) , insa ce ne facem cu toti acesti ani, care se desfasoara intre cele doua etape?

Nu ar trebui sa il petrecem gandindu-ne inca de la inceputul saptamanii la ziua de vineri, dupa care sa asteptam concediul, apoi pensia si asa mai departe, deoarece anii acestia vor zbura imediat si odata ce i-am pierdut, nu se vor mai intoarce niciodata.

Ceea ce vreau sa spun este ca daca lucrezi intr-un domeniu care nu iti este deloc pe plac si o faci doar pentru ca trebuie sa iti platesti datoriile, atunci trebuie sa faci urgent o schimbare in viata ta. Pentru ca ceea ce stim cu adevarat este ca suntem oameni, ca traim pe Pamant, dupa care murim. Locul in care ajungem dupa ce murim inca se cerceteaza, fiecare religie are opinii diferite, insa cu totii stim sigur ca avem o singura sansa la viata, deci trebuie sa profitam de ea si sa o traim frumos, asa cum ne dorim.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!