O lectie de viata de la un fiu care isi ura tatal. Merita citita

O lectie de viata de la un fiu care isi ura tatal. Merita citita

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2017 in Dezvoltare Personala

Un fiu care își ura tatăl. O lectie de viata ce merita citita

Un tânăr se pregătea să absolve facultatea. Timp de multe luni a admirat în magazinul de prezentare al unui dealer o mașină sport frumoasă, și știind că tatăl lui și-o poate permite, i-a spus că asta își dorește cadou pentru absolvire.

Cum ziua absolvirii se apropia, tânărul aștepta semne de la tatăl său dacă a achiziționat mașina sau nu. În final, în dimineața zilei absolvirii sale tatăl lui l-a chemat în biroul său privat. Tatăl i-a spus că este mândru de fiul grozav pe care îl are, și i-a spus cât de mult îl iubește. I-a înmânat fiului său o cutie de cadou frumos împachetată.

Curios, dar și puțin dezamăgit tânărul a deschis cutia și a găsit înăuntru o frumoasă Biblie legată în piele. Supărat, a ridicat vocea la tatăl său și a spus, „Cu toți banii pe care îi ai îmi dăruiești o Biblie?” și a ieșit furios din casă, lăsând în urmă cartea sfântă.

Mulți ani au trecut și tânărul a devenit un om de afaceri de succes.

Avea o casă frumoasă și o familie minunată, dar a realizat că tatăl său este foarte bătrân, și s-a gândit că ar putea fi o idee bună să îl viziteze.

Nu îl mai văzuse din acea zi în care absolvise. Înainte să poată face pregătirile pentru a-și vizita tatăl, a primit o telegramă care îi spunea că tatăl său murise, și îi lăsase prin testament toată averea sa fiului său.

Trebuia să meargă acasă imediat și să aibă grijă de tot.

Când a ajuns în casa tatălui său, o tristețe subită și un mare regret i-au umplut inima.

A început să caute prin documentele importante ale tatălui său și a văzut Biblia încă neatinsă, exact așa cum o lăsase cu toți acei ani în urmă. Cu lacrimi în ochi, a deschis Biblia și a început să îi răsfoiască paginile.

În timp ce citea cuvintele din ea, o cheie de mașină a căzut dintr-un plic lipit pe spatele Bibliei. Avea o etichetă cu numele dealer-ului, același dealer la care văzuse acea mașină sport pe care și-o dorise. Pe etichetă era ziua absolvirii lui, și cuvintele: Plătit în întregime.

De câte ori trecem pe lângă binecuvântările lui Dumnezeu pentru că acestea nu vin în forma la care ne așteptam?

Cât de important este să avem parte de binecuvântare! Dumnezeu ne iubeşte, ne poartă de grijă, veghează asupra noastră, ne îndreaptă paşii în viaţă. De aceea, indiferent prin ce trecem, ştim că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”.

Binecuvântările lumii sunt înşelătoare şi iluzorii. Ele nu pot fi mai bune decât ceea ce ne oferă Dumnezeu, deoarece El este infinit şi veşnic în dragostea, înţelepciunea, adevărul şi bunătatea Sa. Sufletul nostru nu este satisfăcut cu ceea ce ne oferă lumea. Numai binecuvântarea divină ne este suficientă.

Să ne asigurăm că avem binecuvântarea Sa asupra a tot ce avem şi facem. Aceasta înseamnă că trebuie să ne asigurăm favoarea Sa pentru ca, trăind aproape de El, să ne putem descoperi potenţialul şi să îl împlinim aici şi acum.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!