Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza si de asemnea fibre. O banana iti asigura aproape instant nevoia organismului de energie. Cercetarile au aratat ca doar doua banane asigura energia pentru 90 de minute de exercitiu fizic.
De aceea poate, bananele sunt cele mai iubite fructe printre atleti. Bananele au numeroase beneficii, iar consumul de banane ne ajuta corpul din toate punctele de vedere. Dupa cum veti vedea, banana este un remediu natural pentru multe boli.
Atunci cand o compari cu un mar, banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult vitamina A si de cate doua ori, celelalte minerale si vitamine. Este de asemenea bogata in potasiu.
Poate ca ar trebui sa schimbam bine-cunoscuta fraza si sa spunem „O banana pe zi tine doctorul la distanta!”
Beneficiile extraordinare ale bananelor
Depresie
Bananele ajuta in caz de depresie arata un studiu realizat recent. Persoanele care sufera de depresie se simt mai bine dupa ce mananca banane. Aceasta se explica pentru ca bananele contin triptopfan (unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali), aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, hormon care te ajuta sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de bine si in general te ajuta sa fii mai fericit/a. De asemenea, vitamina B6 regleaza nivelul de glucoza din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra starii tale de bine.
Anemie
Bananele contin un nivel crescut de fier care stimuleaza productia de hemoglobina in sange si ajuta la ameliorarea anemiei.
Presiune areteriala
Acest fruct tropical contine o cantitate ridicata de potasiu, care ajuta la reglarea presiunii sangelui. Consumul de banane ajuta la reducerea riscului de atac de cord si presiune arteriala.
Bananele ajuta functionarea creierului
200 de studenti au participat la un studiu efectuat in Anglia. Rezultatele lor la examene au fost cu mult mai bune dupa ce au mancat cate o banana la micul dejun, intr-o pauza din timpul zilei si la masa de pranz. Potasiul din banane este foarte benefic pentru activitatea creierului.
Constipatie
Bananele sunt bogate in fibre, includerea bananenlor in dieta noastra ne ajuta sa mentinem un tranzit intestinal bun. Decat sa recurgem la medicamente si laxative, este mai bine sa consumam banane.
Mahmureala
Una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de mahmureala este sa bei un milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananele iti calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii restabileste nivelul necesar de glucide din sange, in timp ce laptele iti hidrateaza corpul.
Arsuri la stomac
Bananele sunt un antiacid natural, iar daca suferi de arsuri la stomac, mananca o banana pentru a calma aceste senzatii.
Rau de dimineata
Este foarte bine daca intre mese ai ca gustare o banana. Aceasta mentine nivelul de zaharuri necesar in sange si te ajuta sa eviti starile de ameteala si slabiciune.
Muscaturi de tantari
Inainte de a cumpara o crema speciala, incearca sa masezi putin zona afectatat cu partea interioara a coajei de banana. Multi oameni sunt surprinsi de efectul calmant pe care il are coaja de banana in cazul iritatiilor provocate de muscaturile de tantari.
Bananele ajuta sistemul nervos
Bananele contin un nivel ridicat de vitamina B care ne ajuta sa ne calmam, ajuta functionarea sistemului nervos. In cazul in care suntem stresati, este bine sa consumam mai bine banane decat alimente daunatoare cum ar fi chipsurile.
Ulcer
Bananele sunt utilizate in dietele celor care sufera de boli de stomac, fiindca sunt usor de digerat si actioneaza precum un pansament gastric. Bananele neutralizeaza aciditatea si ne ajuta sa ne simtim mai bine, reducand iritatia pe care o resimtim la nivelul stomacului.
Bananele ne ajuta sa ne mentinem temperatura corpului sub control
Acesta este un fapt mia putin stiut. In Thailanda de exemplu, mamele care mai au putin si nasc mananca bananane, pentru a se asigura ca noul nascut va veni pe lume cu o temperatura optima.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


