Clătitul gurii cu ulei este o tehnică cunoscută de peste trei mii de ani. Înțelepții Indiei au creat un set de reguli pentru menținerea corpului și a minții într-o stare sănătoasă. Principiul numărul unu al sistemului este concluzia că, atunci când există un echilibru corect, organismul este capabil să se vindece singur.
În practica orientală, un rol important este dat clătirii gurii cu ulei vegetal. A fost folosit de mult timp în prevenirea și tratamentul cariilor, distrugerea mirosurilor neplăcute din esofag, întărirea gingiilor și distrugerea sângerării.
Beneficiile clătirilor cu ulei
Absorbția uleiului în gură are un efect benefic asupra vindecării întregii cavități bucale. Cu ajutorul acestuia, apare o curățare mecanică a dinților și a cariilor în miniatură care nu pot fi curățate cu periuțele de dinți obișnuite. În Orient, uleiurile de susan și floarea soarelui erau folosite pentru resorbție. În plus, uleiul de cocos presat la rece este de mare beneficiu.
Cauza principală a distrugerii smalțului dinților și apariția unui miros neplăcut sunt organismele microscopice. Prezența membranelor solubile în grăsimi a acestor bacterii le permite să se descompună rapid sub influența clătirilor cu ulei. Acest lucru este confirmat de rezultatele studiilor care au examinat efectul uleiurilor asupra bacteriilor.
Uleiurile de susan și floarea soarelui inhibă activitatea microorganismelor, în timp ce uleiul de cocos inhibă bacteriile streptococice, care sunt implicate în formarea plăcii și provoacă apariția cariilor în smalțul dinților. În plus, blochează drojdia care este prezentă în gură și contribuie la apariția aftei, care afectează adesea bebelușii și mamele lor.
Cum să vă clătiți gura cu ulei
Pentru a face o clătire cu ulei, luați o lingură de ulei vegetal, acesta va fi lichid sau solid, în cazul uleiului de cocos, dar se va topi rapid într-un mediu cald. Uleiul luat în gură trebuie mutat prin gură, trecut prin dinți , la fel ca în cazul apei de gură. Aceste mișcări sunt cele mai naturale și, de obicei, nu aduc niciun disconfort. Nu strângeți maxilarul prea tare pentru a evita oboseala.
Nu trebuie să înghiți uleiul, deoarece are o acumulare de o varietate mare de bacterii. În timpul clătirii, bacteriile și secrețiile salivare vor intra în ulei ir după 15-20 de minute, consistența uleiului devine vâscoasă și capătă o culoare albicioasă.
În timp, obiceiul de a te clăti cu ulei va deveni un obicei sănătos pentru tine, împreună cu spălatul pe dinți și spălarea pe față dimineața. Iar după clătire, puteți reduce și mai mult apariția bacteriilor în gură folosind o soluție de bicarbonat. Bacteriile se dezvoltă într-un mediu acid, așa că, clătirea gurii cu o soluție slabă de bicarbonat de sodiu și apă va reduce aciditatea și va încetini creșterea noilor bacterii.
De ce pastele de dinți sunt dăunătoare sănătății
Fluorul a fost întotdeauna considerat foarte sănătos în prevenirea și tratarea problemelor dentare. A fost adăugat în sistemele publice de alimentare cu apă, pastă de dinți. Dar recent, mulți medici se îndoiesc de proprietățile sale protectoare. Pasta de dinți cu fluor poate fi eficientă în repararea și protejarea țesuturilor de sub smalț. Dar poate fi periculos, deoarece copiii înghit adesea o anumită cantitate de pastă de dinți atunci când se spală pe dinți.
Adesea, această cantitate depășește cantitatea de fluor care poate fi obținută din toate celelalte surse. Fluorul este un element chimic care se acumulează în organism în timp și provoacă diverse tulburări, în special la nivelul sistemului endocrin și nervos. Prin urmare, nu se recomandă utilizarea pastelor de dinți care conțin fluor pentru copii.
Cum afectează sănătatea dentară întregul organism?
Microbii patogeni intră în organism prin cavitatea bucală. Cercetările moderne au descoperit că infecția gurii este asociată cu dezvoltarea diabetului zaharat, a bolilor sistemului cardiovascular și a sarcinii patologice. Bolile dinților și ale gingiilor cresc riscul de demență.
Boala parodontală este un proces inflamator cronic care afectează mai mult decât cavitatea bucală. Experții medicali au găsit un model: prevenirea parodontală reduce semnificativ nevoia de insulină în diabet. În plus, a fost observată și relația bolii parodontale cu bolile cronice ale rinichilor și ale sistemului genito-urinar. S-a constatat că acei pacienți care au fost diagnosticați cu afecțiuni ale gingiilor aveau boli de rinichi de 4 ori mai des decât cei care aveau gingii sănătoase.
Câteva sfaturi pentru menținerea sănătății bucale
Pentru sănătate și bunăstare generală , îngrijirea orală adecvată este foarte importantă. În plus, este foarte important:
- folosește pastă de dinți care contine ingrediente naturale – ulei de cocos, bicarbonat și uleiuri de ester;
- reduceți carbohidrații neți pentru a reduce nivelul de insulină
- evitați alimentele rafinate și cerealele care au suferit procese de înaltă tehnologie – aceste produse încep să fie absorbite direct din gură, înrăutățind starea dinților;
- folosește zilnic o periuță de dinți de calitate și ață dentară;
- clătiți zilnic gura cu ulei vegetal;
Mănâncă alimente bogate în vitamine și minerale benefice care susțin dinții sănătoși și întregul organism.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.