O pilda frumoasă despre cum să vă găsiți liniștea sufletească

O pilda frumoasă despre cum să vă găsiți liniștea sufletească

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2020 in De SufletLecții de viațăPilde

Într-o zi, un om, obosit de zgomotul și agitația orașului, și-a dorit să-și găsească liniștea în suflet și să-și calmeze inima. A decis să se afle într-un loc liniștit unde nimic nu i-ar distrage gândurile și simțurile. Orașul era foarte zgomotos și a decis să meargă într-o pădure.

În pădure părea să fie liniște doar pentru o clipă. După câteva minute, a început să audă din ce în ce mai clar mai multe sunete: lăcustele zburau, păsările cântau, copacii foșneau … Acest lucru nu l-a mulțumit și a decis să caute alt loc unde să fie și mai liniștit. Un loc în care să-și poată auzi gândurile.

A căutat o peșteră timp de câteva zile. Și așa a găsit-o în cele din urmă pe cea potrivită, a fost incredibil de liniștită și calmă. Numai că bărbatul nu s-a așezat în ea, deoarece s-a dovedit că nici acolo nu era liniște deplină: apa picura în colț, sunetele aveau ecou. Și cu cât era mai liniștit în peșteră, cu atât mai clare se auzeau sunetele picurând apă. Acele sunete devenise foarte enervate.

Apoi s-a gândit că tăcerea nu putea fi găsită decât în ​​propria sa casă izolată fonic. După șase luni de amenajare și pregătire a reușit să modifice casa așa cum și-a dorit. Și așa, în cele din urmă, s-a așezat în mijlocul casei și … „tic, toc…” – ceasul ticăia într-o tăcere completă. Înfuriat, bărbatul a luat ceasul și l-a spart.

Și în cele din urmă a venit momentul în care nimic nu îi mai distrăgea atenția. Omul a inspirat adânc și un sunet se auzea tot mai tare: dub “dub -dub , dub -dub” – inima îi bătea din ce în ce mai tare în piept.

Morală: liniștea sufletească nu depinde de circumstanțele externe. Totul este în interior – toate problemele și toate soluțiile. Realizarea acestui lucru face viața incredibil de ușoară. Nu mai căutați vinovați și începeți să trăiți în pace cu cea mai importantă persoană din viața voastră – cu voi înșivă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!