O invatatura frumoasa care ne arata cum sa tinem fericirea in relatie si familie. Mi-a schimbat viata

Publicitate

Odată un tânăr a întrebat un om înțelept:

– Cum reușești să păstrezi fericirea în familie? Niciodată nu te cerți cu soția, toți vă respectă și vin după sfaturi. Care este secretul?

Înțeleptul a zâmbit și și-a chemat soția. În cameră a venit o femeie frumoasă și zâmbitoare. Se părea că întregul ei corp emana lumină:

– Da, dragul meu.

– Scumpo, pregătește te rog aluatul pentru prăjitură.

– Bine, dragule.

Ea a ieșit, iar peste 20 de minute a revenit, spunând că aluatul este gata.

– Adaugă în el cel mai bun unt din rezerva noastră. Și nucile, pe care le-am păstrat pentru prăjitura fiului nostru.

– Bine.

Și iarăși a plecat, revenind peste 10 minute.

– Adaugă în prăjitură pământ din curtea noastră, iar apoi pune la copt prăjitura – a spus soțul.

– Bine, a răspuns femeia.

Peste jumătate de oră în mâinile femeii era această prăjitură stranie.

– Firește că noi nu o vom mânca! – a spus bărbatul. – Dă-o porcilor de-afară.

– Bine, a spus soția.

Oaspetele era șocat. Oare așa ceva e posibil? Nici un cuvânt de reproș. Soția a făcut tot ce a spus soțul, chiar și atunci când i-a cerut ceva atât de absurd.

Bărbatul a decis să repete asta acasă. Atunci când a intrat în casă, soția juca cărți cu prietenele ei.

– Soția mea! – s-a adresat ei bărbatul.

– Sunt ocupată.

– Soția mea!

Peste 10 minute a apărut și ea.

– Ce vrei?

– Pune aluatul la copt.

– Ai înnebunit. În casă e mâncare câtă vrei, iar eu sunt ocupată.

– Fă așa cum ți-am zis.

Femeia a pus în aluat doar o parte din nuci, iar apoi a venit către soț.

– Acum adaugă pământ în aluat.

– Chiar ai înnebunit. Câte produse am pierdut pentru asta.

– Adaugă pământ am spus, apoi coace aluatul.

Peste o oră soția a revenit și i-a aruncat prăjitura jos.

– Mi-e interesant să văd cum vei mânca asta, a spus ea furioasă.

– Nu voi mânca. Du asta la porci.

– Știi ceva, a replicat tăios femeia. Atunci singur să te duci să le duci această prăjitură.

Publicitate

A trântit ușa și a plecat în camera ei. Apoi câteva zile rădea de soț, povestind tuturor această istorioară.

Atunci oaspetele a decis să se întoarcă la înțelept.

– De ce? De ce soția ta te-a ascultat, iar soția mea a provocat un scandal și râde de mine? – s-a plâns bărbatul.

– Foarte simplu, a răspuns înțeleptul. Eu nu mă cert cu ea și nu-i ordon nimic. Eu o protejez și de asta ea e liniștită. Soția mea este sursa bunăstării mele.

– Și ce să fac acum, să caut o nouă soție?

– E cea mai simplă modalitate, care te va duce spre un final prost. Tu și soția trebuie să învățați să vă respectați reciproc. Și tu ca bărbat trebuie să faci totul ca ea să fie fericită.

– Eu și așa fac totul pentru ea.

– Dar ea este fericită? Tu ești fericit? Ați creat o familie ca să fiți fericiți împreună, să aveți grijă unul de celălalt. Iar voi în schimb vă certați.

Pus pe gânduri, bărbatul a venit acasă. Pe drum a văzut o tufă cu trandafiri. Anume cu așa trandafiri el a cucerit-o odată pe soția lui. În fiecare zi îi oferea câte unul. Dar când i-a oferit ultima dată? Nu mai ține minte.

El a rupt trandafirul și l-a adus acasă. Cum toți dormeau, l-a pus lângă soție.

Dimineața pentru prima dată după mult timp îl aștepta micul dejun. Și soția cu ochii luminoși. El a îmbrățișat-o și a sărutat-o cu grijă, exact cum o făcea mult timp în urmă.

De atunci el a început să acorde o atenție mai mare soției. Încerca în fiecare zi să o facă fericită. Grija lui era răsplătită prin dulcegăriile și dragostea soției. Ei au încetat să se certe.

Au trecut câțiva ani, iar într-o zi la ușa lor a bătut un tânăr.

– Am auzit că sunteți un exemplu pentru toate cuplurile. Mie însă nimic nu-mi reușește. Ne certăm mereu cu soția. Care este secretul? Am citit atâtea cărți și nu l-am găsit?

– Intră în casă, a răspuns soțul. Soția mea tocmai face o prăjitură…

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Pilde

Cand esti la greu toti se indeparteaza de tine, iar cand iti merge bine toti se dau pe langa tine… 7 adevaruri despre viata care iti vor da putere!

Publicitate

“Nu te limita. Mulți oameni se limitează la ceea ce cred ei că pot să facă. Poți să mergi atât de departe cât te lasă propria ta minte. Amintește-ți: ceea ce crezi, poți obține!” – Mary Kay Ash

Sapte adevaruri despre viata care te vor invata cum sa fii un om mai puternic:

In viata nu primesti intotdeauna ce iti doresti. – Dupa cum puncta si Mick Jagger, in viata nu primim intotdeauna ceea ce ne dorim, insa daca incercam putem descoperi ca avem ceea ce ne trebuie. Sa apreciem asadar lucrurile pe care propria viata ni le ofera deoarece alte persoane din lumea in care traim nu au nici pe jumatate din ce avem noi.

In viata primesti ceea ce dai. – Daca ai nevoie de iubire, ofera iubire. Daca doresti sa fii inconjurat de prieteni, fii prietenos. Daca vrei sa ai bani, pastreaza-ti valorile. Viata ne ofera cai simple de a fi fericiti si de a capata ceea ce ne dorim.

Nu poti schimba trecutul. – Nu poti schimba ce s-a intamplat in trecut in viata ta, insa poti invata din intamplarile care au avut un impact major asupra ta, fie ca este el pozitiv sau chiar negativ. Nimeni nu se poate intoarce in trecut pentru a avea parte de un nou inceput, insa fiecare dintre noi poate incepe astazi o noua poveste ce va avea finalul dorit.

Singura persoana care iti poate face viata fericita esti tu. – Samburele fericirii incolteste prin relatia pe care o avem cu propria persoana. Desi persoanele din viata noastra ne pot afecta pozitiv starea de spirit, pe termen lung nu conteaza altceva decat cum ne simtim in interiorul nostru si cat de impacati suntem cu propriul eu.

Publicitate

Nu putem sa controlam anumite lucruri din viata noastra. – Daca ne pierdem timpul, talentul si energia emotionala incercand sa rezolvam lucruri ce sunt peste puterile noastre nu vom face decat sa ne suparam si sa ne oprim evolutia in viata. Sa ne investim deci timpul in lucrurile pe care le putem controla, care au o rezolvare logica si importanta pentru noi ca persoane.

In viata pierdem prieteni vechi si castigam prieteni noi. – Majoritatea prietenilor din liceu nu vor fi alaturi de noi in facultate. La fel, acei prieteni pe care ni i-am facut in facultate nu ne vor urma pe drumul nostru professional. Cei mai multi prieteni din anii nostri de tinerete nu vor fi langa noi atunci cand ne casatorim sau dam nastere unui copil. Totusi, unii dintre prieteni (foarte putini la numar) ne vor fi alaturi in cele mai importante momente din viata, fie ele mai grele sau fericite. Ei sunt cei care conteaza.

Viata nu este usoara. – Putem sa avem noroc in viata si sa ne transformam visele in realitate doar daca avem capul pe umeri si suntem dispusi sa muncim din rasputeri. Ideal ar fi daca am putea san e incepem fiecare dimineata cu dorinta de a ajunge mai departe decat in ziua anterioara si cu dorinta de a ne lupta cu situatiile si oamenii ce ne ies in cale.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala